ארנה בן נפתלי | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' ארנה בן-נפתלי

מופקדת הקתדרה לזכויות אדם ע"ש אמיל זולא ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' בן נפתלי מתמחה ומרצה בתחום המשפט הבינלאומי הומניטרי (דיני כיבוש) ובמשפט ותרבות. היא זוכת פרסי הצטיינות שונים ומאמריה הרבים בנושאים הקשורים לתחומי התמחותה מתפרסמים בארץ ובעולם. "אני מאמינה שגם הלימוד וגם העשייה המקצועית הם חלק מתהליך של הגשמה עצמית. הגשמה זו, בתורה, היא תנאי בלעדיו אין חיים מאושרים. אני מציעה לכל סטודנט/ית לחשוב "מה יגרום לי לתחושה שאני מממש/ת את הפוטנציאל שלי?". היקף היריעה בלימודי המשפטים, כמו גם בעשייה המקצועית, הוא כה רחב, שיש סיכוי רב שכל אדם המוכן להשקיע בלימוד ראוי ונמשך, ימצא בו את השביל המתאים לו." "ההתמקדות במשפט בינלאומי בכלל, ובתחום זכויות האדם בפרט עולה בקנה אחד עם השקפת עולם הומאניסטית וקוסמופוליטית: האדם הוא במרכז; המדינה קיימת על מנת לשרת אותו ולא ההפך; ובתחומים ההולכים ומתרבים היכולת להגן על האדם ולאפשר מימוש מיטבי של הפוטנציאל האנושי, דורשת מנגנונים בינלאומיים. למרבה המזל (ברגיל, חיים מקצועיים מוצלחים דורשים, כמובן, השקעה, אבל גם מזל), ההתמחות שלי במשפט בינלאומי פתחה בפני גם אופקים אקדמיים בארץ ובעולם, גם התנסות מעשית במסגרת ארגון האו"מ, וגם תפקידי ניהול בכירים."

תואר שני (MALD) ודוקטורט (.Ph.D) במשפט בינלאומי, Fletcher School of Law and Diplomacy, ארה"ב.
תואר שני (.M.A) בהיסטוריה מאוניברסיטת הארוורד, Harvard, ארה"ב.
תואר ראשון (.LL.B) במשפטים, אוניברסיטת תל אביב.
המשפט הבינלאומי הומניטרי (דיני כיבוש) ומשפט ותרבות.
קורסים
תורת המשפט, סוגיות נבחרות במשפט בינלאומי פומבי, משפט בינלאומי ומדע בדיוני, ארגון האו"מ: משפט ופוליטיקה, משפט ותרבות, משפטים מפורסמים בהיסטוריה, משפט ותרבות: יהדות הומניסטית, משפט ותרבות זכויות אדם, זכויות אדם במשפט הבין-לאומי, בתי דין צבאיים, חשיבה רפלקטיבית על פרקטיקת זכויות אדם.
משרות עיקריות
מופקדת ומייסדת הקתדרה לזכויות אדם ע"ש אמיל זולא.
2011 - 2012
הייתה עמיתת מחקר בכירה ב European University Institute - Fernand Braudel Senior Research Fellow בפירנצה, איטליה.
2011-2008
כיהנה כדקאן בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס.
1996-1993
שירתה במחלקת כוחות השלום של האו"מ בניו־יורק.
1990 - 1993
כיהנה כסמנכ"ל לעניינים אקדמיים של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
שימשה כמרצה למשפט בינלאומי באוניברסיטת ברנדייס (Brandies‏).
שימשה כמרצה לתאוריה פוליטית ב–Fletcher School of Law and Diplomacy‏.
שימשה כעמיתת מחקר בכירה במכון מקס פלנק למשפט בינלאומי ולמשפט השוואתי בהיידלברג, גרמניה.
שימשה כחברה בוועדה הבינלאומית המדעית של כתב העת European Journal of International Law.
שימשה כיו"ר מערכת "המשפט" .
חברה בהנהלת "בצלם" ובוועדה המלווה את פרויקט "פסיקה במבחן" של המוקד להגנת הפרט.
כיהנה כראש תכנית המצטיינים הבינתחומית של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
עמיתת מחקר ומרצה במגוון אוניברסיטאות בארה"ב ובאירופה.
חיברה מאמרים וספרים רבים, ביניהם "משפטים על אהבה", אותו ערכה יחד עם פרופ' חנה נוה ו"המשפט הבינלאומי: בין מלחמה לשלום", אותו כתבה יחד עם פרופ' יובל שני. שניהם בהוצאת רמות של אוניברסיטת תל אביב, ב- 2011 ראה אור בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד הספר בעריכתה.