• תואר שני עם התמחות ביזמות וחדשנות

תואר שני במינהל עסקים
  • אודות ההתמחות

ההתמחות ביזמות וחדשנות, היא תכנית חדשנית וייחודית בזירה האקדמית המעניקה התמחות בשלושה ערוצים מרכזיים: ניהול וייעוץ אסטרטגי, יזמות וחדשנות וניהול בין-לאומי. התכנית מיועדת לבעלי תואר אקדמי ראשון לפחות, העוסקים או שואפים לשמש בתפקידים ניהוליים בכירם  אסטרטגיים.

ללמוד מהטובים ביותר

המחלקה ליזמות וחדשנות בבית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל, היא המחלקה המובילה בקרב המוסדות האקדמיים בארץ וכוללת מרצים פרקטיים וחוקרים בעלי Ph.D. בתחומי האסטרטגיה העסקית והיזמות. המרצים הינם בעלי ניסיון עשיר הכולל ייעוץ וניהול, יזמות וחדשנות בארץ ובחו"ל. בקורסי התכנית משמשים כמרצים גם אנשי תעשייה ומרצים מאוניברסיטאות מובילות בעולם.

מה הם ערוצי הלימוד המרכזיים שלנו?

ניהול וייעוץ אסטרטגי - ערוץ זה מורכב מקורסים, סמינרים, ותכניות בוטיק בדגש על לימודים מעשיים, כלי ניהול פרקטיים ותרגול אמיתי ביישום הידע הנרכש. הדגש בערוץ זה, הוא על אסטרטגיה עסקית תחרותית, אסטרטגיה תאגידית, יעוץ אסטרטגי, אסטרטגיות מובילות, מיזוגים ורכישות, מיזמים משותפים ובריתות אסטרטגיות בין-לאומיות.
    יזמות וחדשנות - התמקדות בהתנסות בהקמת עסקים יזמיים, סטארט- אפים, חדשנות פנים ארגונית, סיוע והובלה של עסקים קיימים ולמידת תפקיד המנטורינג למיזמים ויזמים.
    ניהול בין-לאומי - מחבר את עולמות הניהול האסטרטגי, מובילות ארגונית, החדשנות - עם הראייה הגלובלית, כישורי ניהול בין-לאומי, ניהול בין-לאומי באיחוד האירופאי ובזירות שונות.

פורמט למידה חדשני

-           סימולציות ניהוליות הן בתחום האסטרטגי והן בתחום היזמות והחדשנות

-          ניתוח מצבים עסקיים מהעולם האמיתי.

-          פרויקטים לשימוש הנהלות בכירות של ארגונים קטנים וגדולים, מקומיים ובין-לאומיים

-          מפגשים עם יו"רים, דירקטורים, מנכ"לים, בכירים בתפקידי מפתח, יועצים ניהוליים לחברות ותאגידים מובילים ועוד.

-          תרגול מעשי.

-          התנסויות ופרקטיקום .

-          הרצאות אורח וכיתות אומן.

-          פאנלים ושולחנות עגולים.

שם המשחק: נטוורקינג

ההתמחות ביזמות וחדשנות מאפשרת לסטודנטים לקחת חלק בפעילויות ושיתופי פעולה עם המובילים בתחומם הן מבחינה אקדמית והן מבחינת התעשייה. זאת באמצעות חממות אקדמיות מפגשים עם התעשייה ומנטורינג של אנשי מפתח בתחומם. בזכות מסורת של קשרים עם התעשייה הסטודנטים בניהול אסטרטגיה ויזמות, זוכים להיחשף לחברות מובילות ובכירים מהתעשייה בהם: מייקרוסופט, גוגל, סמסונג, זאפ, חברת החשמל ועוד.

בסיום התכנית הסטודנטים שלנו  יוצאים עם כלים ומיומנויות ניהוליות ונטוורקינג משמעותי, המהווים עבורם יתרון להשתלבות בתחומי הניהול הבכיר, החדשנות והיזמות בארץ ובעולם. במסגרת התכנית המחקרית ניתן לכתוב תזה בתחום הניהול האסטרטגי.

למי מיועדת התכנית?

-          בעלי תואר אקדמי ראשון לפחות

-          לעוסקים או שואפים לשמש בתפקידים ניהוליים אסטרטגיים

-          למי שבוער בהם הרצון להקים סטארט-אפ/ עסק יזמי הן כמיזם והן כפרויקט פנים ארגוני.

התכנית מוצעת במסלול מואץ לבוגרי ניהול ובמסלול מותאם אישית לבוגרי תחומי לימוד  אחרים.

תואר שני במינהל עסקים בהתמחות יזמות וחדשנות
  • ראש ההתמחות- פרופ' דפנה קריב

פרופ' דפנה קריב היא מנהלת המחלקה ליזמות וחדשנות ומנהלת את תכניות החממה והמאיץ בבית הספר למינהל עסקים. פרופ' קריב הינה מומחית בתחום היזמות, מגדר ויזמות בין-לאומית. היא פרסמה שני ספרים בנושא יזמות ויזמות נשית בהוצאת Routledge , ומספר רב של מחקרים שפורסמו בכתבי-עת בין-לאומיים. היא חברת הקתדרה ליזמות באוניברסיטת HEC במונטריאול מאז 2007 ומעורבת במחקרים עם מספר קבוצות מחקר בעולם. פרופ' קריב הובילה בישראל את פרויקט הטמפוס הראשון שהתקבל בארץ בנושא 'העצמת היזמות במוסדות להשכלה גבוהה'. היא עורכת כתב-עת אקדמי בנושא קהילות יזמיות. פרופ' קריב מעורבת בפעילות בשטח בתחום היזמות ובעיקר בפיתוח תכניות אקדמיות ללימוד יזמות בחממה ובהאבים. בחירה בהתמחות באסטרטגיה ויזמות תאפשר לך לבנות את העתיד שלך כחלק מההנהלה הבכירה או כיזם עצמאי. הודות לכלים ומתודות להעצמה ומימוש של חדשנות ויזמות יתאפשר לך לבחור להקים עסק עצמאי או כמנהל המחולל חדשנות פנים ארגונית. התכנית מקנה לך ידע פרקטי רחב, מיומנויות ונטוורקינג עם התעשייה שיאפשרו לך ליזום ולהנהיג בשוק המקומי והגלובלי, אל מול האתגרים והשינויים הדינאמיים המאפיינים שווקים אלו.

פרופ דפנה קריב ראש ההתמחות במחלקה ליזמות וחדשנות

תואר בניו יורק

הזדמנות לבוגרי תכנית ה-MBA במחלקה ליזמות וחדשנות ללמוד סמסטר קיץ בניו יורק, ולקבל תואר שני ביזמות

יזמות וחדשנות - מייצרים את המנהלים החדשנים של המחר