תואר ראשון במשפטים

כל מה שרציתם לשאול

אלו מסלולי לימוד קיימים בתחום המשפטים? מה זה תואר כפול? האם קיימת התנסות מעשית? איך מתקבלים לתכנית מצטיינים?

לפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס ותק ומוניטין. בוגרי הפקולטה מאיישים תפקידים בכירים במשק ובעולם המשפט. המרצים הם מרצים מעולים וחוקרים מן השורה הראשונה.

הפקולטה מקפידה לעדכן את תכנית לימודי המשפטים ולפתוח בפני התלמידים מגוון אפשרויות הכולל התנסויות מעשיות במהלך התואר הן במערך הקליניקות של בית הספר והן במערך האקסטרנשיפ של הפקולטה. כל אלה מביאים את בוגרי התואר במשפטים למיקום גבוה באחוזי המעבר של בחינות לשכת עורכי הדין ולאחוזי השמה גבוהים להתמחות במקומות הטובים ביותר: מבית המשפט העליון, דרך הפרקליטויות במשרד המשפטים וכמובן במשרדי עורכי הדין המובילים בשוק.

קבלה אוטומטית

מסלול בגרות: ממוצע בגרות משוקלל מציון 100 ומעלה, עם ציון 85 ומעלה באנגלית פסיכומטרי/אמירם/אמיר.

מסלול בגרות ופסיכומטרי: ממוצע בגרות משוקלל מציון 90 ומעלה; ציון פסיכומטרי של 540 ומעלה, עם ציון 85 ומעלה באנגלית פסיכומטרי/אמירם/אמיר, ועמידה בציון המשוקלל הנדרש במוסד.

תואר ראשון במשפטים לאקדמאים: זכאות לתואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל, בממוצע 80 ומעלה, ומעבר ראיון קבלה.

קבלה על תנאי:

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה האוטומטית מוזמנים להגיש את מועמדותם ולפנות לצוות מרכז הרישום לצורך בדיקת אפיקי הקבלה על תנאי.

תואר ראשון דו חוגי בחשבונאות/כלכלה: עמידה בכלל התנאים הנדרשים לקבלה אוטומטית וכן מעבר ראיון קבלה.

* מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה על תנאי יכולים להירשם למסלול המכינה (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה למכינות).

הפקולטה נותנת הכשרה משפטית רחבה המקיפה את כל תחומי העיסוק המשפטי: משפט מסחרי, משפט אזרחי, משפט פלילי, משפט ציבורי ומשפט בינלאומי. קורסי הבחירה, הסדנאות המשפטיות הייחודיות והפרויקטים הבינלאומיים מאפשרים לכל סטודנט להתעמק בתחום המשפטי הקרוב ללבו.

סטודנטים המעוניינים לשלב את העיסוק המשפטי עם תעסוקה בתחום הכלכלי יכולים לשלב את לימודי המשפטים עם לימודי כלכלה ומנהל עסקים עם התמחות בחשבונאות ובנוסף יכולים גם להמשיך ללימודי תואר שני במגוון תכניות לימוד שמציעה המכללה.

מדובר בלימודים לשני תארים במקביל. סטודנט לתואר כפול לומד 75% ממכסת השעות לכל אחד מן התארים ובתום שלוש שנים וחצי מקבל בוגר התואר הכפול שתי תעודות, אחת בכל תואר שלמד.

כן. במקביל לסמסטר האחרון במשפטים יכול סטודנט הבוחר בכך להתחיל בלימודי תואר שני במשפטים LL.M ותוך שנה מסיום לימודי תואר ראשון במשפטים לקבל תואר שני.
כמו-כן, סטודנטים מצטיינים במשפטים יכולים להתחיל ללמוד לקראת תואר שני במנהל עסקים (MBA) כבר במהלך שנת הלימודים השנייה במקביל ללימודי התואר הראשון במשפטים.

בפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס פועלות תוכניות הצטיינות ומצוינות המיועדות לתלמידות ותלמידים מצטיינים אשר מעוניינים להעשיר את חוויית הלימודים שלהם ולהיות פעילים במהלך התואר. כמו כן, הפקולטה למשפטים מציעה תוכנית גלובל, תכנית מצטיינים משנה א', אליה מתקבלים הסטודנטים עפ"י נתוני בגרות, פסיכומטרי וריאיון אישי. בנוסף, קיימת תוכנית מצויינות ביישוב סכסוכים ותוכנית מצוינות המתמקדת בזכויות אדם. תוכניות ההצטיינות מציעות קורסים ייעודים למצטיינים, פעילויות העשרה שונות, קשר בלתי אמצעי עם הסגל הבכיר של הפקולטה ואפשרות להשתלב כעוזרי הוראה וכעוזרי מחקר.

