כרמלה יעקובי וולק | דקאן | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' כרמלה יעקובי וולק

סגן נשיא לפיתוח בינתחומי וחדשנות
פרטי קשר

פרופסור כרמלה יעקובי וולק סגן נשיא לחדשנות ופיתוח בינתחומי במסלול האקדמי המיכללה למנהל, עד סוף 2015 ובמשך 7 שנים כיהנה כדיקן ביה"ס לעיצוב וחדשנות. פרופ' יעקובי וולק סיימה בהצטיינות את לימודי ה- MA בארכיטקטורה ולימודים אורבניים באוניברסיטת UPC ברצלונה. יזמית אקדמית, אשר במשך 25 השנים האחרונות מקימה, מפתחת ומנהלת תכניות אקדמיות חדשניות, מעבדות מחקר יישומיות, ופלטפורמות בין הפרקטיקה לאקדמיה. פרופ' יעקובי וולק מזהה את הצורך בתארים אקדמיים יישומיים בינתחומיים מתוך בחינה של העולם התעסוקתי של מעצבים, אדריכלים, ואנשים העוסקים בתחומים יצירתיים. היא כתבה והובילה תכנית בינתחומית לתואר שני בעיצוב חדשנות ויזמות המהווה הצלחה הן מבחינת נושאי הלימוד- חדשנות עירונית, עיצוב אינפורמציה וטכנולוגית ייצור, והן מבחינת שיטות הוראה חדשניות המערבות בעיות מורכבות מהעולם האמיתי, בתחום המעבדות והפלטפורמות –יעקובי וולק ייזמה הקימה ומלווה את פאבלאב ישראל Fablab Israel– המעבדה הקהילתית הראשונה לייצור דיגיטלי בשיתוף עם עיריית חולון. המעבדה היא ארגון ללא מטרות רווח, חלק מרשת מעבדות עולמית שמרכזה באוניברסיטת MIT. המעבדה משנה תודעה של קהילות בין צרכנות ליצרנות , מייצרת פלטפורמות חינוכיות. בשנתיים האחרונות התנסו במעבדה - 9000 תלמידים ממערכת החינוך הפורמלית. במעבדה קבוצות מחקר המביאות את הטכנולוגיה למיטביות של החברה. הקמת קליניקת מעצבים היוותה צעד משמעותי בהכנסת סדר יום של אחריות חברתית והכוח של עיצוב לחולל שינוי בחיי קהילות מוחלשות. בתוך ומחוץ לתוכנית הלימודים, סגל תלמידים בוגרים ומשתפי פעולה משתתפים בפורמט התומך בתכנון ועיצוב למגזר השלישי שאינו נתמכים במידה מספקת ע"י גופים ורשויות. בימים אלה מקימה פרופ' יעקובי וולק פלטפורמה בינתחומית לפתרון בעיות מורכבות, שבמסגרתה משתפי פעולה, תוכנית לימודים, ארגונים ומנטורים מעולמות עסקיים – יזמיים, טכנולוגיים וגופים ציבוריים. הפלטפורמה הינה מרכז יזמות פעיל המאפשר יישום של מוצרים ושירותים חדשניים בתחומי הטכנולוגיות הפיננסיות, חינוך היברידי, פיתוח חדשנות בסביבות עירוניות המאפשרות מעורבות של שחקנים מעולמות מגוונים. .פרופ' יעקובי- וולק מנהלת אנשים ותהליכים מורכבים, היא נעה בחופשיות בין הובלת חזון, ניהול תהליכים אסטרטגיים, ניהול משאבים אנושים, וניהול תקציבים מורכבים, (צוות מנוהל אקדמי ומנהלי של כ 150 איש). יעקובי וולק הקימה מערך ליצירת מקורות מניבים עבור האקדמיה דרך שת"פ עם הסקטור הפרטי, הציבורי ומוסדי, מערך תקצוב לסטודנטים במוסד אקדמי שאינו מתוקצב על ידי המל"ג. קידום שיח תרבותי – מרחבי, דרך כתיבה אקדמית שפיטה וכתיבה מסאית ופובליציסטית, עריכת ואוצרות תוכן ותערוכות , כנסים וימי עיון. קידום השיח נעשה על ידי המרחבים החופפים בין הדיסציפלינות של אומנות עיצוב אדריכלות, אחריות חברתית סביבתית וגישה אזרחית אקטיביסטית. בשנת 2004 הקימה יעקובי וולק את כתב העת 'בלוק', עמותה ללא כוונת רווח. דרך אוצרות ועורכות במרחב כתב העת ודרך התערבויות עירוניות, כתב העת השפיע בצורה ישריה על נושאים ציבוריים – כמו למשל הרלוונטיות של תמ"א 35 . ההכרה פרצה את גבולות השיח בארץ למרכזי תרבות בעולם.

תואר שני (.M.Arch) באדריכלות ולימודים אורבניים, אוניברסיטת UPC, ברצלונה.
תואר ראשון (B.Design) בעיצוב סביבה, בצלאל.
תחומי המחקר של פרופ' יעקובי וולק הינם מגוונים, היא מקבלת תמיכה מקרנות שונות, פרסים וציונים לשבח
חדשנות ויזמות במערכת ההשכלה הגבוהה מול התעשייה.
אדריכלות דיגיטלית וחינוך
עיצוב משתף
מתודולוגיות PBL
צדק מרחבי
Innovation, Entrepreneurship and Higher Educating , Political Spatial Systems, Digital Architecture and Education, Participatory Design, PBL Methodologies, דיור ויזמות עירונית, התחדשות וחדשנות עירונית.