מקצרים את הדרך למקצוע השמאות

בוגרי לימודי התמחות בשמאות מקרקעין של בית הספר לכלכלה וניהול ייהנו מעתה מפטור גורף מ-11 מתוך 14 הבחינות של מועצת שמאי המקרקעין

בוגרי ההתמחות בלימודי שמאות מקרקעין של בית הספר לכלכלה וניהול, המסלול האקדמי המכללה למינהל, ייהנו מעתה מפטור גורף מ-11 הבחינות המוקדמות של מועצת שמאי המקרקעין במשרד המשפטים, בכפוף לעמידתם בבחינות הפנימיות של בית הספר. ד"ר איתמר שבתאי, דקאן בית הספר לכלכלה, מציין כי כעת זו התכנית הראשונה בארץ ללימודי כלכלה וניהול עם התמחות בשמאות מקרקעין, המוכרת הן על ידי המועצה להשכלה גבוהה והן על ידי מועצת שמאי המקרקעין. מדובר בהטבה משמעותית. מי שמסיימים לימודי שמאות, ורוצים לעסוק במקצוע, נדרשים לעמוד ב-14 בחינות של מועצת שמאי המקרקעין ולבצע שנת התמחות. בוגרי התכנית, כאמור, מקבלים פטור ממרבית הבחינות. "עברנו בחינה מאוד דקדקנית", אומר ד"ר שבתאי, "ההכרה והפטור ניתנו לנו לאחר בדיקה מעמיקה של כל תכנית הלימודים, הסילבוסים, המרצים והמבחנים".

לפגישת ייעוץ לימודים >>

ביקוש גבוה למקצוע שמאות המקרקעין

ההתמחות בשמאות, שמטרתה להעמיק את היכרותם של הסטודנטים עם התחום ולקצר את דרכם אל המקצוע, קיבלה את אישור המועצה להשכלה גבוהה בתחילת 2013 והושקה בשנת הלימודים תשע"ו. ההתמחות נוצרה מתוך הבנה כי מדובר במקצוע לו קיים ביקוש גבוה. ד"ר שבתאי מציין כי שמאים בישראל מועסקים הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. בין המעסיקות העיקריות של שמאים: חברות נדל"ן ויזמות, חברות ביטוח, מוסדות פיננסיים, רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה. לדברי ד"ר שבתאי ההתמחות מספקת לסטודנטים ראייה כלכלית רחבה על תחומי הנדל"ן והשמאות בישראל. "ההתמחות נוגעת בהיבטיהם המימוניים, האדריכליים, המשפטיים וההנדסיים. ההבנה שעמה יגיעו הסטודנטים לתואר ראשון בכלכלה בהתמחות זו אל המקצוע, תהיה מעמיקה מאוד, והם יציעו ערך מוסף למעסיקיו העתידיים". עוד הוא הוסיף כי הלימודים גם ישפרו את סיכוייהם להצליח בהתמחות בתחום, הנמשכת כשנה.

לחזרה לעמוד לימודי כלכלה וניהול >>