• תואר שני בלימודי משפט ללא משפטנים

בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס
  • נעים להכיר

תואר שני (.M.A) בלימודי משפט ללא משפטנים

היום, הבנה משפטית הינה הכרחית לכל אדם, בכל תחום ובכל חברה. לא משנה אם הנך בתחום העסקי, בתחום הציבורי או אפילו בתחום החברתי. ידע במשפטים הוא כוח עבורך. בעבר מצאת עצמך בוודאי בהתמודדות עם שאלות משפטיות במסגרת העבודה: כמנהל או כבכיר בצמתי קבלת ההחלטות בארגון, הנך מודע לקיומם של השלכות משפטיות לכל החלטה שלך.

התכנית בלימודי משפטים ללא משפטנים, מאפשרת לך ליהנות מידע משפטי רחב ומתאים לעולם העסקים של היום, ללא צורך בלימודים רב שנתיים, ללא צורך בסטאז' ובלי הכשרה ארוכה.

למי מיועדת התוכנית?
     התכנית ללימודי תואר שני במשפטים ללא משפטנים, מיועדת לכל מי שמעוניין או זקוק להעמקת ההבנה המשפטית, בתחומי הפיננסים, הנדל"ן, חברה, התקשורת, משפחה ועוד. התכנית כוללת התמחויות במשפט מסחרי-עסקי והתמחות במשפט וחברה, במסגרות אלו משתלבים עובדים מהמגזרים הציבורי והעסקי שההבנה המשפטית יכולה לסייע להם במהלך עבודתם ביניהם רואי חשבון, עובדים במערכת הפיננסית, עובדים בתחומים כלכליים במגזר הציבורי, עובדים סוציאליים ועוד.

מה התכנית כוללת
    התכנית כוללת הכשרה אקדמית שמטרתה לייצר בקרב הסטודנטים את היכולת לחשוב כמו משפטנים. התכנית מתאימה לכל מי שנמצא בדרגי ניהול בכל הרמות ולכל מי ששואף להגיע לתפקידי ניהול ומעלה, ולמי שבאים במגע עם סוגיות משפטיות ונדרש לכלים להתמודד עם סוגיות אלו ביעילות.

קורסים לדוגמא
    בין הקורסים הנלמדים: דיני חוזים, משפט פלילי, משפט ציבורי, משפט וכלכלה בישראל, תקציב ככלי משפטי ותכנוני, המשפט ככלי לשינוי חברתי, יחסי עבודה בעידן של תמורות.

מה עושים עם התואר?
    ההשכלה הנרכשת בתואר זה יכול לסייע בתחומים רבים ביניהם לתפקידים של קניינים, מנהלי רכש, אחראי מכרזים/ נכסים של ארגון, רואי חשבון בתפקידים ניהוליים, עובדים סוציאליים הנדרשים להעמקת הידע המשפטי ועוד.

בית הספר למשפטים ע”ש חיים שטריקס
    בית הספר למשפטים ע”ש חיים שטריקס הוקם בשנת 1990 על ידי פרופסור דניאל פרידמן, חתן פרס ישראל למשפט ושר המשפטים בין השנים 2007–2009. בית הספר היה חלוץ “מהפכת המכללות” למשפטים בהיותו המוסד החוץ אוניברסיטאי הראשון שהוכר על ידי המל”ג כזכאי להעניק לבוגריו תואר ראשון במשפטים (.LL.B) ובהיותו המוסד החוץ אוניברסיטאי הראשון בישראל להציג גם תכנית מוכרת ללימודים לתואר שני במשפטים (.LL.M).

מיום הקמתו מאפיינים את בית הספר חדשנות, המתבטאת בראיית הפעילות המשפטית כמגוונת יותר - כזאת המיועדת ליישום בעולם כלכלי אשר משתנה ללא הרף ומצוינות אקדמית בלתי-מתפשרת, המחייבת אותנו להעמיד לטובת תלמידינו את אנשי הסגל, החוקרים והמרצים המובילים בתחומם, לאתגר את תלמידינו להישגים ברמה הגבוהה ביותר ולהעניק להם את המתקנים, הספריות ומרכזי המחקר האקדמי המתקדמים ביותר.

לאחר כעשרים שנות פעילות ועם כ-7,000 בוגרים, אנו גאים לראות בוגרים שלנו שופטים בבתי משפט, בכירים במערכת המשפטית, בצמרת העולם העסקי, הציבורי והממשלתי, עורכי דין ושותפים במשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ ובעולם, מרצים וחוקרים במוסדות אקדמיים בכל העולם, מתמחים בבית המשפט העליון ועוד - בוגרים אשר תורמים לשינוי פני החברה הישראלית בכל מקום שבו הם פועלים.

לימודי משפט ללא משפטנים

נבחרת המרצים

פרופ' אורית פישמן אפורי דיקנית בית הספר למשפטים
דיקנית בית הספר למשפטים ע"ש חיים שטריקס