חפש

ד"ר מוסי  רוזנבוים

יצירת קשר

תחום התמחות: מימון ומימון התנהגותי, מדיניות כלכלית לפיתוח אזורי

מוסי בוגר תואר ראשון בכלכלה וניהול באוניברסיטת בן גוריון מוסמך בכלכלה באוניברסיטת בן גוריון ובעל תואר דוקטור (Ph.D) במחלקה לכלכלה מאוניברסיטת בן-גוריון.
חבר סגל במכללת ספיר במחלקה לכלכלה יישומית, ובבית הספר לניהול באוניברסיטת בן גוריון במחלקה לניהול בתחום המימון. עוסק בהוראה ובמחקר בתחום המימון והשקעות תוך מתן דגש להיבטים ההתנהגותיים של מקבלי ההחלטות. חלק אחר של מחקריו עוסק בהתוויות מדיניות לפיתוח כלכלי אזורי. בתחום העסקי מוסי משמש כדירקטור בחברה הכלכלית של אגודת סטודנטים ונותן ייעוץ לגופים פרטיים. בין יתר פעולות הייעוץ שביצע, ניתן למנות את הכנת תכנית האב לפיתוח כלכלי למועצה האזורית אבו-בסמה, בדיקת השפעות כלכליות של חברה ציבורית על הנגב, לווי חברה פרטית בהיחלצות ממשבר כלכלי, בדיקת יעילות ניהול תיק השקעות של גוף ציבורי וכן הכנת תוכניות עסקיות לגופים פרטיים.

קורסים: ניהול פיננסי מתקדם

פירסומים עיקריים:

Published papers

2009- "A global analysis of imperfect competition in the banking systems and the latest Israeli regulation dealing with market failures", Miki Malul, Amir Shoam, Mosi Rosenboim, EuroMed Journal of Business- forthcoming (06/09)

2008- "Behavioral Approaches to Optimal FDI Incentives", Mosi Rosenboim, Israel Luski, Tal Shavit, Managerial and Decision Economics, Volume 29 Issue 7, Pages 539 - 607 (October 2008)

2008- "Are rounded stock index prices a psychological barrier? Experimental Study", Mosi Rosenboim and Tal Shavit, Journal of Financial Decision Making- forthcoming (12/09)

Chapter in refereed books

2008- "China's New Approach to ODI in Africa: A Model for a Government Seeking Natural Resources", Amir Shoham and Mosi Rosenboim, in "China Rules: Globalization and Political Transformation" published by Palgrave Macmillan- forthcoming (10/09)

תחומי עניין ומחקר

היבטים פסיכולוגיים של השקעות, מימון התנהגותי, מדיניות כלכלית לפיתוח אזורי.