חיים זנדברג | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' חיים זנדברג

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' חיים זנדברג הוא חבר סגל בית הספר למשפטים משנת 1996. בוגר תואר ראשון (בהצטיינות), שני ושלישי מהאוניברסיטה העברית בירושלים בה הוא מלמד גם כיום. מומחה לדיני קניין, לדיני מקרקעין ולהיסטוריה של דיני המקרקעין בישראל. כמו כן עוסק בתחום דיני הנאמנות, אמצעי התשלום והיבטי מקרקעין הנוגעים לזהותה היהודית והדמוקרטית של המדינה. זכה בפרסי הצטיינות של הקרנות ע"ש דוכן ובן שמש, בנק טפחות ומרכז יצחק רבין לחקר ישראל. פרסם מאמרים וספרים רבים בנושאי התמחותו וביניהם הסדר זכויות במקרקעין בארץ ישראל ובמדינת ישראל (2000), מקרקעי ישראל ציונות ופוסט-ציונות (2007) ולאחרונה: פירוש לחוק-יסוד: מקרקעי ישראל. חבר לשכת עורכי הדין (משנת 1991) ומייעץ לגופים ציבוריים ולעורכי דין. בשנים האחרונות חבר המועצה להשכלה גבוהה ופעיל בועדותיה. עומד בראש ועדת הערר על בחינות ההסמכה של מועצת שמאי מקרקעין ומשמש (במילואים) כשופט צבאי. מרצה בתחומי התמחותו במוסדות נוספים להשכלה גבוהה, בימי עיון ובהשתלמויות מקצועיות.

1999
תואר שלישי (.LL.D) במשפטים, האוניברסיטה העברית, בהנחיית פרופ' יהושע ויסמן.
1995
תואר שני (.LL.M) במשפטים, האוניברסיטה העברית, במסגרת המסלול הישיר לדוקטורט.
1990
תואר ראשון (.LL.B) בהצטיינות במשפטים, האוניברסיטה העברית.
דיני קניין, דיני מקרקעין, היסטוריה של דיני המקרקעין בישראל, דיני נאמנויות, אמצעי תשלום ודיני שעבודים.
קורסים
דיני קניין, אמצעי תשלום, סוגיות בדיני מקרקעין, היבטי נדלן וקניין בסוגיות אקטואליות, סוגיות בדיני קניין.
משרות עיקריות
חבר סגל המסלול האקדמי של המכללה למנהל מאז שנת 1996.
חבר לשכת עורכי הדין ומייעץ לגופים שונים.
חבר המועצה להשכלה גבוהה.
ראש ועדת הערר על בחינות ההסמכה של מועצת שמאי מקרקעין.
שופט צבאי במילואים.
מרצה בתחומי התמחותו באוניברסיטה העברית, במוסדות נוספים להשכלה גבוהה, בימי עיון ובהשתלמויות מקצועיות.
ראש קרן המחקר של בית הספר למשפטים על שם שטריקס וכן חבר בוועדות של גופים נוספים המקצים מענקי מחקר.
בעבר כהן כמנהל האקדמי של תכנית התואר השני בבית הספר למשפטים על שם שטריקס וכן כראש אשכול ההתמחות במשפט אזרחי-מסחרי, כעורך כתב העת "המשפט" וכחבר בוועדה המייעצת שלו.