מזניקים את הקריירה

הכלי "הזנק לחיים" שמספק בית הספר לעיצוב לסטודנטים שלו, מאפשר להם להיות פעילים באופן אקטיבי בבחירת ההתנסויות המעשיות שלהם במהלך הלימודים
בית הספר לעיצוב - תכנית הזנק לחיים
ד"ר שושי בר-אלי, ראש התכנית לתואר שני בעיצוב: "הסטודנט יכול, באמצעות 'הזנק לחיים', לבחור אם לקחת חלק בפרויקט חברתי של הקליניקה כמו שיפוץ חללים שננטשו בלוד, או לקחת חלק בשיתוף פעולה עם גוף עסקי כמו עיצוב אריחים תלת ממדיים לויה ארקדיה, או להשתתף בספיד דיזיין"
ככל שמספר הלומדים במוסדות האקדמיים השונים עולה, כך גם גוברת התחרות בשוק התעסוקה על כל משרה פנויה. מעסיקים רבים כבר אינם מסתפקים רק בתואר שרכש המועמד שלפניהם ורוצים לראות ניסיון מעשי, שמרבית המקרים מתקשים הסטודנטים להציג.
המסלול האקדמי המכללה למינהל מייצר עבור הסטודנטים שלה הזדמנויות רבות במהלך התואר לרכוש התנסות מעשית, אם זה במסגרת סדנאות יישומיות או במסגרת פרויקטים מעשיים והתמחויות הנעשים במסגרת שיתופי פעולה עם התעשייה.

[summary]בית הספר לעיצוב של המסלול האקדמי המכללה למינהל יזם כלי שמטרתו לסייע לסטודנטים להיות אקטיביים בתהליך צבירת הניסיון המקצועי שלהם ויצירת תיק עבודות שלהם.
הכלי, הנקרא ,הזנק לחיים", הוא למעשה כרטיסייה מעוצבת המלווה את הסטודנט עוד מיום האוריינטציה, הנערך לפני תחילת הלימודים. כרטיסייה זו כוללת את מגוון ההתנסויות בהן יכול הסטודנט לקחת חלק לאורך כל לימודיו, ומאפשרת לו להחליט במה הוא מעוניין להשתלב, ולעקוב באופן יזום אחרי מה עשה ומה עוד צפוי לו.

הסטודנטים הופכים לשותפים
ד"ר שושי בר-אלי, ראש התכנית לתואר שני בעיצוב, חדשנות ויזמות, של בית הספר לעיצוב מציינת כי "הזנק לחיים" מאפשר לסטודנטים להיות שותפים לכל המהלכים המקצועיים, החברתיים והטכנולוגיים שמציע בית הספר, ותוך כדי כך לצאת עם רזומה עשיר לשוק התעסוקה. "האתגר של האקדמיה הוא לדעת איך להתממשק עם התעשייה. היום לא מספיק שסטודנט יצא החוצה עם תואר, הוא צריך להציג עשייה", היא אומרת.

לבית הספר לעיצוב יש מגוון רב של התנסויות ופרויקטים בהם יכולים הסטודנטים לקחת חלק, אם זה במסגרת הקליניקה, הפאבלאב ושיתופי הפעולה הנערכים עם גופים מובילים. "הסטודנט יכול, באמצעות 'הזנק לחיים', לבחור אם לקחת חלק בפרויקט חברתי של הקליניקה כמו שיפוץ חללים שננטשו בלוד, או לקחת חלק בשיתוף פעולה עם גוף עסקי כמו עיצוב אריחים תלת ממדיים לויה ארקדיה, או להשתתף בספיד דיזיין - פרויקט שהביא מעצבים לשכונה בה האוכלוסייה מעוטת יכולת", היא מסבירה.

לדבריה, "הזנק לחיים", מאפשר לסטודנט לראות אילו התנסויות פתוחות בפניו בכל שנה ומה עוד מצפה לו. "כך, בשנה א' הסטודנטים רואים אילו פרויקטים הם יכולים לעשות במסגרת הקליניקה, בשנה ב' הם רואים באילו סדנאות בינלאומיות בחו"ל הם יכולים להשתתף, או באילו סדנאות אביב וכן הלאה".
לדברי בר-אלי, "הזנק לחיים" כולל גם את העשייה הרחבה הנוספת של בית הספר שמכינה את הסטודנטים לשוק התעסוקה. "הכרטיסייה הזו משלבת את כל הפעילויות שאנחנו עושים בתחום – ירידי תעסוקה, סדנאות שמכינות אותם לראיונות עבודה, לכתיבת קורות חיים, התמחויות ועוד. העובדה שהסטודנטים מקבלים את הכלי הזה עוד ביום האוריינטציה היא חלק מהתפיסה של בית הספר שמאמינה בחשיבות של הפכית הסטודנטים לשותפים".