דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

לומדים עם התעשייה

בבית הספר לכלכלה וניהול הבינו מזמן שלימודים אינם מסתכמים רק בפן התיאורטי, ויצרו מסלול המשלב שיתופי פעולה רבים ומגוונים המקנים לסטודנטים חשיפה רלבנטית וניסיון

מפגשים באווירה בלתי פורמלית עם בכירי המשק, קורסים אותם מעבירים בכירים מתעשיית הפיננסים וסיורים במגוון חברות - בבית הספר לכלכלה וניהול של המסלול האקדמי המכללה למינהל מאמינים כי אפשר ורצוי, ללמוד אחרת.

פרופ' גדי יעקבי, דיקן בית הספר לכלכלה לשעבר, אומר כי המגוון הרחב של שיתופי הפעולה והמפגשים השונים נובע מההבנה כי תואר אקדמי כיום לא יכול להישאר רק בפן התיאורטי. "בבית הספר לכלכלה הבנו מזמן כי מי שמגיעים היום ללימודים מעוניינים לא רק בתואר האקדמי, אלא גם במגוון הכשרות מהן ניתן לבחור וגם ברכישת ניסיון עוד במהלך הלימודים. החזון שלנו הוא להכשיר את הבוגרים להיות הטובים בשוק העבודה ולכן אנחנו משקיעים בשלושת הכיוונים האלו".

כדי להשיג יעד זה, אומר פרופ' יעקבי, פועל בית הספר במגוון דרכים. "יש לנו שיתופי פעולה רבים בתעשיה כאשר בכל תחום אנחנו משתפים פעולה עם הגוף שמוביל את אותו התחום. הסטודנטים שלנו נחשפים לדרג הבכיר ביותר בחברות עמן אנו משתפים פעולה, עורכים בהן סיורים, וחלקם אף משתלבים בתפקידים שונים בארגונים אלו".

מנטורים משוק ההון

הקורסים בתחום המימון וביטוח בבית הספר לכלכלה חבר לחברת הביטוח "מגדל". במסגרתם  לומדים הסטודנטים מגוון קורסים העוסקים בתכנים מעולם הביטוח, המועברים ע"י מרצי המכללה ומומחים מקבוצת "מגדל". במסגרת סמינר המצטיינים מוזמנים הסטודנטים לבחור נושאים מעולם הביטוח והמימון ולהיעזר במומחי קבוצת "מגדל", המשמשים להם כמנטורים לצורך ביצוע המחקר. כמו כן, נערכים כנסים משותפים לבית הספר לכלכלה ולחברת "מגדל", והחברה אף מעניקה חסויות לפעילויות שונות במסגרת בית הספר. שיתוף פעולה מתקיים גם עם חברת ההשקעות "פסגות" והוא כולל סיורים של הסטודנטים בחברה והשתתפות של מומחי "פסגות" כמנטורים לסטודנטים בפרויקטים שונים ובכנסים משותפים.

לומדים ממומחי SAP

במסגרת הקורסים בתחום המערכות מידע ארגוניות מקיים בית הספר שיתוף פעולה עם חברת SAP  ישראל והמכון ללימודי המשך. תכנית הלימודים כוללת קורס בו לומדים הסטודנטים את עקרונות השימוש במערכות ניהול ואינטגרציה כדוגמתSAP-ERP . הקורס הוא בהנחיית מרצים מהתעשייה העוסקים ביישום והטמעה של מערכות מידע מסוג SAP-ERP ובסיומו מקבלים הבוגרים תעודת בוגרי "ניהול והטמעת מערכות SAP-ERP" מטעם בית הספר לכלכלה וחברת SAP ישראל. תעודה זו מקנה לבוגרי ההתמחות יתרון תחרותי משמעותי בשוק.

נפגשים עם בכירי המשק ב"שעה קלה על כלכלה"

שעה קלה על כלכלה" היא סדרת מפגשים שיזם בית הספר במטרה לאפשר לסטודנטים לתואר ראשון בכלכלה וניהול להיפגש בצורה בלתי אמצעית וחופשית עם בכירים מסגל ההוראה של בית הספר ועם בכירים מתחום הכלכלה והפיננסים בסקטור הפרטי והציבורי. במפגשים אלו זוכים הסטודנטים לדון עם הבכירים על סוגיות כלכליות בוערות ולשאול אותם שאלות בנושאים שונים. בין הבכירים שכבר השתתפו במפגשים: גיא רולניק, מייסד ולשעבר העורך הראשי של העיתון TheMarker; ד"ר חיים שפירא, מתמטיקאי, פילוסוף, סופר ומרצה בכיר בבית הספר לכלכלה וניהול של המסלול האקדמי המכללה למינהל; גיל כהן, לשעבר, מנהל ההשקעות הראשי בחברת אקסלנס נשואה והיום דירקטור במספר חברות מהמובילות במשק ומרצה בבית הספר לכלכלה; עו"ד דרור שטרום, מנכ"ל "המכון הישראלי לתכנון כלכלי" ולשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים; רוי רגב, מייסד "קסם תעודות סל"; פרופ' ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק "הפועלים", ולשעבר ראש מחלקת מחקר של בנק ישראל; רמי לוי, הבעלים של "רמי לוי שיווק השקמה"; שלמה מעוז, מרצה ופרשן בתחום הכלכלה והפיננסים; דורית סלינגר הממונה על שוק ההון (לשעבר), ביטוח וחסכון במשרד האוצר; מר טל אלדרוטי השמאי הממשלתי הראשי לשעבר וראש מסלול שמאות מקרקעין; מר אורי גרינפלד כלכלן מאקרו הראשי של פסגות, מרצה בבית הספר לכלכלה.

יוצאים לשטח

הלימודים כוללים גם סיורים שונים בחברות מובילות. מטרת הסיורים היא להדגים לסטודנטים כיצד הדברים פועלים ביום-יום בשטח. בין השאר סיירו הסטודנטים בבנק "מזרחי טפחות" (גוף נוסף עימו משתף בית הספר פעולה), חברת "מגדל", בנק ישראל, גופים בהם הוטמעה ערכות SAP-ERP כמו נמל אשדוד ו"ידיעות אחרונות" ועוד.

ליווי צמוד בשוק התעסוקה

במסגרת הלימודים, ולאחריהם, נהנים הסטודנטים מליווי צמוד של המרכז לניהול קריירה. עוד במהלך הלימודים יכולים הסטודנטים להשתתף בקורס שעת קריירה במסגרתו נפגשים הסטודנטים עם בכירים בענף המציגים בפניהם את האופציות התעסוקתיות הפתוחות בפניהם בסיום התואר, את הדרכים להשתלב בכל אחת מהאפשרויות האלו, וגם מסבירים מה הם כמעסיקים מחפשים בעובדים אותם הם מגייסים. כמו כן, מקבלים הסטודנטים כלים פרקטיים ולומדים איך לחפש עבודה, איך להתנהל ברשתות החברתיות, איך לבנות את עצמם כמותג עוד בהיותם סטודנטים ואיך לכתוב קורות חיים. בנוסף מקיימים והמרכז לניהול קריירה ובית הספר לכלכלה שיתוף פעולה עם נציבות שירות המדינה, באמצעותו סטודנטים מהשנה השלישית מתמחים ולומדים את עבודת הכלכלן במשרדי הממשלה השונים, בליווי אישי של מנטור אקדמי ומנטור מהמשרד הממשלתי.

לחזרה לעמוד לימודי כלכלה וניהול >