פרופ' רו"ח ועו"ד אליהו (אלי) גילבאי

מרכז מקצועי תחום המיסים בבית הספר לחשבונאות ומנהל תכנית .M.B.T לימודי מיסים בעסקים

אודות

פרופ' אלי גילבאי הינו עורך דין ורואה חשבון וכן דוקטור למשפט J.S.D. מאוניברסיטת תל אביב. פרופ' אלי גילבאי מכהן מזה מספר שנים כמרצה בכיר במסלול האקדמי המכללה למינהל ובאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, מרכז תחום המסים בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, ומרכז תחום המיסים במועצת רואי חשבון. מנובמבר 2003 עוסק פרופ' אלי גילבאי בפרקטיקה כבעל משרד עורכי דין בתחום המסחרי-עסקי. המשרד מתמחה בדיני מסים לרבות מס הכנסה, מיסוי מקרקעין ומע"מ. הכל בדגש על היבטים רחבים המשלבים ידע והבנה כלכליים וחשבונאיים בעולם העסקי. פרופ' אלי גילבאי כיהן בשירות הציבורי כ-13 שנים, בין היתר כסגן פקיד השומה למפעלים גדולים- אגף מס הכנסה וכמנהל היחידה לפירוקים לכינוסים ולפשיטת רגל בנציבות מס הכנסה.

השכלה ומחקר

• השכלה

תואר שני במשפטים, אוניברסיטת תל אביב
    תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת תל אביב
    תואר ראשון בכלכלה ובחשבונאות, מאוניברסיטת בר אילן

• מחקר

דיני מיסים, דיני מסים ובפרט, מיסוי חברות אחזקה, מיסוי בינלאומי.