חיים זנדברג | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' חיים זנדברג

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' חיים זנדברג הוא חבר סגל בית הספר למשפטים משנת 1996. בוגר תואר ראשון (בהצטיינות), שני ושלישי מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מומחה לדיני קניין, לדיני מקרקעין ולהיסטוריה של דיני המקרקעין בישראל. כמו כן עוסק בתחום דיני הנאמנות, אמצעי התשלום והיבטי מקרקעין הנוגעים לזהותה היהודית והדמוקרטית של המדינה. זכה בפרסי הצטיינות של הקרנות ע"ש דוכן ובן שמש, בנק טפחות ומרכז יצחק רבין לחקר ישראל. פרסם מאמרים וספרים בנושאי התמחותו וביניהם הסדר זכויות במקרקעין בארץ ישראל ובמדינת ישראל (2000), מקרקעי ישראל ציונות ופוסט-ציונות (2007) ופירוש לחוק-יסוד: מקרקעי ישראל. חבר לשכת עורכי הדין (משנת 1991) ומייעץ לגופים ציבוריים ולעורכי דין. כהן כחבר המועצה להשכלה גבוהה (2012-2017) ונכלל ברשימת המועמדים לכהן כשופט בית המשפט העליון (2017). עומד בראש ועדת הערר על בחינות ההסמכה של מועצת שמאי מקרקעין ומשמש (במילואים) כשופט צבאי. מרצה בתחומי התמחותו במוסדות נוספים להשכלה גבוהה, בימי עיון ובהשתלמויות מקצועיות.

1999
תואר שלישי (.LL.D) במשפטים, האוניברסיטה העברית, בהנחיית פרופ' יהושע ויסמן.
1995
תואר שני (.LL.M) במשפטים, האוניברסיטה העברית, במסגרת המסלול הישיר לדוקטורט.
1990
תואר ראשון (.LL.B) בהצטיינות במשפטים, האוניברסיטה העברית.
דיני קניין, דיני מקרקעין, היסטוריה של דיני המקרקעין בישראל, דיני נאמנויות, אמצעי תשלום ודיני שעבודים.