תואר שני בכלכלה יישומית

כל מה שרציתם לשאול

מדוע תואר בכלכלה יישומית? למי מיועד התואר? מהו פרקטיקום? מהם ימי הלימוד ועוד מגוון רב של מידע

תואר שני בכלכלה יישומית הוא תואר ייחודי לאנשים השואפים להגיע לתפקידים בכירים בתחום הכלכלי והייעוץ הכלכלי בעיקר במגזר הציבורי. התואר מספק כלים נרחבים הנדרשים לניתוח כלכלי יישומי: ידע תאורטי רלוונטי, מודלים כמותיים לחיזוי התנהגות והערכת מדיניות, תרגום עלויות ותועלות לא מוחשיות לערכים מוניטריים, עבודה עם בסיסי נתונים גדולים, היכרות עם המשק הישראלי והגלובלי ואנגלית כלכלית.

בית הספר לכלכלה במסלול האקדמי המכללה למנהל הוקם לפני כ- 30 שנה והראשון להציע תואר שני בכלכלה מעשית. אלפי הסטודנטים והבוגרים של בית ספרנו, משולבים בכל ענפי התעסוקה בישראל ובולטים ביכולותיהם הביצועיות בשל גישת הלימודים של מוסדנו המשלבת אקדמיה איכותית ללא פשרות עם יישומיות וחיבור לשטח.

התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בכלכלה, אך גם לבעלי תארים ראשונים מתחומים אחרים, כגון: מינהל עסקים, מימון, מדעי המחשב, מדעים מדויקים, מתמטיקה ועוד.

• תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בכלכלה, במנהל עסקים או בהנדסת תעשייה וניהול בציון ממוצע של 75 ומעלה.
  • תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בתחומים אחרים בציון ממוצע 75 ומעלה: בכפוף לראיון אישי ולבדיקת התאמת תוכנית הלימודים הקודמים לדרישות התוכנית.

הפרקטיקום (פרויקט הגמר) הינו שילוב של החומר הנלמד ובחינת ישימותו למציאות. מנחי הסדנה ילוו את הסטודנט בביצוע הפרויקט הכולל גם כתיבת דו"ח ביניים, דו"ח סופי והצגתו בפני הסטודנטים והמנחים בעל פה בסדנה. הפרקטיקום נועד להכשיר את הסטודנטים להתנסות מעשית מול חברות גדולות או ארגונים וגופים ממשלתיים במשק הישראלי. הפרקטיקום והצגתו מביאים לידי ביטוי את כלל הידע שקיבלו הסטודנטים הן במשך לימודי התואר והן במהלך ההתנסות. הדיון מאפשר לסטודנט ללמוד מהניסיון של הסטודנטים האחרים בפרויקטים שלהם. במסגרת הפרויקט יתקיים קשר ישיר עם נציגי הארגון שמולו הסטודנט מבצע את הפרויקט וכן עם מנחי הפרויקט.

מוסמכי התכנית יוכלו לעבוד בגופים ממשלתיים וציבוריים, כגון: בנק ישראל ומשרדי ממשלה; בחברות וארגונים במגזר הפרטי; בחברות לייעוץ כלכלי ובמשרדי ראיית חשבון.

בית הספר לכלכלה מעודד את תלמידיו לשלב עבודה ולימודים מתוך תפיסה שאקדמיה יישומית צריכה לשלב בין תיאוריה למעשה. לפיכך הלימודים בבית הספר מתקיימים במהלך ימי השבוע רק מהשעה 16:00 אחה"צ ועד 22:00 בלילה, וכן בימי שישי. הקורסים התיאורטיים ילמדו במשך שנה קלנדרית אחת בסמסטרים א', ב' וקיץ. הסמסטר האחרון, הרביעי, יוקדש לפרקטיקום. לראשונה בישראל התכנית המוצעת הינה תכנית היברידית המשלבת לימודים פנים אל פנים בקמפוס יחד עם למידה מקוונת. המבנה ההיברידי מייצר גמישות ונוחות המאפשר לסטודנטים ללמוד בדרך הנוחה להם.

תכנית הסדרי המימון נועדה להקל על הסטודנטים בתשלום שכר הלימוד ע"י פריסת שכר הלימוד להחזרים קטנים ונוחים ללא ריבית וללא הצמדה. לדוגמא, ניתן לקבל 15,000 ש"ח בפריסה של עד 60 החזרים בהחזר חודשי קבוע של 250 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה! הסדרי המימון מבוצעים באמצעות מערכת בנקאית ומסובסדים ע"י המסלול האקדמי המכללה למינהל.

הרישום למסלול האקדמי המכללה למנהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית.
לרישום און ליין הקליקו כאן >>
לחזרה לעמוד תואר שני בכלכלה >>

קמפוס המסלול האקדמי המכללה למינהל ממוקם ברח' אלי ויזל 2 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשל"צ ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשל"צ מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע ירושלים חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

אוטובוסים מהמרכז

תל אביב: