מחשבים מסלול מחדש

הרפורמות בתחום המיסוי והתעצמות השימוש בכלים טכנולוגיים צפויים ליצור שינויים משמעותיים בתחום ראיית החשבון. התכנית ללימודי חשבונאות מכשירה את בוגריה לשינויים אלו
סטודנטים לומדים יחד - תמונת אווירה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

התמורות שחלו בענף ראיית החשבון בשנים האחרונות היו מרחיקות לכת והצריכו התאמה של תכניות הלימוד בהתאם. לאיזה כיוונים נוספים צפוי התחום להתפתח? רו"ח עו"ד אלי אור, ראש בית הספר לחשבונאות של המסלול האקדמי המכללה למינהל, מאמין כי העתיד הוא בעיקר טכנולוגי.

"רואי החשבון של המחר לא יוכלו להסתפק רק בהבנה חשבונאית, הם יצטרכו להכיר את המערכות הממוחשבות, עד כדי הבנה בשפות תכנות"
רו"ח עו"ד אלי אור, ראש בית הספר לחשבונאות

"תחום ראיית חשבון הולך לכיוון דיגיטלי. רואי חשבון שיצאו לשוק ב-2020 ואילך יזדקקו להבנה טכנולוגית עמוקה" הוא אומר. "רואי החשבון של המחר לא יוכלו להסתפק רק בהבנה חשבונאית, הם יצטרכו להכיר את המערכות הממוחשבות, עד כדי הבנה בשפות תכנות. התחום עובר מהפכה. חלק ניכר מהעבודה של ראיית חשבון שנעשתה עד היום באופן ידני תעשה בעתיד המאוד קרוב באמצעים טכנולוגיים. מכיוון שמאגרי המידע כיום נמצאים ברשת , לא ניתן יהיה לעשות ביקורות בשיטות הישנות. יהיה צורך בהכרה של כלים טכנולוגיים".

במסגרת התכנית ללימודי תואר ראשון חשבונאות ערכו שינויים על מנת להתאים את הידע שאותו יצטרכו הסטודנטים כבר בעתיד הקרוב, ויצרו התמחות מקצועית בטכנולוגיות עסקיות. במסגרת ההתמחות, שנבנתה בשיתוף עם בכירי המשרדים המובילים, עוברים הסטודנטים קורסים העוסקים במסדי נתונים ו- BIG DATA, במערכות ERP, בניתוח מערכות לחשבונאים, ובכלי בינה עסקית (Business Intelligence & Data Mining) - ונחשפים לכלים מתקדמים לתחקור וכריית מידע ו-ANALYTICS BIG DATA.