שמוליק בכר | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר שמוליק בכר

מרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
פרטי קשר

ד"ר בכר מתמחה בניתוח כלכלי וניתוח התנהגותי של דיני חוזים ודיני צרכנות. משמש (בהתנדבות) כחבר בית הדין לחוזים אחידים וכחבר ועדת המשפטנים והמועצה הציבורית של ארגון "אמון הציבור". שימש עד לשנת 2012 כראש המוסד ליישוב סכסוכים של הארגון. ד"ר בכר מרצה בקורסים ובסדנאות בתחום דיני החוזים, דיני הצרכנות והתובענות הייצוגיות, מו"מ ויישוב סכסוכים, אושר ומשפט, יזמות ואחריות חברתית, שיפוט וקבלת החלטות, וניתוח כלכלי והתנהגותי של המשפט. בין השנים 2008-2011 יזם וניהל, בשיתוף המועצה הישראלית לצרכנות, קליניקה צרכנית. בשנים 2008-2013 עמד ד"ר בכר בראש מערך ההצטיינות והמצוינות. במסגרת זו יסד וניהל את תכנית המצטיינים הבית ספרית, את תכנית מצוינים חו"ל, את תכנית משא ומתן ויישוב סכסוכים ואת מועדון ה- Mensa לסטודנטים מצטיינים. בשנים 2012-2014 יזם והוציא אל הפועל שלושה קורסים בינ"ל בשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות בארה"ב, בגרמניה ובאיטליה. כן עמד בראש תכנית מצטייני הנשיא בשנים 2011-2014. ד"ר בכר בוגר (בהצטיינות) תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. במהלך לימודי התואר הראשון קיבל פרסי הצטיינות מטעם הדיקן והרקטור. את ההתמחות במשפטים עשה ד"ר בכר במשרד עו"ד הרצוג, פוקס, נאמן ושות´, ובלשכת נשיא בית המשפט העליון, השופט (בדימוס) אהרון ברק. את לימודי התואר השני והדוקטורט השלים ד"ר בכר באוניברסיטת YALE שבארה"ב, במהלכם זכה בפרסי הצטיינות שונים. ד"ר בכר זוכה פרסי הצטיינות שונים בגין מצוינות במחקר ובהוראה. פרסם טורים, מאמרים, מחקרים ופרשנויות במוסף דה-מרקר/הארץ, בעיתון "גלובס", ובאתר המועצה הישראלית לצרכנות. ד"ר בכר גאה במיוחד בהצלחת תלמידיו. בין היתר, אחד עשר סטודנטים שכתבו עבודות סמינר בהדרכתו זכו מאז תש"ע בתחרות הסמינריון המצטיין ו/או עיבדו את עבודתם למאמר שהתפרסם בכתב עת אקדמי שפיט.

2003 - 2005
דוקטורט במשפטים (J.S.D.), אוניברסיטת Yale.
2002 - 2003
תואר שני במשפטים (LL.M.), אוניברסיטת Yale.
1997 - 2001
תואר ראשון (בהצטיינות) במשפטים (LL.B.), אוניברסיטת תל-אביב.
ניתוח כלכלי וניתוח התנהגותי של דיני חוזים ודיני צרכנות, דיני חוזים, דיני צרכנות, ניתוח כלכלי של המשפט, ניתוח התנהגותי של המשפט, משפט ואושר, חינוך משפטי.
קורסים
דיני חוזים, דיני צרכנות ותובענות ייצוגיות, יזמות ואחריות חברתית, שיפוט וקבלת החלטות, סדנה בינתחומית למצטיינים, תבונה מעשית, מקצוענות משפטית ועסקאות, משא ומתן ויישוב סכסוכים.
משרות עיקריות
2012 - 2014
2007- 2012
שימש כראש ראש המוסד ליישוב סכסוכים של הארגון.
2011- 2014
עמד בראש תכנית מצטייני הנשיא.
2009- 2011
ראש אשכול אזרחי-מסחרי
2008 - 2011
יזם וניהל, בשיתוף המועצה הישראלית לצרכנות, קליניקה צרכנית.
2008 - 2013
עמד בראש מערך ההצטיינות והמצוינות.