דן אלנתן | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' דן אלנתן

ראש רשות ההוראה, ראש תכנית ניהול עסקי בינלאומי ומרצה בבית הספר למינהל עסקים
פרטי קשר

פרופ' אלנתן עבד במשרד רואה חשבון גדול במשך חמש שנים ועתידו היה "מובטח" אבל הוא הגיע למסקנה שהוא מעדיף לעסוק בצד האקדמי של החשבונאות, קרי הוראה ומחקר. לאחר סיום הדוקטורט לימד במשך שבע שנים בארה"ב אבל החליט לחזור לארץ כדי לגדל את ילדיו בישראל. לאחר תקופה של שמונה שנים כראש המחלקה לחשבונאות לקח פסק זמן שבו "רק" לימד. בשלוש השנים האחרונות פיתח במסגרת בית הספר למינהל עסקים התמחות חדשה במסגרת תואר ראשון העוסקת ב"ניהול עסקי בינלאומי" והוא העומד כרגע בראשה. "אני מאמין שהתלמידים צריכים לצאת לסביבת העבודה בסיום הלימודים כשבאמתחתם כלים ניהוליים מעשיים ושימושיים, תוך הבנת הבסיס התיאורטי לכלים אלה. אני מאמין שדרך דיאלוג עם הסטודנטים במהלך השיעורים ניתן להגיע לתובנות חדשות הן של התלמידים והן של המרצה."

1989
דוקטורט (Ph.D.) בחשבונאות, ביה"ס למינהל עסקים וורטון (Wharton), אוניברסיטת פנסילבניה, פילדלפיה.
1983
תואר שני מוסמך (MBA) במימון, האוניברסיטה העברית ירושלים.
1980
תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה, האוניברסיטה העברית ירושלים.
חשבונאות, חשבונאות ניהולית, תמחיר ובקרה, חשבונאות בינלאומית, אספקטים שונים של הערכות שווי.