לימור זר גוטמן | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר לימור זר-גוטמן

ראש המרכז לאתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

ד"ר לימור זר גוטמן מומחית בתחום האתיקה והאחריות המקצועית של עורכי דין ושופטים. חוקרת וכותבת גם בתחום הסוציולוגיה של הפרופסיה המשפטית, אתיקה של פרופסיות וחינוך לאתיקה. פרסמה שורה של מאמרים בארץ ובעולם בתחומים אלו. מחקריה מהווים את התשתית לתחומים אלו בישראל והם נלמדים בכל הפקולטות למשפטים והפסיקה נסמכת עליהם. ד"ר זר-גוטמן פיתחה מודל מיוחד להוראת אתיקה במסגרת השכלה גבוהה בו המטרה היא פיתוח תובנה אתית אצל הלומד. תובנה אתית שתסייע לו בעתיד בזיהוי דילמות אתיות והתמודדות עמן. מודל זה הוא הבסיס לשני קורסי החובה שהיא מלמדת באתיקה מקצועית בשנה א' ו-ג' בבית הספר למשפטים ע"ש שטריקס. ד"ר זר-גוטמן עוסקת בכתיבה של קודים אתיים ופיתוח תכניות אתיקה הבאות להטמיע התנהגות לפי הקוד האתי. משנת 2010 היא עומדת בראש פרויקט הקוד האתי של בית הספר למשפטים במסגרתו מתקיים קורס חובה מתוקשב תלת-שנתי הבא להטמיע את הוראות הקוד האתי של בית הספר למשפטים בקרב הסטודנטים. היא עומדת בראש ועדת האתיקה של בית הספר המקדמת את פיתוח והטמעת הקוד האתי.

תואר שלישי במשפטים מאוניברסיטת סטנפורד, ארה"ב.
תואר שני במשפטים מאוניברסיטת UCLA, ארה"ב.
תואר ראשון במשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
אתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין ושופטים, הפרופסיה של עורכי הדין, הפרופסיה של השופטים, חינוך לאתיקה, כתיבה והטמעה של קודים אתיים
קורסים
אתיקה מקצועית א', אתיקה מקצועית, אתיקה, משפט וחברה, סדנת הקוד האתי, מתוקשב.
פעילויות נוספות
- בשנת 2009 הקימה ועומדת מאז בראש המרכז לאתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין ע"ש דיויד וינר ז"ל. זהו המרכז היחיד מסוגו בישראל הואיל והוא משותף לכל הפקולטות וביה"ס למשפטים בישראל. המרכז שם לעצמו לקדם את המחקר, ההוראה והיישום של תחום זה אשר הוזנח במשפט הישראלי. במסגרת המרכז לאתיקה פיתחה ד"ר זר-גוטמן מאגר נושאי בתחום האתיקה האחריות המקצועית של עורכי דין בו ניתן לאתר בקלות פסקי דין, מאמרים, רשימות ודברי חקיקה לפי חיפוש.
- יוני 2002 ואילך: מקימה ויו"ר פורום המרצים לאתיקה מקצועית בישראל. מטרת הפורום היא ליצור דיאלוג ושיתוף פעולה בין המרצים הן לעניין הקורס והן למחקר. בפורום נוטלים חלק כל המרצים בתחום בישראל. לאחרונה הצטרף הפורום כידיד בית משפט בתיק עמל"ע 51627-01-15 ועדת האתיקה המחוזית של לשכת עורכי הדין- מחוז ת"א והמרכז נ' עו"ד בר-שלום ועו"ד גרטי (ניתן ב- 25/5/2015). עמדת הפורום התקבל בפס"ד שאמץ את המודל שהצענו וכתוצאה מכך התקבל הערעור.
- כיהנה כחברה בשתי הועדות הציבוריות שעסקו בפרופסיה של עורכי הדין: 1) הוועדה הציבורית לבחינת נושא ההתמחות ובחינות ההסמכה (ועדת גרסטל). הוועדה מנתה שמונה חברים והגישה בשנת 2001 דוח מפורט לשר המשפטים. 2) הוועדה הציבורית לבחינת לשכת עורכי הדין (ועדת פרוקצ'יה). הוועדה מנתה חמישה חברים. הוועדה הגישה דוח מפורט לשרת המשפטים בסוף שנת 2013. הדוח כולל דעת מיעוט של ד"ר זר-גוטמן לגבי חלק מהסוגיות.
- מייעצת ומקדמת כתיבה והטמעה של קודים אתיים במגוון תחומים. בכללם: הקוד האתי של נציבות הביקורת על מערך מייצגי המדינה (נבת"ם); הקוד האתי של בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס; הקוד האתי לייצוג נוער בפלילים של הסניגוריה הציבורית; הקוד האתי של הקליניקות בבתי הספר למשפטים; הקוד האתי של החוקרים הפרטיים.
- משנת 2014 – יו"ר הוועדה לבחינת עורכי דין זרים בתחום האתיקה המקצועית.
- בין השנים 2002 ועד 2014 ערכה את בטאון האתיקה של לשכת עורכי הדין "אתיקה מקצועית. בביטאון זה פרסמה לאורך השנים 33 רשימות העוסקות במגוון רחב של סוגיות באתיקה ואחריות מקצועית של עורכי דין.
- כתבה שורה של הצעות חוק עבור לשכת עורכי הדין. בכללם, כללי הפרסומת משנת 2001, כללי עיסוק אחר משנת 2003 ושורה של תיקונים בחוק לשכת עורכי הדין.
- מאי 2011 ואילך: חברה בוועדה בינ"ל בתחום האתיקה המקצועית - International Ass. of Legal Ethics (IAOLE) Committee on Legal Ethics and Regulation Education around the Globe (LEREG).