שושי בר-אלי | מרצים | המסלול האקדמי המכללה למינהל

אדר' ד"ר שושי בר-אלי

מרכזת שנה ד', ראש יחסים בינ"ל ומרצה בכירה בבית הספר לעיצוב וחדשנות
פרטי קשר

אדר' ד"ר שושי בר-אלי היא מרצה בכירה בבית הספר לעיצוב וחדשנות. "אני מאמינה שעיצוב ותכנון הם תחומים הוליסטיים. הוראת המקצוע צריכה לקדם את הפרקטיקה ולא להשתרך אחריה, עליה לשאול שאלות ולשבור את גבולות הידע – גם של הפרט וגם של תכנית הלימודים." "עסקתי בהרבה תחומים של אמנות כמו מחול, כך שהנושא של מרחב וחלל אתגר אותי. חיפשתי את החיבור בין התיאוריה למעשה, ולימודי הארכיטקטורה ב- Pratt Institue בניו יורק ענו לי על שני הרצונות". ראש תחום תואר ראשון בעיצוב פנים/ מרצה בכירה בתכנית התואר הראשון והשני עוסקת בהוראה, מחקר ועבודה מעשית בעיצוב ואדריכלות. עבדה במשרדי אדריכלים בניו-יורק ובישראל וכיום היא שותפה במשרד עצמאי לארכיטקטורה ועיצוב פנים העוסק במגוון פרויקטים ציבוריים ופרטיים. בעלת ניסיון רחב בהוראת עיצוב. לימדה קורסי תכנון בטכניון, בויצ"ו-חיפה וכיום משמשת כראש תחום תואר ראשון בעיצוב פנים בבית הספר לעיצוב. מארגנת ומפיקה תערוכות פרויקטים של גמר, חברה בארגונים וועדות, מתכננת מגוון רחב של סוגי פרויקטים החל ממבנים לתעשייה דרך וילות ומבני מגורים ועד מבני ציבור כגון ספרייה.

תואר דוקטור לפילוסופיה, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, חיפה.
תואר מגיסטר למדעים בארכיטקטורה, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, חיפה.
תואר שני מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, הטכניון.
תואר ראשון בארכיטקטורה מ'פראט', ניו יורק (Pratt Institute).
קורסים
סטודיו - שנה ב', שיטות ניתוח אדריכלי - שנה ב' + שנה ב' תקשורת חזותית, מיפויים ודיאגרמות באמצעי מדיה שונים – שנה ג', ניתוח אדרכלי, סטודיו.
משרות עיקריות
עבדה במשרדי אדריכלים בניו-יורק ובישראל.
עוסקת בהוראה, מחקר ועבודה מעשית בעיצוב ואדריכלות. ההוראה מתמקדת בקורסי סטודיו, קורסי תכנון וקורסי תיאוריה ומחקר המתמקד בחינוך לעיצוב, פיתוח תכניות לימודים ומחקר של תהליכי חשיבה ופתרון בעיות אצל סטודנטים ומעצבים.
מרכזת את תחום הוראת הסטודיו ושנה ג' בחוג לעיצוב פנים במסלול האקדמי המכללה למנהל ונוטלת חלק פעיל בפיתוח תכניות לימודים בעיצוב לתואר ראשון ושני.
במסגרת רשות ההוראה והמחקר מעבירה סדנאות להוראת העיצוב.
שותפה בכתיבת הקוד האתי ועוסקת בפיתוח סדנאות ייחודיות כגון סדנה העוסקת בקשר בין כוראוגרפיה ועיצוב וסדנה המיועדת למורים בנושא ההוראה בסטודיו.
בעלת ניסיון רחב בהוראת עיצוב. לימדה קורסי תכנון בטכניון, בויצ"ו-חיפה וכיום מלמדת עיצוב פנים בבית הספר לעיצוב פנים, המסלול האקדמי, המכללה למינהל.