פרנסס רדאי | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' פרנסס רדאי

ראש מכון קונקורד ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס

פרופ' רדאי התחילה את לימודיה ב- London School of Economics וקיבלה הסמכה כבריסטר, המאפשרת הופעות בבית המשפט. בהמשך הקריירה שילבה בין אקדמיה והופעות בבית המשפט, במטרה להבטיח את קידומם של זכויות האדם וכן את שוויון ההזדמנויות של עובדים, מיעוטים ונשים. "המניע שלי ללמוד משפטים היה לקדם צדק חברתי באמצעות הערכים, הנורמאטיביות והרטוריקה של המקצוע. זוהי דרך טובה מאוד להבטיח את הגדלת האושר והעושר בחברה. ברטרוספקטיבה, אני סבורה שצדקתי: המשפט הוא כלי יעיל לקידום זכויות האדם האזרחיות, הפוליטיות והחברתיות - כאחד". ראש תכנית לימודי התואר השני (LL.M) בבית הספר למשפטים, המסלול האקדמי המכללה למנהל. מופקדת הקתדרה לדיני עבודה ע"ש ליברמן, באוניברסיטה העברית, כיהנה כיו"ר האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים וחקר המגדר, הייתה חברה בוועדת המומחים של האו"ם לביעור הפליה נגד נשים, יו"ר של ועדת לייפר ללימודי נשים, יו"ר המייסדת של המרכז המשפטי של שדולת הנשים בישראל, ב"כ בתיקים מובילים בעניין זכויות האדם וזכויות עובדים, עורכת ראשית ומחברת תורמת לספר "האישה בחברה ובמשפט" ושל ספרים ומאמרים רבים בנושאי זכויות אדם, דת ומשפט, ומשפט העבודה. בגין תרומתה לזכויות אדם, זכתה פרופ' רדאי בתארי כבוד (honoris causa) מטעם אוניברסיטת קופנהאגן ובפרופסורה של כבוד מטעם אוניברסיטת לונדון.

תואר שלישי (.LL.D) במשפטים, האוניברסיטה העברית.
תואר ראשון (.LL.B) במשפטים, אוניברסיטת London School of Economi.
קורסים
דיני עבודה, זכויות אדם במשפט הבינלאומי, פמיניזם, דת וזכויות האדם.
משרות עיקריות
מכהנת כראש תכנית המוסמך של בית הספר למשפטים במסלול האקדמי המכללה למינהל.
מכהנת כראש מרכז קונקורד לחקר קליטת המשפט הבינלאומי בישראל.
מכהנת כמומחה מטעם המועצה לזכויות האדם של האו"ם בקבוצת עבודה בעניין הפליה נגד נשים, במשפט ובחברה.
יו"ר הוועדה המייעצת של נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה.
כיהנה כחברה בוועדת המומחים של האו"ם לביעור אפליה נגד נשים.
כיהנה כיו"ר האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים ולחקר המגדר.
כיהנה כיו"ר ועדת לייפר ללימודי נשים.
כיהנה כיו"ר המייסדת של המרכז המשפטי של שדולת הנשים בישראל.
חברה בקבוצת עבודה של מועצת זכויות האדם של האו"ם, לעניין הפליה נגד נשים.
חברה מומחית בוועדת האו"ם לביעור כל צורות ההפליה כנגד נשים.
מחברת של מספר ספרים ומאמרים אקדמיים, בנושאים: זכויות אדם, דיני עבודה ותאוריות פמניזם משפטי.
שימשה פרופ' אורח באוניברסיטת אוקספורד, אוניברסיטת קופנהגן, אוניברסיטת טוליין, אוניברסיטת דרום קליפורניה, אוניברסיטת מזרח אפריקה Dar-A Salaam.
החזיקה במינוי מחקר במוסד הבריטי לחקר המשפט הבינלאומי והמשווה – the British Institute of International and Comparative Law.
יו"ר הוועדה המייעצת לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה.
כתבה ספרים ומאמרים רבים בנושאי זכויות האדם, משפט העבודה, דת וזכויות אדם ותאוריה פמיניסטית.