מרחיבים את הדעת ואת הלב

תכנית המצטיינים של המסלול האקדמי המכללה למינהל מציעה לסטודנטים נבחרים להשתייך לסיירת מובילה ולקחת חלק בפרויקטים מגוונים במסגרת האקדמיה ובמסגרות חברתיות שונות
בית הספר למדעי המחשב תכנית מצטיינים
אופיר אילוז ורן בנימיני, בוגרי בית הספר למדעי המחשב ותכנית המצטיינים: "הסיכוי שנעשה משהו שלא קשור לתכנות שאף לאפס. במסגרת התכנית הזו נחשפנו לעולמות תוכן נוספים ועשינו דברים שונים שתרמו לנו ברמה האישית והמקצועית ונתנו לנו המון סיפוק"
מסגרת הלימודים האקדמית היא עמוסה ודורשת השקעה מרובה, וסטודנטים רבים מתקשים למצוא זמן לפעילויות נוספות – גם אם אלו עשויות לתרום להם אישית ומקצועית.
אופיר אילוז ורן בנימיני, בוגרי בית הספר למדעי המחשב במסלול האקדמי המכללה למינהל בהצטיינות, לא ויתרו לעצמם ולמרות העומס הרב, הצטרפו לתכנית המצטיינים של המכללה.

[summary]לתכנית המצטיינים של המכללה למינהל מאתרים מדי שנה את הסטודנטים המובילים בוגרי שנה א', והיא כוללת 2 סטודנטים מכל אחד מבתי הספר של המכללה. הסטודנטים הנבחרים זוכים למלגות הניתנות להן לאורך כל שנות השתתפותם בתכנית.

אילוז ובנימיני מספרים שההשתתפות בתכנית כללה פגישות שבועיות וייזום ויישום של פרויקטים רבים ומעניינים. כך למשל, הם מציינים פרויקט למען הקהילה במסגרתו בחרה הקבוצה לשפץ מקלט ברמת אליהו שיועד לשימוש עבור ילדים בסיכון. "מעבר לעבודות השיפוץ עצמן", אומרים אילוז ובנימיני, "היינו גם צריכים לגייס את הכסף לפרויקט. עשינו ערב סטנד אפ שהיה מאוד מוצלח, ודברים נוספים, שעזרו לנו לגייס את הסכום הרצוי".

עוד הם מספרים על פעילות במסגרתה ניקתה קבוצת המצטיינים את חוף הים בפלמחים, והתנדבות בבית ספר שבו עזרו הסטודנטים, כל אחד בתחומו, לתלמידים מתקשים. "אנחנו, לדוגמה, סייענו לתלמידים בשיעורי המתמטיקה שלהם, החבר'ה של משפטים עזרו בשיעורי הלשון" הם מציינים.  בנוסף, יזמו  הסטודנטים פרויקט שמטרתו הגברת המודעות לסכנות האורבות ברשתות החברתיות שכלל פעילויות הסברה בבתי ספר שונים. "דיברנו עם בני נוער על כמה כוח יש למילים ברשת, כמה כדאי לשתף על עצמם ברשתות ואיך לעשות זאת".

חשיפה למגוון תחומי ידע
אך ההשתתפות בתכנית המצוינות לא כוללת רק פרויקטים של תרומה לקהילה. במסגרת התכנית נערכים סיורים שונים והרצאות במגוון רחב של נושאים. "ההרצאות נותנות פרספקטיבה על תחומים נוספים אליהם אנחנו לא נחשפים במסגרת הלימודים הרגילה", מציינים אילוז ובנימיני, "בנוסף, במסגרת ההרצאות האלו נפגשנו עם אנשים מובילים בתחומם, כמו לדוגמה מנכ"ל IBM ישראל, ונחשפנו לתפיסת עולמם".

אילוז ובנימיני מציינים גם את הפן החברתי שיש להשתייכות לקבוצה זו, ומדגישים כי הם בקשר הדוק עם שאר הסטודנטים שהיו עימם בתכנית, "אבל היתרון הגדול של התכנית הוא בחשיפה שהיא נתנה לנו לתחומים שהם מחוץ לתחומים אליהם נחשפנו במסגרת בית הספר למדעי המחשב. הסיכוי שנעשה משהו שלא קשור לתכנות שאף לאפס. במסגרת התכנית הזו נחשפנו לעולמות תוכן נוספים ועשינו דברים שונים שתרמו לנו ברמה האישית והמקצועית ונתנו לנו המון סיפוק", הם מסכמים.

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום