ד"ר קרני פרלמן המכללה למינהל

ד"ר קרני פרלמן

ראש המרכז למשפט שיתופי וטיפולי ומרצה בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס

ד"ר פרלמן היא חוקרת מובילה בתחום המשפט וניהול ויישוב סכסוכים. מרצה וראש המרכז למשפט שיתופי וטיפולי בביה"ס למשפטים ע"ש שטריקס במסלול האקדמי המכללה למינהל. ספרה "יישוב סכסוכים - משפט שיתופי וטיפולי" הפך לספר ייסוד בתחום במשפט הישראלי. תחומי המחקר וההוראה שלה עוסקים בשפיטה, תפקיד השופט, גישור והליכים חלופיים לשפיטה, בתי משפט פותרי בעיות, תורת משפט טיפולי ותפקיד עורך הדין בן זמננו. פרלמן מכהנת כמאמנת וכראש נבחרת של סטודנטים מביה"ס למשפטים המשתתפים בתחרות בינ"ל יוקרתית בחו"ל העוסקת בייצוג לקוחות בהליכי גישור בסכסוכים מסחריים. ד"ר פרלמן הקימה וניהלה את מרכז הגישור האקדמי-מעשי הראשון בארץ ומרכזת מדי שנה השתלמויות נרחבות בתחום ניהול ויישוב סכסוכים, ימי עיון וכנסים. חברה בפורום בין-לאומי העוסק במחקר וקידום מודל של משפט טיפולי. מייסדת ומנהלת פורום מרצים מכלל המוסדות האקדמאים בארץ. פרלמן היא בוגרת של הכשרות מתקדמות בגישור ומומחית להדרכת בעלי תפקידים הנוטלים חלק בהליכים השיתופיים. ד"ר פרלמן היא עו"ד ומגשרת בעלת מומחיות ביישוב סכסוכים מסחריים מגוונים וסכסוכי עבודה.

תואר Ph.D, ד"ר לפילוסופיה, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן.
2009
סיום לימודי תואר שלישי במסגרת "מלגת מצטייני נשיא", אוניברסיטת בר-אילן בהצטיינות יתירה, קבלת "מצטיין רקטור" .
2005
תואר M.A בהצטיינות יתירה, התכנית לניהול ויישוב סכסוכים ומשא ומתן, אוניברסיטת בר-אילן.
תואר LL.B בהצטיינות יתירה, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב.
הליכים לניהול ויישוב סכסוכים, שפיטה ותפקיד השופט כמיישב סכסוכים, עריכת-דין בגישה שיתופית וטיפולית, תורת משפט טיפולי (Therapeutic Jurisprudence), גישור, בתי משפט פותרי בעיות, צדק פרוצדורלי, תנועת יישוב סכסוכים הולם (ADR), ריאליזם משפטי, תורת משפט.