תואר שני מחקרי עם תזה

המסלול לתואר שני מחקרי במשפטים עם תזה מכשיר את הדור הבא של החוקרים והדוקטורנטים בעולם המשפט ומעניק מיומנויות מחקריות לסטודנטים מצטיינים במשפטים

בשוק עריכת הדין המוצף והתחרותי של ימינו, הדרך היחידה להשיג יתרון משמעותי על פני אחרים ולהתקדם בקריירה המשפטית, היא להעשיר את ארגז הכלים המקצועי בידע משפטי נוסף ולהציג הבנה רב תחומית במגוון עולמות תוכן. בדיוק כדי לענות על צורך זה, בנו במכללה למינהל את תכנית המוסמך (.LL.M) בלימודי משפטים. התוכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון במשפטים אשר מעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתחומי משפט ספציפיים, להרחיב אופקים ולחדש ולשדרג את הקריירה בה בחרו.

תכנית הלימודים של התואר השני נבנתה כך שתתאים לצרכים ולרצונות האישיים של כל סטודנט וסטודנטית. לדברי ראש התוכניות לתואר שני במשפטים, ד"ר עידו באום, "הרעיון העיקרי בתואר השני הוא לאפשר הרחבת אופקים, לצד העמקה של הידע בתחומים משפטיים שרלבנטיים לסטודנט והוא מוצא בהם עניין וחשיבות מעשית. לכן, התכנית כוללת מנעד רחב של קורסים, בעיקר בתחומים מורכבים שלהערכתנו קשה יהיה לסטודנטים ללמוד אותם באופן עצמאי, כמו: הגבלים עסקיים, קניין רוחני, אחריות תאגידית, ניתוח כלכלי של המשפט ועוד".

ליווי צמוד לאורך כתיבת התזה
אחד המסלולים הייחודיים בתכנית המוסמך שמציעה המכללה למינהל, הוא המסלול לתואר שני מחקרי עם תזה. מסלול זה אינו פתוח לכל סטודנט המבקש ללמוד תואר שני במשפטים, אלא מוצע לתלמידי LL.M מצטיינים בלבד. את המועמדות למסלול התואר השני המחקרי ניתן להגיש בכל שלב במהלך לימודי התואר השני. במסגרת הלימודים משתתפים הסטודנטים בסדנת תזה שמטרתה להעמיק את הידע בכלי מחקר מגוונים וללוות אותם בתהליך המחקר. לשם כך ממונה להם מנחה אישי מקרב חברי סגל בית הספר, אשר ילווה אותם בגיבוש הצעת התזה, באישור התזה ובכתיבתה.

הלימודים כוללים קורסים מתקדמים במתודולוגיה מחקרית והסטודנטים רוכשים כלים להבנה תיאורטית ואמפירית מעמיקה של תחום המחקר המשפטי. לצד זאת יכולים הסטודנטים לבחור מבין קורסי בחירה מגוונים במשפט פלילי, משפט מסחרי, משפט אזרחי, משפט ציבורי, גישור וישוב סכסוכים ועוד. הלימודים בתכנית נמשכים על פני שנה קלנדרית מלאה– סמסטר חורף, אביב וקיץ, בשעות לימוד מרוכזות המאפשרות לשלב לימודים ועבודה במשרה מלאה. בסיום שנת הלימודים מתמקדים הסטודנטים בכתיבת התזה.

יעל ניסן אלון, בוגרת המסלול המחקרי, שילבה את הלימודים יחד עם עבודתה כבעלת משרד עו"ד עצמאי. היא מספרת: "במסגרת עבודת המחקר חקרתי סוגיות משפטיות שעניינו אותי והרחבתי מאוד את ידיעותיי. בזכות התמיכה וההנחיה המקצועית המצוינת שקיבלתי, למדתי להתמודד עם נושא מורכב ורחב היקף ביעילות רבה, חידדתי את יכולת הניתוח המשפטי שלי ושיפרתי את כתיבתי המשפטית".

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום