מלגה להצלחה

סטודנטים במחלקה לחשבונאות בבית הספר למינהל עסקים של המכללה למינהל זכאים למגוון מלגות ייעודיות, חלקן תרומה של משרדי ראיית החשבון המובילים
בית הספר למינהל עסקים - התמחות בחשבונאות - מלגות

הנגשת העולם האקדמי לעוד ועוד אוכלוסיות הגדילה משמעותית את מספר הלומדים באוניברסיטאות ובמכללות בישראל בעשורים האחרונים. אך למרות הפיכתם של הלימודים האקדמיים לנגישים יחסית, אין ספק כי מדובר בעלות כספית לא מבוטלת. לצד עלות שכר הלימוד נדרשים מרבית הסטודנטים לממן (לפחות באופן חלקי) את עלויות המחייה שלהם הכוללות שכר דירה, מזון, תקשורת, תחבורה ובילויים.

[summary]המסלול האקדמי המכללה למינהל מציע לסטודנטים שלו מגוון רב של מלגות. במסגרת זו, קיימות מלגות ייחודיות המיועדות לסטודנטים הלומדים במסגרת ההתמחות לחשבונאות של בית הספר למינהל עסקים.

מלגות בהיקף של 140 אלף שקל
לדברי רו"ח עו"ד אלי אור, ראש המחלקה, מחלק בית הספר למנהל עסקים מדי שנה עשרות רבות של מלגות לסטודנטים לחשבונאות, כאשר בשנת הלימודים הקודמת חולקו מלגות בהיקף של כ-140 אלף שקל. לצד מלגות ההצטיינות שמעניק בית הספר לסטודנטים על סמך הישגיהם הלימודיים, מחולקות מדי שנה מלגות רבות הניתנות על ידי משרדי ראיית החשבון המובילים בארץ, כמו גם מלגות הנתרמות על ידי בוגרי המסלול וסגל ההוראה.

"במהלך 30 השנה שההתמחות קיימת יצרנו קשרים הדוקים עם התעשייה, במסגרתם שותפים במשרדים המובילים משמשים כמרצים אצלנו, הבוגרים שלנו משתלבים במשרדים כמתמחים, והמשרדים עצמם גם תורמים מלגות עבור הסטודנטים שלנו", הוא אומר.

כאמור, הייחודיות של המלגות המוענקות לסטודנטים בהתמחות, היא בכך שחלקן הן מלגות הניתנות ישירות על ידי משרדי ראיית החשבון המובילים. בנוסף, בוגרי בית הספר והמרצים בו תורמים אף הם מכספם לטובת מלגות לסטודנטים. חלק מהמלגות מוענקות על בסיס הישגים אקדמאיים, וחלק על סמך קריטריונים אחרים כמו מצב סוציו-אקונומי, שירות צבאי, מגורים בערי פיתוח, השתייכות לעדה האתיופית ועוד.
כמו כן, מוסיף אור, ישנן קרנות נוספות התורמות כספים למלגות, ביניהן קרנות שהוקמו לזכרם של רואי חשבון שהלכו לעולמם. כזו למשל היא קרן בהרב, ע"ש רו"ח יצחק בהרב ז"ל, ממקימי המכללה למינהל. הקרן, שהוקמה על ידי משפחת בהרב והמכללה למינהל, מעניקה מלגות לסטודנטים לתואר ראשון הזקוקים לסיוע כלכלי והם בעלי משפחה, או עולים חדשים או תושבי עיירות פיתוח ואזורי עדיפות לאומית.

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום