החומרים מהם עשויה ההצלחה

תכנית המצטיינים של בית הספר למינהל עסקים של המכללה למינהל מציעה מסלול העשרה ייחודי שמטרתו העמקת הידע והרחבת האופקים של בוגריו
בית הספר למינהל עסקים - תכנית מצטיינים
ד"ר גלי אינגבר, מנחת התכנית: "זוהי תכנית המיועדת לתלמידי תואר ראשון וכוללת מגוון הרצאות ומפגשים עם מובילים חברתיים, הקניית כישורי חיים, סדנאות פיתוח מיומנויות אישיות, תוך דגש על תחומי הניהול והמנהיגות"
"מצוינות היא לא פעולה, אלא הרגל. את הדברים אשר אתה עושה הכי הרבה, תעשה גם הכי טוב", אמרה המחנכת הנודעת מרווה קולינס. ואמנם, בעידן המודרני אנו שמים דגש רב על מצוינות כסלילת הדרך להצלחה.

בית-הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל פיתח תכנית ייחודית לקידום המצוינות בקרב הסטודנטים שלו. בבסיס התכנית עומדת התפיסה כי איש עסקים, רואה חשבון או מנהל טוב הוא זה שיש לו ידע ועומק אישי בולטים. לשם-כך הוקמה תכנית מעטפת למצטייני בית הספר, שבמסגרתה זוכים הסטודנטים בקורסי העשרה, מפגשים ייחודיים, הרצאות וסדנאות בלעדיות הניתנות מעבר לתכנית הלימודים הרגילה. תכנית זו מהווה מעין "מועדון חברים" לתלמידים שממוצע ציוניהם 90 ומעלה, ואשר מקפידים לשמור על ממוצע ציונים גבוה. מטרת התכנית היא לחשוף את הסטודנטים לתכנים מגוונים, תוך מתן כישורים נוספים והרחבת אופקים.

[summary]ד"ר גלי אינגבר, מנחת התכנית, מספרת: "זוהי תכנית המיועדת לתלמידי תואר ראשון וכוללת מגוון הרצאות ומפגשים עם מובילים חברתיים, הקניית כישורי חיים, סדנאות פיתוח מיומנויות אישיות, תוך דגש על תחומי הניהול והמנהיגות". הרצאות ההעשרה מועברות על ידי אנשי תעשייה בכירים עם ניסיון עשיר, שיכולים להעניק לסטודנטים ערך מוסף. "המטרה היא להעשיר אותם בדברים שהם לא זוכים להם במסלול הרגיל", מוסיפה ד"ר אינגבר, "למשל - הרצאות העוסקות בשפת גוף, מיתוג עצמי וסדנאות יומיות בתחומים שונים". במקביל, מיישמים בתכנית שיתופי פעולה עם המרכז לאחריות חברתית תאגידית, ומערבים את הסטודנטים בפרויקטים התנדבותיים רבים, אשר את חלקם יוזמים הסטודנטים בעצמם.

נחיתה רכה בשוק העבודה
"התכנית מזניקה את הסטודנטים", אומרת ד"ר אינגבר, "בעצם העובדה שאנחנו חושפים אותם להרבה מאוד נושאים - רואים תוצאות בשטח". התכנית מסייעת לסטודנטים גם בהמשך דרכם המקצועית, כאשר לדברי ד"ר אינגבר, אחוזי ההשתלבות שלהם בשוק העבודה גבוהים באופן משמעותי. "אלה חבר'ה ייחודים. לרוב הם מאוד וורסטיליים ועוסקים בכמה דברים במקביל, אם זה מיזמים עסקיים שונים או התנדבות בקהילה", היא מציינת.

חשוב לציין כי ההשתלבות בתכנית אינה מבטיחה הישארות בה לאורך כל הלימודים. "זו תכנית יוקרתית", אומרת ד"ר אינגבר, "אנחנו מקפידים לשמור על הרמה ולא מוותרים. אם מישהו לא עומד בתנאים - הוא נושר. רק הטובים ביותר נשארים. זו תכנית לסטודנטים הכי טובים שמוכנים תמיד לעשות, להתנדב וליזום".