מחשבים מסלול מחדש

הרפורמות בתחום המיסוי והתעצמות השימוש בכלים טכנולוגיים צפויים ליצור שינויים משמעותיים בתחום ראיית החשבון. ההתמחות בחשבונאות בבית הספר למינהל עסקים של המכללה למינהל מכשירה את בוגריה לשינויים אלו
בית הספר למנהל עסקים - ראיית חשבון
רו"ח עו"ד אלי אור, ראש ההתמחות בחשבונאות: "רואי החשבון של המחר לא יוכלו להסתפק רק בהבנה חשבונאית, הם יצטרכו להכיר את המערכות הממוחשבות, עד כדי הבנה בשפות תכנות"

התמורות שחלו בענף ראיית החשבון בשנים האחרונות היו מרחיקות לכת והצריכו התאמה של תכניות הלימוד בהתאם. לאיזה כיוונים נוספים צפוי התחום להתפתח? רו"ח עו"ד אלי אור, ראש המחלקה בחשבונאות בבית הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, מאמין כי העתיד הוא בעיקר טכנולוגי.
[summary]"תחום ראיית חשבון הולך לכיוון דיגיטלי. רואי חשבון שיצאו לשוק ב-2020 ואילך יזדקקו להבנה טכנולוגית עמוקה" הוא אומר. "רואי החשבון של המחר לא יוכלו להסתפק רק בהבנה חשבונאית, הם יצטרכו להכיר את המערכות הממוחשבות, עד כדי הבנה בשפות תכנות. התחום עובר מהפכה. חלק ניכר מהעבודה של ראיית חשבון שנעשתה עד היום באופן ידני תעשה בעתיד המאוד קרוב באמצעים טכנולוגיים. מכיוון שמאגרי המידע כיום נמצאים ברשת , לא ניתן יהיה לעשות ביקורות בשיטות הישנות. יהיה צורך בהכרה של כלים טכנולוגיים".

בהתמחות בחשבונאות ערכו שינויים על מנת להתאים את הידע שאותו יצטרכו הסטודנטים כבר בעתיד הקרוב, ויצרו התמחות מקצועית בטכנולוגיות עסקיות. במסגרת ההתמחות, שנבנתה בשיתוף עם בכירי המשרדים המובילים, עוברים הסטודנטים קורסים העוסקים במסדי נתונים ו- BIG DATA, במערכות ERP, בניתוח מערכות לחשבונאים, ובכלי בינה עסקית (Business Intelligence & Data Mining) - ונחשפים לכלים מתקדמים לתחקור וכריית מידע ו-ANALYTICS BIG DATA.

דרושים: מומחי מס
עוד מציין אור, כי על רקע השינויים הרבים שחלו בדיני המס בישראל בשנים האחרונות , הולך וגובר הביקוש לרואי חשבון המתמחים בתחום המיסים.תואר חדשני שמציעה המכללה למינהל, שנועד לענות על צורך זה, הוא תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במיסים - MBT.
מטרת התכנית להעניק לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי בכל תחומי מדיניות המס לרבות מס הכנסה, מיסוי מקרקעין מס ערך מוסף ומיסוי בינלאומי. "מדובר במסלול ייחודי הקיים בישראל רק במכללה והוא נוצר כתוצאה מהביקוש הרב שיש במשרדי ראיית החשבון לרואי חשבון המתמחים בתחום זה" הוא מציין.

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום

לכתבות נוספות שאולי יעניינו אותך