תואר ראשון במשפטים- כל השאלות שרציתם לשאול

אלו מסלולי לימוד קיימים בתחום המשפטים? מה זה תואר כפול? האם קיימת התנסות מעשית? איך מתקבלים לתכנית מצטיינים?

למה ללמוד דווקא בבית הספר למשפטים, במסלול האקדמי המכללה למינהל?
לבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס ותק ומוניטין. בוגרי בית הספר מאיישים תפקידים בכירים במשק ובעולם המשפט. המרצים הם מרצים מעולים וחוקים מן השורה הראשונה.
בית הספר מקפיד לעדכן את תכנית הלימודים ולפתוח בפני התלמידים מגוון אפשרויות להתנסות מעשית במהלך התואר. כל אלה מביאים את בוגרי ביה"ס למיקום גבוה באחוזי מעבר בחינות הלשכה ולאחוזי השמה גבוהים להתמחות במקומות הטובים ביותר: מבית המשפט העליון, דרך הפרקליטויות ועד למשרדי עורכי הדין הבולטים.

אילו התמחויות קיימות במסגרת לימודי התואר הראשון?
בית הספר נותן הכשרה משפטית רחבה המקיפה את כל תחומי העיסוק המשפטי: משפט מסחרי, משפט אזרחי, משפט פלילי, משפט ציבורי ומשפט בינלאומי. קורסי הבחירה, הסדנאות המשפטיות הייחודיות והפרויקטים הבינלאומיים מאפשרים לכל סטודנט להתעמק בתחום המשפטי הקרוב ללבו.
אילו תחומים  ניתן לשלב יחד עם לימודי משפטים: ראיית חשבון, כלכלה תקשורת ותואר שני במנהל עסקים (MBA).

מה זה "תואר כפול"?
מדובר בלימודים לשני תארים במקביל. סטודנט לתואר כפול לומד 75% ממכסת השעות לכל אחד מן התארים ובתום שלוש שנים וחצי מקבל בוגר התואר הכפול שתי תעודות: תואר ראשון במשפטים (LLB) ותואר ראשון בכלכלה.

האם ניתן להמשיך ישירות ללימודי תואר שני?
כן. במקביל לסמסטר האחרון במשפטים יכול סטודנט הבוחר בכך להתחיל בלימודי תואר שני במשפטים (LLM) ותוך שנה מסיום התואר הראשון במשפטים לקבל תואר שני.
כמו-כן, סטודנטים מצטיינים במשפטים יכולים להתחיל ללמוד לקראת תואר שני במנהל עסקים (MBA) כבר במהלך הלימודים לתואר ראשון במשפטים.

שמעתי שיש תכנית מצטיינים, מה זה אומר?
בבית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס פועלות תכניות הצטיינות ומצוינות המיועדות לתלמידים מצטיינים אשר מעוניינים להעשיר את חווית הלימודים שלהם ולהיות פעילים בביה"ס. תכניות המצטיינים מציעות קורסים ייעודיים למצטיינים, פעילויות העשרה שונות, קשר בלתי אמצעי עם הסגל הבכיר של ביה"ס ואפשרות להשתלב כעוזרי הוראה ועוזרי מחקר.

אילו סדנאות מעניינות אני אעבור במסגרת לימודי התואר?
בית הספר למשפטים מציע מגוון רחב של סדנאות מעשיות: מערך של 12 קליניקות משפטיות בתחומי משפט שונים: דיני משפחה, זכויות החולה, משפט פלילי, זכויות אדם וזכויות נשים ועוד; סדנת שיפוט אשר במהלכה מוצמד הסטודנט לשופט מחוזי במשך שנת עבודה שלמה; סדנאות גישור; משפטים מבוימים ועוד.

אילו התנסויות מעשיות אני אעבור במהלך התואר?
הקליניקות המשפטיות מאפשרות התנסות בעבודה משפטית מעשית בהנחיית עורך דין; שני כתבי העת מאפשרים לסטודנט להתנסות בעבודה כחבר מערכת בכתב עת משפטי;  שלושה משפטים מבוימים בשנה מציעים לסטודנט אפשרות להתנסות בליטיגציה משלב המחקר וכתיבת כתבי הטענות ועד שלב המשפט עצמו המתנהל בפני שופטים בדימוס ובכירים בעולם המשפט.

האם ישנן משלחות סטודנטים לחו"ל?
עשרות סטודנטים כל שנה יוצאים לקורסי קיץ באירופה ובארה"ב. בנוסף, סטודנטים משתתפים בתחרויות בינלאומיות באירופה.

מהן אפשרויות התעסוקה לאחר סיום התואר?
השכלה משפטית מהווה בסיס מצוין למגוון רחב של תחומי עיסוק. מרבית הבוגרים משתלבים בהתמחות ובעבודה בתחום המשפטי: במשרדי עורכי דין, בפרקליטויות, בבתי המשפט וכיועצים משפטיים בארגונים. סטודנטים אחרים משתלבים במגזר העסקי ובפוליטיקה.

מיהם בוגרי המסלול למשפטים, המובילים את השוק?
עו"ד ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר, ד"ר גיא רוטקופף, מנכ"ל משרד המשפטים לשעבר, 20 בוגרים מכהנים כשופטים במערכת בתי המשפט, בוגרים אחרים שותפים במשרדי עורכי דין גדולים, מספר בוגרים השתלבו באקדמיה בארץ ובחו"ל.

היכן נרשמים?
הרישום למסלול האקדמי המכללה למינהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית. לרישום און ליין הקליקו כאן.

מה זה יועצת מלגות?
היועצת הפיננסית למימון התואר בעלת ידע רב ומומחיות בתחומי שכר הלימוד, המלגות והסדרי המימון השונים. בפגישת הייעוץ, היועצת תספק לך מענה כספי מקיף ותבנה יחד איתך תכנית למימון התואר. התכנית כוללת מלגות להן אתה זכאי, מלגות להן אתה יכול להגיש מועמדות (מלגות חיצוניות ומלגות פנימיות של המכללה למינהל), הסדרי מימון והלוואות אטרקטיביות המגיעות לך והכוונה לאפשרויות תעסוקה בזמן התואר.

מהו הסדר מימון?
תכנית הסדרי המימון נועדה להקל על הסטודנטים בתשלום שכר הלימוד ע"י פריסת שכר הלימוד להחזרים קטנים ונוחים ללא ריבית וללא הצמדה. לדוגמא, ניתן לקבל 15,000 ש"ח בפריסה של עד 60 החזרים בהחזר חודשי קבוע של 250 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה! הסדרי המימון מבוצעים באמצעות מערכת בנקאית ומסובסדים ע"י המסלול האקדמי המכללה למינהל.

היכן נמצא קמפוס המסלול האקדמי המכללה למינהל?
קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל ממוקם ברחוב אלי ויזל 2 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשל"צ ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשל"צ מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע ירושלים חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

כיצד מגיעים?

אוטובוסים מהמרכז