טלי כהן אנדרסון | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

אדר' טלי כהן אנדרסון

מרכזת שנה ב', מרכזת פרויקט גמר ומרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות
פרטי קשר

אדר' טלי כהן אנדרסון היא מרצה בכירה בבית הספר לעיצוב וחדשנות משנת 1999 ועד היום. "כשאתה מעצב לאקסטרים אתה מחדש למיינסטרים" - “when you design for the extreme you innovate for the mainstream” "כשנולדה ביתי הבכורה עם תסמונת שהשאירה אותה בעלת מוגבלות פיזית הבנתי שהכוח הוא בידיים שלי כמעצבת ומתכננת של סביבות חיים לחולל שינוי אמיתי בהקלה על החיים של כולנו". אדר' טלי כהן אנדרסון בעלת תואר שני לאדריכלות מאוניברסיטת קנזאס בארה"ב, מורשת נגישות מתו"ס ושרות. מרכזת פרויקט גמר תשע"ה- "גיל מחולל עיצוב וחדשנות", בעלת משרד לאדריכלות Design For All, מתמחה ב"עיצוב מכליל" משרד העוסק בתכנון ועיצוב של פרויקטים בסדרי גודל שונים, לרבות: מגורים, מסחר, פנאי ותעסוקה. בשנים האחרונות מתפקדת כיועצת נגישות עירונית של עיריית ירושלים. עוסקת בעיקר בתכנון סביבות מותאמות לאנשים עם צרכים מיוחדים. התאמה לדרישות וצרכים, שילוב פתרונות תכנוניים מתן פתרונות ארגונומיים מיוחדים, התייחסות לטכנולוגיה מסייעת. מתכננת מרחבי חוץ לבתי ספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים (שיתוק מוחין בנוני עד קשה). תכנון כולל לשטחי החוץ בבית הספר ובו מרחבים לפעילות טיפולית (חממה טיפולית, טיפול באמצעות בע"ח ועוד) ולפעילות מנוחה ופנאי. עיצוב אלמנטים סנסוריים להצבה במרחב הפתוח, אלמנטים המעניקים חוויה חושית ולימודית ומבוסס על אלמנטים אלקטרוניים ומכאניים. כמו כן, מתכננת מרכזי יום לשיקום וטיפול באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים בין היתר גם מרכזי תעסוקה.

1996
תואר שני בארכיטקטורה, מורשת נגישות מתו"ס ושירות, אונ' קנזאס סטאט, מנהטן קנזאס, ארה"ב.
1993
תואר ראשון בארכיטקטורה באונ' קנזאס סטאט, מנהטן קנזאס, ארה"ב.
1987 - 1992
דיפלומה משולבת בארכיטקטורה ותכנון אורבאני ב "סדנא לעיצוב ואדריכלות - הסביבה", ת"א.
עיצוב מכליל, הנגשת אומנות לעיוורים, גני משחק משלבים ונגישים לילדים עם צרכים מיוחדים
קורסים
נגישות - שנה ד', סדנת פרוטוטייפ – מחולל חושי – שנה ד', סטודיו – שנה ד'.
משרות עיקריות
כיום
בעלת משרד אדריכלי עצמאי "DESIGN FOR ALL". המשרד עוסק בתכנון ובעיצוב של פרויקטים קטנים וגדולים ובכללם בתים פרטים והתאמות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, חנויות ועסקים, מסעדות, בתי קפה, פאבים, רשתות מזון מהיר, משרדים ועוד.
2012 - כיום
אדריכלית, יועצת נגישות עירונית, מחלקת נגישות, עיריית ירושלים
2011 - כיום
אדריכלית, מתכננת ויועצת נגישות עבור אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, קליניקת המעצבים, בית הספר לעיצוב, המסלול האקדמי המכללה למינהל.
חברה באיגוד הישראלי לאדריכלים ומתכנני ערים.
אדריכלית של "מכון הייצוא הישראלי"- והתאחדות התעשיינים - בית התעשיינים, ת"א.
משתתפת פעילה בכנסים אקדמיים ותערוכות.