כל השאלות והתשובות על התואר השני במיסים ועסקים

לראשונה בישראל – כל תחום המיסים בעסקים במקום אחד! הבנה מעמיקה במקצועות המיסוי חשובה מאוד לא רק לעובדים ברשויות המס בשירות הציבורי אלא גם לרואי חשבון בשוק הפרטי, מנהלי כספים, כלכלנים, עורכי דין, בנקאים ומנהלים במגזר הפרטי. התכנית מתאימה לפועלים גם בשוק הפרטי וגם בשוק הציבורי. תכנית ה-MBT היא היחידה מסוגה בישראל והוקמה לאור העניין ההולך וגובר בתחום מקצועות המיסוי והתמורות הרבות שחלו בו בשנים האחרונות. תכנית הלימודים מכסה את כל תחומי המיסים בהנחיית מיטב המרצים מהפרקטיקה, בדומה לתכניות אקדמיות הקיימות באוניברסיטאות המובילות בעולם כגון הרווארד, NYU, ג'ורג'טאון, דרום קליפורניה, פילדלפיה, בוסטון ודנבר.

מדוע תואר MBT במנהל עסקים?
תואר שני במיסוי עיסקי MBT הוא התואר היוקרתי והמוכר ביותר בעולם לאנשים השואפים להגיע למשרות ניהוליות ולנהל את עסקיהם בתבונה. התואר מספק כלים נרחבים בכל התחומים שנדרשים למנהל - במימון, חשבונאות, שיווק, משאבי אנוש, אסטרטגיה, משפטים ועוד, ומאפשר גם התמחות עומק בתחום מסוים. התואר מוכר בכל העולם ומהווה נקודת זינוק לתפקידים בכל ענפי המשק.

מדוע כדאי ללמוד דווקא במסלול האקדמי המכללה למנהל?
בית הספר למנהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למנהל הוקם לפני כ- 30 שנה וכיום הוא הגדול ביותר בישראל ובשל כך מסוגל להציע מגוון עצום של אפשרות לימוד והתמחויות. אלפי הסטודנטים והבוגרים של תכניות התואר השני במנהל עסקים של בית ספרנו, משולבים בכל ענפי התעסוקה בישראל ובולטים ביכולותיהם הביצועיות בשל גישת הלימודים של מוסדנו המשלבת אקדמיה איכותית ללא פשרות עם יישומיות וחיבור לשטח.

שלושה דברים יוצאי דופן על בית הספר?
• בשנים האחרונות מוביל בית הספר למנהל עסקים מהפכה המשלבת שיטות למידה חדשניות ומתקדמות במסגרת הלימודים. לדוגמה, בשנה וחצי האחרונות התחלנו לצלם את קורסי היסוד האקדמיים של בית הספר תוך העלאתם באופן פתוח לערוץ האקדמי שלנו ב-YouTube שזכה במהירות לחצי מיליון צפיות מסטודנטים מכל המוסדות האקדמיים בארץ. שיטת הלימוד ההיברידית שמשלבת לימוד מסורתי בכיתה עם גיבוי מצולם ובלוגים של סיכומי שיעור הינו חשוב במיוחד לאנשי הקבע שנדרשים לעיתים להשלים שיעור בשל משימותיהם הצבאיות.
• מרכז היזמות של בית הספר מוביל בחדשנות ושיטות לימוד ייחודיות שהביאו צוותי סטודנטים שצמחו מתוכו לפיתוח מיזמים שהגיעו בסיום הלימודים לכדי רישום פטנט והתעניינות אפקטיבית של משקיעים. היזמות מצויה ב-DNA של בית הספר מאז הקמתו והוא מאופיין בעדכניות וחדשנות מתמדת. פרטים נוספים ניתן לראות בעמוד הפייסבוק של מרכז היזמות של בית הספר.
• בקמפוס מתארחים דרך קבע סטודנטים ואנשי מחקר שהינם חלק מהרשת הבינלאומית של בית הספר עם מוסדות בכל העולם אשר מאפשרים לסטודנטים להתנסות בחוויה גלובאלית. לדוגמה, ביוני 2014 הגיעה לקמפוס משלחת של 200 סטודנטים מאורוגוואי לחוויית חממה יזמית שנוהלה בספרדית, קודם לכן בתחילת אותו חודש נערכה בקמפוס חממת יזמות בינלאומית במשך שבועיים לסטודנטים מקנדה, צרפת, גרמניה ונורבגיה שנוהלה באנגלית ובצרפתית. בעתיד הקרוב עומדים לנסוע קבוצה של 20 תלמידים מהתואר השני לקורס מרוכז של שבוע בברלין בהנחייתו ד"ר איל ענבר, ועוד פעילויות גלובאליות רבות על בסיס בחירה כמובן של הסטודנטים הלומדים בבית הספר.