הפקולטה למשפטים מציעה מגוון רחב של פרויקטים ייחודיים: מערך של קליניקות משפטיות בתחומי משפט שונים: דיני משפחה, זכויות החולה, משפט פלילי, זכויות נשים ועוד; סדנת שיפוט אשר במהלכה מוצמד הסטודנט לשופטי מחוזי ושלום במשך שנת עבודה שלמה; סדנאות גישור; סדנאות בסוגיות ייחודיות עם שופטי בית המשפט העליון, סדנת פודקאסט משפטי, משפט מבוים, גישור מבוים, סדנאות עם פירמות עורכי דין ועוד.

הקליניקות המשפטיות מאפשרות התנסות בעבודה משפטית מעשית בהנחיית עורכי דין במסגרתן לומדים לכתוב כתבי טענות, לראיין לקוחות ואף להופיע בבית משפט; מערך אקסטרנשיפ, במסגרתו הסטודנטיות והסטודנטים לוקחים חלק בהתנסויות מעשיות במחלקות משפטיות במשרדי עורכי דין במגזר הפרטי או במגזר הציבורי; משפט מבוים המציע לסטודנט אפשרות להתנסות בליטיגציה משלב המחקר וכתיבת כתבי הטענות ועד שלב המשפט עצמו המתנהל בפני שופטים בדימוס ובכירים בעולם המשפט.

מעל 200 סטודנטיות וסטודנטים יוצאים מידי שנה לשמונה תוכניות בינלאומיות - קורסי קיץ באירופה ובארה"ב (בניו יורק, לונדון, ברצלונה, ורשה ועוד). בנוסף, סטודנטים משתתפים בתחרויות בינלאומיות.

השכלה משפטית מהווה בסיס מצוין למגוון רחב של תחומי עיסוק. מרבית הבוגרים משתלבים בהתמחות ובעבודה בתחום המשפטי: במשרדי עורכי דין, בפרקליטויות, בבתי המשפט וכיועצים משפטיים בארגונים. סטודנטים אחרים משתלבים במגזר העסקי ובפוליטיקה.

פרופ' יורם רבין, נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל, עו"ד ישראל מימון, מזכיר הממשלה לשעבר, ד"ר גיא רוטקופף, מנכ"ל משרד המשפטים לשעבר, חברי כנסת, חברי ממשלה, מנהלות בכירות במשק, עשרות בוגרות ובוגרים המכהנים כשופטים במערכת בתי המשפט, שותפים במשרדי עורכי דין גדולים ובוגרות ובוגרים שהשתלבו באקדמיה בארץ ובחו"ל.

הרישום למסלול האקדמי המכללה למינהל נעשה אצל יועצת הלימודים או באתר הבית.
לרישום און ליין הקליקו כאן >>

תכנית הסדרי המימון נועדה להקל על הסטודנטים בתשלום שכר הלימוד ע"י פריסת שכר הלימוד להחזרים קטנים ונוחים ללא ריבית וללא הצמדה. לדוגמא, ניתן לקבל 15,000 ש"ח בפריסה של עד 60 החזרים בהחזר חודשי קבוע של 250 ש"ח ללא ריבית וללא הצמדה! הסדרי המימון מבוצעים באמצעות מערכת בנקאית ומסובסדים ע"י המסלול האקדמי המכללה למינהל.

קמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל ממוקם ברחוב אלי ויזל 2 במערב ראשון לציון, דקות ספורות בנסיעה מיציאת נתיבי איילון לראשל"צ ומתחנת הרכבת הסמוכה, ומספר מאות מטרים מיציאת כביש 431 לראשל"צ מערב. מיקומו האסטרטגי של הקמפוס מאפשר להגיע אליו מרוב היישובים בקו באר-שבע ירושלים חדרה בתוך פחות משעה, וכמובן תוך דקות ספורות מערי תל אביב והמרכז.

אוטובוסים מהמרכז

תל אביב: