חפש

מרצה  |

ראש מסלול מדיה ותרבות פופולרית

יצירת קשר

ד"ר דוד גורביץ בעל דוקטורט (אוניברסיטת בר-אילן, 1988). מאז 2001, משמש ד"ר גורביץ כראש המסלול למדיה ותרבות פופולרית, בבית הספר לתקשורת המסלול האקדמי – המכללה למנהל.

ד"ר דוד גורביץ בעל דוקטורט (אוניברסיטת בר-אילן, 1988, בציון "מעולה"). נושא הדוקטורט: האומן הניאו-פיקרסקי בספרות המאה ה-20. מאז 2001, משמש ד"ר גורביץ כראש המסלול למדיה ותרבות פופולרית, בבית הספר לתקשורת המסלול האקדמי – המכללה למנהל. לימד בעבר במוסדות אקדמיים רבים בינהם: אוניברסיטת ויסקונסין שבמדיסון, אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה העברית בי-ם, המכללה האקדמית בית-ברל, המכללה האקדמית ספיר והמכון האקדמי-טכנולוגי, חולון. גורביץ מפרסם מאמרים בעיתונות הכתובה ובספרות המחקרית. ספרו האחרון, אנציקלופדיה תרבות: אמנות, תקשורת חיי היומיום (עם דן ערב) תראה אור במהלך שנת 2008.

קורסים

מבוא למחשבה הומניסטית

אסתטיקה ותקשורת

ניאו-ליברליזם בתרבות ובתקשורת העכשווית

תרבות ורב-תרבותיות בתקשורת

לקרוא סיפור

מיתוס המאפייה: מדון קורליאונה עד הסופראנוס

סמינר: מטרופוליס, העיר והתקשורת

פרסומים עיקריים

גורביץ, ד' 1997:   פוסטמודרניזם: תרבות וספרות בסוף המאה ה-20, תל-אביב: דביר

גורביץ, ד'   2002:  פרקי מבוא לסדר הספרים: מפגשים פוסטמודרניים, בעריכת נתן זך, תל-אביב:

ספריית פועלים.

גורביץ, ד'  (בדפוס):  הבלש כגיבור תרבות, תל-אביב: משרד הבטחון.

גורביץ, ד'   (2012): אנציקלופדיה תרבות: אמנות, תקשורת, חיי היומיום, (עם דן ערב), תל-אביב: בבל.

תחומי עניין ומחקר

התרבות והתקשורת בעידן הפוסטמודרני

יחסי גומלין בין תקשורת ללימודי תרבות

מדיה ותרבות פופולרית