עידו באום | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר עידו באום

סגן דיקן בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס וחוקר אקדמי במרכז חת לחקר התחרות והרגולציה

ד"ר עידו באום מכהן כסגן דיקן בית הספר למשפטים. הוא מתמחה בסדר דין אזרחי, דיני ניירות ערך וממשל תאגידי, משפט וכלכלה ודיני תקשורת. ד"ר באום סיים את לימודי הדוקטורט בהצטיינות יתרה בתוכנית בינלאומית בתחום הניתוח הכלכלי של המשפט במכון למשפט וכלכלה של אוניברסיטת המבורג, גרמניה. נסיונו האקדמי והמעשי של ד"ר באום משתרע על פני מגוון תחומים ומדינות. בין היתר שימש בעבר כעוזרו של היועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין, כעורך דין בתחום הבנקאות בשווייץ, כמרצה בתוכנית למשט טרנסלאומי של אוניברסיטת ג'ורג'טאון וכמרצה בבית הספר לכלכלה של ורשה וכן כיועץ לממשל תאגידי לבנק באפריקה. במסגרת בית הספר למשפטים כיהן בעבר ד"ר באום כמנהל התואר השני והתארים המשולבים. "בעיניי, שילוב תחומי ידע שונים יחד עם המשפט הוא יתרון משמעותי בשוק העבודה וגם חוויה מעצימה בלימודים. הידע המשולב מקנה הבנה רב-תחומית של העולם סביבנו והמהפכות שהוא עובר". בין עיסוקיו, ד"ר באום הוא גם הפרשן הקבוע של העיתון הכלכלי דה מרקר. עבודתו העיתונאית היא זו שהובילה אותו ללימודי המשפט. "כשהתגייסתי, התקבלתי לשירות צבאי בגלי צה"ל. הוצבתי ככתב במחלקת החדשות של התחנה הצבאית. התחום שנפל בחלקי היה כיסוי המשטרה ובתי המשפט באזור תל-אביב. ללא ידע משפטי, נאלצתי להתמודד עד מהרה עם דיונים משפטיים, הארכות מעצר, חשודים, עבריינים ועורכי דין. למדתי להכיר את העולם הפלילי ואת המאבק על שלטון החוק בישראל כצופה ורציתי ללמוד עוד. כך בחרתי ללמוד משפטים ובהמשך, לשלב בין תחום המשפטים לתחום התקשורת".

דוקטורט (.Ph.D) במכון למשפט וכלכלה, אוניברסיטת המבורג, גרמניה.
תואר שני מהתכנית האירופית למשפט וכלכלה EMLE.
תואר שני (.LL.M) במשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
תואר ראשון (.LL.B) במשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
סדר דין אזרחי, דיני ניירות ערך וממשל תאגידי, משפט וכלכלה ודיני תקשורת, משפט וכלכלה.