נילי קרקו אייל | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר נילי קרקו-אייל

ראש קליניקה ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

ד"ר נילי קרקו אייל נולדה וגדלה בפתח תקווה. כיום מתגוררת ביישוב באזור השרון, נשואה ואם לשלושה. אף שהוריה אינם אקדמאיים ואולי משום כך, הם הקפידו להדגיש בפניה את החשיבות שיש לרכישת תואר אקדמי. היא מעידה על עצמה כי הבחירה ללמוד משפטים נעשתה על ידה באופן כמעט אינטואיטיבי, וכי מגיל צעיר בשל בה הרצון לעסוק בתחום. את לימודי התואר הראשון סיימה בהצטיינות באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן המשיכה בהתמחות בבית המשפט העליון ובפרקליטות האזרחית בתל אביב. במקביל לתקופת התמחותה החלה לעבוד כמתרגלת לדיני נזיקין וסדר דין אזרחי בבית הספר למשפטים של המכללה למנהל. עם סיום ההתמחות הוצע לה להמשיך בלימודים לתואר שני ושלישי, במסגרת מלגה שניתנה לה על ידי בית הספר. לדבריה ההצעה להצטרף לסגל האקדמי הצעיר בבית הספר התקבלה על ידה במהירות ובשמחה, זאת משום אהבתה הרבה ללימודים, למחקר ולהוראה. את עבודת הדוקטורט כתבה בהנחייתו של פרופ' יצחק אנגלרד, שופט בית המשפט העליון כתוארו אז. העבודה עסקה בדוקטרינת ההסכמה מדעת בחוק זכויות החולה, ובעקבותיה פרסמה נילי את ספרה בנושא. הספר משלב דיונים תיאורטיים, היסטוריים ומשפטיים רחבי היקף בדוקטרינה, וככזה מהווה מקור אקדמי חשוב לדיונים בנושא. לאחר פרסום הספר פרסמה שורה של מאמרים והשתתפה במספר רב של כנסים. נושאי המאמרים נעים על הציר של דיני נזיקין, אחריות מקצועית, רשלנות רפואית, זכויות חולים, הזכות לאוטונומיה ומשפט ורפואה, וייחודם בשילוב בין הנושאים ובבחינת ההשפעות ההדדיות שיש לתחומים אלה זה על זה. בצד מגוון הנושאים שבהם עוסקים מחקרה, מתאפיין המחקר המבוצע על ידה בגישה תיאורטית- פלורוליסטית העושה שימוש בכלים תיאורטיים- ביקורתיים שונים. במקביל להתמקדותה במחקר מרצה נילי בקורסים: דיני הנזיקין וסדר הדין האזרחי ועומדת בראש הקליניקה המשפט למען זכויות החולה בישראל. בשנים האחרונות זכתה נילי במספר פרסים עבור פעילותה האקדמית: נאמן זכויות החולה מאת האגודה לזכויות החולה בישראל (2011); פרס שרת הבריאות לחיבורי איכות בתחום הבריאות על חיבורה "דוקטרינת ההסכמה מדעת בחוק זכויות החולה" (2012),ופרס המאמר המצטיין של כתב העת "רואה החשבון" (2014). בנוסף לכך, זכתה לאחרונה במענק ממרכז מינרבה לזכויות אדם, באוניברסיטת תל אביב, עבור פרויקט מחקר משותף לה ולחוקרים נוספים, בנושא יישום חוק החולה הנוטה למות. במקביל לתפקידיה האקדמיים מילאה נילי במהלך השנים וממשיכה למלא שורה של תפקידים ניהוליים, ובהם חברות בוועדות אתיקה ותפקידים ברשויות המשמעות של המסלול.

1996 - 2005
תואר (J.S.D) האוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה למשפטים.
1993 - 1995
תואר (M.A), אוניברסיטת תל- אביב, הפקולטה למשפטים.
1988 - 1991
תואר (LL.B.), הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי מחקר והוראה
תחומי הוראה: דיני הנזיקין, סדר הדין האזרחי, זכויות חולים ומערכת הבריאות. תחומי מחקר: דיני הנזיקין, תיאוריות של דיני הנזיקין, אחריות מקצועית, רשלנות רפואית, משפט ורפואה, אתיקה רפואית, זכויות חולים, בריאות הציבור, יחסי מטפל מטופל.
קורסים
דיני הנזיקין, סדר הדין האזרחי, הקליניקה "המשפט למען זכויות החולה בישראל" (מרכז מזו"ר).
משרות עיקריות
2010 - היום
חברה בוועדת אתיקה בית ספרית.
2010- היום
חברת בית הדין המשמעתי.
נציגת בית הספר בהנהלה אקדמית מסלולית.
חברה בועדת אתיקה לניסויים שאינם רפואיים בבני אדם.
נציגת סגל צעיר במועצת הסגל.
2008 - היום
ראש תכנית האקדמאיים.
2007 - 2009
עורכת כתב העת "המשפט".
2006 - 2007
עורכת כרך מיוחד של "המשפט" שיצא לזכרו של השופט ע' אזר.
2002 - 2005
ממונה לענייני סטודנטים.
2000- 2002
מרצה בקורס "סדר הדין האזרחי", אוניברסיטת תל- אביב, הפקולטה למשפטים.
2000
מרצה בקורסים של שירותי בריאות כללית לבטיחות המטופל.
1999 - 2002
נשיאת בית הדין המשמעתי.
1999 - 2002
ממונה על חוק למניעת הטרדה מינית- קמפוס תל אביב.
1996 - 1999
ממונה לענייני משמעת.