סוללים את הדרך להשתלבות בשוק ההון, הביטוח והבנקאות, ובתפקידי כלכלן במגזרים כלכליים אחרים

הקורסים בתחום המימון ושוק ההון במסגרת בית הספר לכלכלה וניהול של המכללה למינהל חושפים את הסטודנטים לתיאוריות מתקדמות בתחום לצד מפגשים עם בכירי ענף הפיננסים

השינויים הדרמטיים בשוק ההון הישראלי בשנים האחרונות מייצרים היערכות שונה גם בקרב המוסדות האקדמיים המכשירים את אנשי הפיננסים של המחר.

בית הספר לכלכלה וניהול של המסלול האקדמי המכללה למינהל מתאים את תכניות הלימוד שלו לצרכי השוק ומייצר שיתופי פעולה רלוונטיים עבור הסטודנטים , שיסייעו להם בהשתלבות מהירה בתפקידים כלכליים עם סיום התואר.

לכן, מציע בית הספר לסטודנטים השתלבות בקורסים בתחום המימון ושוק ההון במסגרת לימודי כלכלה וניהול. לדברי דיקן בית הספר לכלכלה לשעבר, ד"ר איתמר שבתאי, במסגרת הקורסים הסטודנטים נחשפים לעיקרי התיאוריות המודרניות, הקושרות ניהול פיננסי עם מדדים כלכליים ומשקיים לסביבה העסקית ומתרגלים את יישומן בניהול פיננסי יומיומי, הכולל קריאת דו"חות כספיים, קביעת שווי נכסים, לימוד נכסי ההשקעה דוגמת מניות, נדל"ן, קרנות, שווקי חו"ל ועוד.

ד"ר איתמר שבתאי, דיקן בית הספר לכלכלה לשעבר

מנטורים מהתעשייה הפיננסית

התפיסה המעשית של המסלול האקדמי המכללה למינהל באה לידי ביטוי גם במסגרת התמחות זו. רבים מהמרצים הם בכירים בתעשייה הפיננסית, ובאמצעותם נחשפים הסטודנטים לעבודה היום-יומית בתחום.

כמו כן, כוללת ההתמחות חשיפה לארגונים מובילים בענף, באמצעות סיורים לימודיים הנערכים לסטודנטים, הרצאות אורח ושיתופי פעולה מגוונים. לדוגמא בסדנת המצטיינים הסטודנטים הנבחרים זוכים לחניכה אישית (מנטורינג) מבכירי התעשייה הפיננסית ולהרצאות אורח. לצד תכני העשרה המגוונים בהתמחות מתקיים שיתוף פעולה מרכזי עם בית ההשקעות הגדול בישראל "פסגות". שיתוף הפעולה היישומי כולל ליווי ומנטורינג של בכירים מטעם בית ההשקעות ואפשרויות השמה למתאימים מבין הסטודנטים של בית הספר לכלכלה.

לימודי התואר הראשון בכלכלה וניהול במסלול התמחות זו מסייעים לבוגרים במציאת עבודה באמצעים שונים, דרך המרכז לניהול קריירה של המכללה, עוזרת להם להשתבץ בתפקידים מגוונים בשוק ההון הן באמצעות שיתופי הפעולה עם ארגונים שונים בתעשייה והן באמצעות התנסויות מעשיות במשרדי ממשלה בפרויקט אינטרנשיפ. כמו כן, בוגרי ההתמחות יכולים להסתייע בהשלמות החוץ אקדמיות של המכללה המכינות אותם לקראת בחינות הרשות לניירות ערך.

ד"ר שבתאי מסכם: "ההתמחות מהווה שער כניסה לעולם הכלכלה והפיננסים. בוגרי ההתמחות יוכלו להשתלב בתפקידי ניהול וייעוץ השקעות במוסדות פיננסיים ובתפקידים כלכליים באגפי כספים ובמחלקות כלכליות של פירמות עסקיות".