סוזי נבות | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' סוזי נבות

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

פרופ' נבות נולדה במונטווידאו שבאורוגוואי ועלתה לישראל בגיל 13. למדה ב"תיכון חדש" בתל אביב, ואת שירותה הצבאי עשתה ביחידת דובר צה"ל. באוניברסיטה למדה תחילה לימודי שפה וספרות צרפתית בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב ובמקביל החלה לימודי משפטים. סיימה תואר ראשון במשפטים בהצטיינות ותואר שני במדיניות ציבורית, אף הוא בהצטיינות. את עבודת הדוקטורט שלה כתבה בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים, בהנחייתו של פרופ' קלוד קליין, בנושא "החסינות העניינית-מקצועית של חברי הכנסת". סוזי נבות מרצה במסלול האקדמי – המכללה למינהל מאז הקמתו. מאז 2008 היא מרצה אורחת בסורבון שבפריז ומאז 2009 היא מרצה במכללה לביטחון לאומי. היא מילאה וממלאה גם כיום תפקידים ציבוריים רבים. הייתה חברה בוועדה להכנת כללי אתיקה לחברי הכנסת- ועדת זמיר; בין השנים 2009–2011 הייתה חברה בוועדת המקצוע אזרחות של משרד החינוך; הייתה חברה בוועדה המייעצת לנשיא המדינה להענקת אות הנשיא למתנדב וחברה במשך ארבע שנים בוועדה המייעצת לנשיא המדינה להענקת עיטור הנשיא . כמו כן היא חברה בוועד המנהל של התוכנית "צוערים לשירות המדינה", ובוועדה הציבורית לרפורמה בחוק הבחירות (דרכי תעמולה) - ועדת בייניש. בנוסף, היא חברה בוועדות שונות מטעם המועצה להשכלה גבוהה. בעבר ליוותה פרופ' נבות משלחת פרלמנטרית של חברי כנסת לגרמניה והולנד, לסיור לימודים בנושא חוקה. הסיור כלל לימוד נושא החוקה באופן כללי ומתוך מבט השוואתי, לרבות דרכי כינון החוקה, מאפייניה והעקרונות הקבועים בה; שאלת הסמכות לביקורת שיפוטית על חוקים וסוגיות דת ומדינה. פעילותה הציבורית מתבטאת גם בייעוץ ובחוות דעת למוסדות השלטון, וכמו כן היא יועצת לגופים שונים בסוגיות חוקתיות. כתבה חוות דעת רבות בתחומים חוקתיים, בן היתר עבור הכנסת ומספר חוות דעת עבור נשיא המדינה בעניינים חוקתיים. בשנת 2010 הוענק לה אות אומ"ץ, על תרומתה למחקר המדעי ולשיח הציבורי בנושא השחיתות השלטונית בישראל.‏ מאז יוני 2014 היא יו"ר העמותה למשפט ציבורי בישראל. ביוני 2014 נבחרה לכהן בוועד המנהל של הארגון הבינלאומי למשפט חוקתי, (Executive Council of the International Association of Constitutional Law). חברה בלשכת עורכי הדין, מתגוררת בהרצליה, נשואה ליורם נבות, עורך דין אף הוא, ואם לשלוש בנות.

1998
דוקטור למשפטים (LL.D.), הפקולטה למשפטים - האוניברסיטה העברית בירושלים (בהנחייתו של פרופ' קלוד קליין, בנושא "החסינות העניינית-מקצועית של חברי הכנסת").
1991
מוסמך במדיניות ציבורית (M.A.) (בהצטיינות), הפקולטה למדעי החברה - אוניברסיטת תל אביב.
1984
בוגר במשפטים LL.B. (בהצטיינות) , הפקולטה למשפטים - אוניברסיטת תל אביב.
1977 - 1979
לימודים בחוג לשפה וספרות צרפתית בפקולטה למדעי הרוח - אוניברסיטת תל אביב.
משפט חוקתי (בדגש על ההיבט המוסדי -רשויות השלטון השונות ויחסי הגומלין ביניהן), משפט פרלמנטרי, משפט פוליטי ומשפט השוואתי בתחומים אלה.