ארז סיניבר | סגן דקאן | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' ארז סיניבר

ראש תכנית לימודי מוסמך, ראש התמחות שיווק, יזמות ואסטרטגיה ומרצה בבית הספר לכלכלה
פרטי קשר

פרופ' ארז סיניבר כיום מכהן כראש התמחות שיווק, יזמות ואסטרטגיה וראש תכנית לימודי מוסמך בבית הספר לכלכלה. לפני כן כיהן כסגן דיקן בית הספר לכלכלה, וכאחראי לענייני סטודנטים. פרופ' סיניבר פרסם מאמרים בכתבי עת בינלאומיים והציג את מחקריו בכנסים מקצועיים רבים. פרופ' סיניבר היה מרצה באוניברסיטת בוסטון ובאוניברסיטה העברית ונבחר מספר פעמים כמרצה מצטיין, הן במכללה למינהל והן באוניברסיטה העברית. פרופ' סיניבר מכהן גם כדירקטור חיצוני במספר חברות מובילות במשק הישראלי. פרופ' סיניבר מאמין שכלכלה משנה את הסביבה. אנשים מנסים להפוך את מקצוע הכלכלה למתמטיקה וסטטיסטיקה, אבל כלכלה זה אנשים עם משפחות. כשיש "שישה אחוזי אבטלה" בארץ, עבור המובטל ישנם מאה אחוזי אבטלה. פרופ' סיניבר מאמין שלא צריך למקסם רווחים אלא למקסם את הרווחה הכלכלית, כי מאחורי כל מספר עומד אדם., פרופ' סיניבר מאמין שהעבודה החינוכית במסלול האקדמי המכללה למינהל מוציאה בוגרים שמבינים שיש זולת שצריך להיטיב עמו. פרופ' סיניבר עתודאי ולמד הנדסת תעשייה וניהול, אבל עזב את עבודתו כמהנדס לטובת לימודי כלכלה כי ראה שלכלכלן יש הרבה יותר השפעה מאשר למהנדס תעשייה וניהול. זה כמו בממשלה: מי שחורץ את הגורלות הוא משרד האוצר.

1997
תואר שלישי (.Ph.D) בכלכלה, אוניברסיטת בוסטון, ארה"ב.
1985
תואר שני (.M.A) במינהל עסקים, אוניברסיטת תל אביב.
1981
תואר ראשון (.B.A) בהנדסת תעשייה וניהול, הטכניון.
כלכלת עבודה