יובל מרין | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' יובל מרין

יו"ר ועדת ההוראה, ראש תכניות התואר השני ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס

פרופ' יובל מרין מתמחה, חוקר ומרצה בתחומים שלהלן: דיני ראיות, סדר הדין האזרחי, זכויות אדם, ותחום הממשק שבין מגדר, משפט ומשפחה. מחקריו ופרסומיו של פרופ' מרין נסמכים על תיאוריות של צדק חברתי, ובפרט תיאוריות פמיניסטיות, תיאוריות גזע ביקורתיות, ורב-תרבותיוּת (בתחום המגדר והמשפחה); ועל תיאוריות של "צדק דיוני" לעומת "צדק מהותי", כמו גם המתח שבין גישות דאונטולוגיות לגישות תועלתניות (בתחום דיני הראיות וסדרי הדין). במסגרת פעילותו המחקרית מושם עיקר הדגש על מעמדם וזכויותיהם של קבוצות אוכלוסייה מוחלשות וייחודיות, דוגמת חשודים ונאשמים, נשים, ומיעוטים מיניים וגזעיים. פרופ' מרין משתתף תדירות בכנסים בארץ ובחו"ל ושותף לארגון כנסים וימי עיון בבית הספר ומחוצה לו. בעבר לימד כמרצה מהחוץ באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת חיפה ובמרכז האקדמי למשפט ולעסקים, ושימש חוקר אורח בבית-הספר למשפטים של אוניברסיטת לוס-אנג'לס (UCLA). כן שימש פרופ' מרין עוזר מחקר של פרופ' רונלד דוורקין בבית-הספר למשפטים של אוניברסיטת ניו-יורק (NYU) והתמחה בבית המשפט העליון תחת פיקוחו של השופט מישאל חשין.

2000
תואר שלישי במשפטים (J.S.D.), אוניברסיטת ניו-יורק (NYU) (2000)
1997
תואר שני במשפטים (LL.M.), אוניברסיטת ניו-יורק (NYU) (1997)
1993
תואר ראשון במשפטים (LL.B.), האוניברסיטה העברית בירושלים
תחומי מחקר והוראה
דיני ראיות, סדר דין אזרחי, זכויות אדם במשפט הבינלאומי, מיניות, מגדר ופמיניזם, תחום הממשק שבין מגדר, משפט ומשפחה.