פרופ' אורית פישמן אפורי דיקנית בית הספר למשפטים

פרופ' אורית פישמן אפורי

דיקנית בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' אורית פישמן אפורי חוקרת בתחומי הקניין הרוחני, דיני זכויות יוצרים, דיני מדגמים ומשפט וטכנולוגיה. מחקריה מתפרסמים בארץ ובעולם. במחקריה מוצגת בחינה רב-ממדית של דיני הקניין הרוחני והיא מפתחת כלים משפטיים מגוונים לקידום ענף משפטי זה. כך, מאמריה כוללים פיתוח של הממשק שבין הקניין הרוחני לבין זכויות האדם, עמידה על חשיבותם של הסעדים בפיתוח הדין המהותי וקידום של סטנדרטים פתוחים בצד כלים מעשיים לפיתוח דיני הקניין הרוחני. מאמריה של פרופ' אורית פישמן אפורי מצוטטים על ידי בתי המשפט השונים בישראל והיא מוזמנת להרצות במסגרות רבות בארץ ובעולם.פרופ' אורית פישמן אפורי בעלת תואר דוקטור במשפטים, ותואר ראשון ושני במשפטים (בהצטיינות) מן האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת הלימודים תשס"ז כהנה כחוקרת אורחת באוניברסיטה של קליפורניה, ברקלי, ארה"ב; ובשנת הלימודים תשע"ג כהנה כחוקרת אורחת באוניברסיטת קיימברידג', אנגליה. פרופ' אורית פישמן אפורי מלמדת מגוון קורסים וסמינרים בתחום הקניין רוחני וכן את קורס החובה בדיני תאגידים.

2003
תואר שלישי (.LL.D) במשפטים, האוניברסיטה העברית/
תואר שני (.LL.M) במשפטים, האוניברסיטה העברית/
תואר ראשון (.LL.B) במשפטים, האוניברסיטה העברית/
דיני קניין רוחני; דיני זכויות יוצרים; משפט וטכנולוגיה; דיני תאגידים. מפרסמת בארץ ובחו"ל בנושא זכויות יוצרים וקניין רוחני.
קורסים
דיני תאגידים, דיני זכויות יוצרים, דיני קניין רוחני, סמינר בדיני זכויות יוצרים.
משרות עיקריות
חוקרת אורחת באוניברסיטת ברקלי, ארה"ב.
ערכה את כתב העת "המשפט".
חוקרת אורחת באוניברסיטת קיימברידג', אנגליה.