תואר שני במשפטים ללא משפטנים

תואר שני במשפטים ללא משפטנים (.M.A) לתלמידות ותלמידים שאינם בעלי תואר ראשון במשפטים

הבנה משפטית הכרחית היום לכל אדם, בין אם בתחום העסקי, הציבורי או החברתי. ידע במשפטים הוא כוח, וכולנו מתמודדים עם שאלות שלהן השלכות משפטיות, הן במסגרת העבודה והן בחיים הפרטיים.

תכנית תואר שני במשפטים ללא משפטנים מאפשרת ללומדים וללומדות בה להרחיב את הידע המשפטי, ללא צורך בסטאז' או בהכשרה ארוכה.

למי מיועדת התכנית?

התכנית ללימודי תואר שני במשפטים ללא משפטנים מיועדת לסטודנטיות וסטודנטים שאינם בעלי תואר ראשון במשפטים המעוניינים בהעמקת ההבנה המשפטית בתחומים שונים: פיננסים, נדל"ן, חברה, תקשורת, משפחה, פלילי ועוד. בתכנית משתלבים עובדים ועובדות מהמגזרים הציבורי והעסקי שההבנה המשפטית יכולה לסייע להם במסגרת עבודתם, בהם רואי ורואות חשבון, עובדים ועובדות במערכת הפיננסית, בתחומים כלכליים במגזר הציבורי, במשאבי אנוש, מורות ומורים, עובדי בריאות, עובדות ועובדים סוציאליים ועוד. בתכנית ישתלבו גם המעוניינים לרכוש ידע ולהרחיב את תחומי הדעת.

"התואר ללימודי משפטים ללא משפטנים פותח עבור הסטודנטים והסטודנטיות צוהר להבנה, ידע והיכרות עם עולם המשפט. יש בכך אפקט בעל חשיבות עליונה, גם עבור מי שאינו משפטן בהגדרה", מסבירה ד"ר רותי לבנשטיין לזר, דיקנית הפקולטה למשפטים.

התכנית מתאימה לכל בעלי ובעלות תפקידים בדרגי ניהול בכל הרמות, לכל מי ששואף להגיע לתפקידי ניהול, לכל שמי שבא במגע עם סוגיות משפטיות ונדרש לכלים על מנת להתמודד איתן ביעילות ולמי שמבקשים ומבקשות להרחיב ידע בשלל היבטים משפטיים.

קורסים לדוגמה

בין הקורסים הנלמדים בתכנית בלימודי משפטים ללא משפטנים: משפט ופוליטיקה, דיני חוזים, משפט פלילי, משפט ציבורי, משפט ומשפחה בישראל, יחסי עבודה, סוגיות בדיני החברות בישראל.

מה עושים עם התואר?

ההשכלה הנרכשת בתואר שני במשפטים ללא משפטנים יכולה לסייע בתחומים רבים, ביניהם בתפקידים של קניינים, מנהלי רכש, אחראי מכרזים/ נכסים של ארגון, רואי חשבון בתפקידים ניהוליים, עובדים סוציאליים הנדרשים להעמיק את הידע המשפטי ועוד.

הפקולטה למשפטים ע”ש חיים שטריקס

הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס הוקמה בשנת 1990 על ידי פרופסור דניאל פרידמן, חתן פרס ישראל למשפט ושר המשפטים לשעבר (2007–2009). הפקולטה היא חלוצת "מהפכת המכללות" למשפטים בהיותה המוסד החוץ-אוניברסיטאי הראשון שהוכר על ידי המל"ג כרשאי להעניק לבוגריו תואר ראשון במשפטים (.LL.B). בנוסף, הפקולטה הינה המוסד החוץ-אוניברסיטאי הראשון בישראל שהציג תכנית מוכרת ללימודים לתואר שני במשפטים (.LL.M).

ייחודיות התכנית:

מידע חשוב

תנאי הקבלה

•תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע של 80 ומעלה.
•תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע 76–79, בכפוף להחלטת ועדת קבלה.

יש לכם עוד שאלות?

היום, הבנה משפטית היא הכרחית לכל אדם, בכל תחום ובכל חברה. לא משנה אם אתם בתחום העסקי, בתחום הציבורי או בתחום החברתי. ידע במשפטים הוא כוח עבורכם. בעבר מצאתם עצמכם בוודאי בהתמודדות עם שאלות משפטיות במסגרת העבודה: כמנהלים, כבכירים או כעובדים בצומתי קבלת ההחלטות בארגון, אתם מודעים לקיומם של השלכות משפטיות לכל החלטה שלכם.
תואר שני בלימודי משפט ללא משפטנים - לימודי משפט לתלמידים שאינם בעלי תואר ראשון במשפטים, מאפשרים לכם להרחיב את השכלתכם, ליהנות מידע משפטי רחב ומתאים לעולם העסקים של היום, ללא צורך בלימודים רב שנתיים, ללא צורך בהתמחות מעשית או בהכשרה כלשהי.

התכנית מיועדת לכל מי שמעוניין או זקוק להרחיב את השכלתו ולהעמיק את ההבנה המשפטית, בתחומי הפיננסים, הנדל"ן, החברה, התקשורת, העבודה, המשפחה ועוד. במסגרות אלה משתלבים עובדים מהמגזרים הציבורי והעסקי ומיתר מגזרי המשק, שההבנה המשפטית יכולה לסייע להם במהלך עבודתם, ביניהם רואי חשבון, עובדים במערכת הפיננסית, עובדים בתחומים כלכליים במגזר הציבורי, עובדים סוציאליים, עובדי הוראה ועוד.

לדברי דקלה בר אילן, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה במסלול האקדמי המכללה למינהל, ההשכלה הנרכשת בתואר זה יכול לסייע בתחומים רבים ביניהם לתפקידים של קניינים, מנהלי רכש, אחראי מכרזים/ נכסים של ארגון, רואי חשבון בתפקידים ניהוליים, עובדים סוציאליים ועובדי הוראה הנדרשים להעמקת הידע המשפטי, וכל מי שמעוניין להרחיב את השכלתו ולרכוש ידע משפטי מקיף ועדכני.

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני במשפט ללא משפטנים

כניסה לבלוג