לימור זר גוטמן | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר לימור זר-גוטמן

ראש המרכז לאתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

ד"ר לימור זר גוטמן מומחית בתחום האתיקה והאחריות המקצועית של עורכי דין ושופטים. חוקרת וכותבת גם בתחום הסוציולוגיה של הפרופסיה המשפטית, אתיקה של פרופסיות וחינוך לאתיקה. פרסמה שורה של מאמרים בארץ ובעולם בתחומים אלו. מחקריה מהווים את התשתית לתחומים אלו בישראל והם נלמדים בכל הפקולטות למשפטים והפסיקה נסמכת עליהם. ד"ר זר-גוטמן פיתחה מודל מיוחד להוראת אתיקה במסגרת השכלה גבוהה בו המטרה היא פיתוח תובנה אתית אצל הלומד. תובנה אתית שתסייע לו בעתיד בזיהוי דילמות אתיות והתמודדות עמן. מודל זה הוא הבסיס לשני קורסי החובה שהיא מלמדת באתיקה מקצועית בשנה א' ו-ג' בבית הספר למשפטים ע"ש שטריקס. ד"ר זר-גוטמן עוסקת בכתיבה של קודים אתיים ופיתוח תכניות אתיקה הבאות להטמיע התנהגות לפי הקוד האתי. משנת 2010 היא עומדת בראש פרויקט הקוד האתי של בית הספר למשפטים במסגרתו מתקיים קורס חובה מתוקשב תלת-שנתי הבא להטמיע את הוראות הקוד האתי של בית הספר למשפטים בקרב הסטודנטים. היא עומדת בראש ועדת האתיקה של בית הספר המקדמת את פיתוח והטמעת הקוד האתי.

תואר שלישי במשפטים מאוניברסיטת סטנפורד, ארה"ב.
תואר שני במשפטים מאוניברסיטת UCLA, ארה"ב.
תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
אתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין ושופטים, הפרופסיה של עורכי הדין, הפרופסיה של השופטים, חינוך לאתיקה, כתיבה והטמעה של קודים אתיים