איזה תואר אקבל בסופו של דבר אם אבחר מסלול התמחות מסוים?
חשוב להדגיש שהתפיסה האקדמית והמקצועית של המכללה למנהל הינה שמקצוע הניהול הוא שפה, ולכן כל ההתמחויות מכשירות את בוגריהן לתעודה אחת בלבד – MBA (למעט כמובן תלמידי המיסים MBT). ההתמחות הייחודית שבה בוחר הסטודנט במהלך לימודיו היא הצבע והגוון שאליו הוא נמשך מבחינה מקצועית, אשר מתווספים לשפה הניהולית שמוקנית לכל מוסמך בית הספר במנהל עסקים. מכאן שבית הספר מציע פתרון אקדמי איכותי שמותאם לרקע שממנו מגיע המועמד, לכיוון המקצועי שאליו הוא שואף להגיע, וכמובן, לתחומי העניין שלו בתוך מסגרת הלימודים לתואר שני, וכל זאת לקראת ובמסגרת תואר שני  במנהל עסקים – MBA המוכר בכל העולם.

מהם ימי ושעות הלימוד? האם אוכל לעבוד במשרה מלאה בזמן הלימודים?
בית הספר למוסמכים במנהל עסקים מעודד את תלמידיו לשלב עבודה ולימודים מתוך תפיסה שאקדמיה יישומית צריכה לשלב בין תיאוריה למעשה. לפיכך הלימודים בבית הספר מתקיימים במהלך ימי השבוע רק מהשעה 16:00 אחה"צ והילך עד 22:00 בלילה, וכן בימי שישי. רוב תלמידי המוסמך במנהל עסקים בוחרים בד"כ ללמוד יום אחד בשעות אחה"צ/ערב וכן ביום שישי. בתכניות המובנות כפי שמפורטות להלן ימי הלימוד קבועים מראש.

מי היא יועצת המלגות?
היועצת הפיננסית למימון התואר בעלת ידע רב ומומחיות בתחומי שכר הלימוד, המלגות והסדרי המימון השונים. בפגישת הייעוץ, היועצת תספק לך מענה כספי מקיף ותבנה יחד איתך תכנית למימון התואר. התכנית כוללת מלגות להן אתה זכאי, מלגות להן אתה יכול להגיש מועמדות (מלגות חיצוניות ומלגות פנימיות של המכללה למינהל), הסדרי מימון והלוואות אטרקטיביות המגיעות לך והכוונה לאפשרויות תעסוקה בזמן התואר.

מהו הסדר מימון?
תכנית הסדרי המימון נועדה להקל על הסטודנטים בתשלום שכר הלימוד ע"י פריסת שכר הלימוד להחזרים קטנים ונוחים ללא ריבית וללא הצמדה. לדוגמא, ניתן לקבל 15,000 ש"ח בפריסה של עד 60 החזרים בהחזר חודשי קבוע של 250 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה! הסדרי המימון מבוצעים באמצעות מערכת בנקאית ומסובסדים ע"י המסלול האקדמי המכללה למינהל.

היכן נרשמים?
הרישום למסלול האקדמי המכללה למינהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית.
לרישום און ליין הקליקו כאן.

היכן נמצא קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל?
קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל ממוקם ברחוב אלי ויזל 2 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשון לציון ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשון לציון מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע-ירושלים-חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

כיצד מגיעים?
אוטובוסים מהמרכז