פרופ' דפנה קריב

ראש המחלקה לאסטרטגיה ויזמות, מייסדת חממות היזמות ומרצה בבית הספר למינהל עסקים, מרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות
פרטים אישיים

פרופ' דפנה קריב היא מנהלת המחלקה לאסטרטגיה ויזמות ומנהלת תכניות החממה והמאיץ בבית הספר למינהל עסקים. פרופ' קריב הינה מומחית בתחום היזמות, מגדר ויזמות בינלאומית. היא פירסמה שני ספרים בנושא יזמות ויזמות נשית בהוצאת Routledge, ומספר רב של מחקרים שפורסמו בכתבי-עת בינלאומיים. פרופ' קריב הינה חברת הקתדרה ליזמות באוניברסיטת HEC במונטריאול מאז 2007, ומעורבת במחקרים עם מספר קבוצות מחקר בעולם. היא הובילה בישראל את פרוייקט הטמפוס הראשון שהתקבל בארץ בנושא 'העצמת היזמות במוסדות להשכלה גבוהה'. היא עורכת של כתב-עת אקדמי בנושא קהילות יזמיות. פרופ' קריב מעורבת בפעילות בשטח בתחום היזמות ובעיקר בתכניות חינוכיות לקידום יזמות בקרב ילדים. "תמיד הייתי מהתלמידים המצטיינים, ודבר גרר דבר והתגלגלתי לאקדמיה. אני נהנית מכל רגע. אני יוזמת פרויקטים ומשלבת בין אקדמיה ופרקטיקה כבר 15 שנה, בין אם בייעוץ, בייזום פרויקטים או בניהול פרויקטים יזמיים. יש לי נטוורקינג רחב באירופה ובקנדה, כך שאני לוקחת חלק פעיל בפרויקטים יזמיים גם שם. כל סטודנט/ית עם רעיון יזמי כבר יודע/ת שאקצה את כל הזמן כדי לסייע לו/לה לקדם את הרעיון לכדי מיזם."

השכלה ומחקר

תואר שלישי (.Ph.D) תעשייה וניהול, הטכניון.
תואר שני (.M.A) לימודי עבודה, אוניברסיטת תל אביב.
תואר ראשון (.B.A) סוציולוגיה ומינהל החינוך, אוניברסיטת תל אביב.
בית הספר לתעודת הוראה לחינוך, אוניברסיטת תל-אביב.
יזמות, ניהול יזמות, ניהול אסטרטגי, סדנת יזמות, סמינר נשים בשוק העבודה, הפרט והקבוצה בארגון.