חטיבת הניהול

בית הספר לתקשורת
  • אודות החטיבה

בית הספר לתקשורת מעניק לבוגריו תואר ראשון בתקשורת וניהול. שילוב ייחודי זה נובע מההבנה שאנשי התקשורת החדשים הם לא רק אנשי מקצוע מעולים אלא הם גם העתודה הניהולית של כל ארגון אליו יצטרפו.

חטיבת הניהול מחזיקה כשליש מכלל שעות ההוראה לתואר וכוללת בתוכה את כל אבני הבניין האינטלקטואליות והמעשיות הנדרשים ממנהל העתיד שצריך לשלוט במגוון של כלים ויכולות: שליטה בתקציבים, בכוח אדם, במהלכים שיווקיים ועוד. כלים אלו ניתן בקורסים השונים הנלמדים בחטיבת הניהול.

כך לדוגמה, סטודנטים לומדים את סודות השיווק ואת הדרך בה צרכנים מתנהגים, הם מכירים את העולם המרתק של התנהגות ארגונית וניהול המשאב האנושי, נחשפים לסוגיות מאקרו כלכליות ומיקרו כלכליות בקורס "כלכלה למנהלים", מתנסים בכלים הנדרשים מיזמים המבקשים להקים עסק חדש כחלק מהקורס "מבוא ליזמות" ומתמודדים גם עם תחומי ניהול המחייבים שליטה במיומנויות כמותניות בקורסים דוגמת "יסודות המימון" ו"תקצוב ובקרה".

חלק גדול מהקורסים בחטיבת הניהול מלווים במסגרת של תרגיל המתקיימת בקבוצות לימוד קטנות. תפקידה של מסגרת זו לסייע לסטודנטים להתמודד עם החומר הנלמד, לתרגל ולהפנים אותו. הסטודנטים נדרשים להפגין את השליטה בתכנים הנלמדים בקורסי הניהול בתחרויות המקצועיות המתקיימות בבית הספר (האקתונים), בפרויקט הגמר ובאתגרי היצירה, הפרסום והשיווק איתם מתמודדים הסטודנטים לאורך התואר.

ניסיון אקדמי ומקצועי של למעלה מ-25 שנה ויותר מ-5,000 בוגרים, רובם המכריע לוקח חלק פעיל ומוביל בשוק התקשורת, מלמד שהשילוב של לימודי ניהול ותקשורת מוביל להכשרתו של בוגר מיומן ומבוקש. בוגר זה מצויד בכלים שמאפשרים לו להשתלב לא רק בעבודתו הראשונה, אלא גם בעבודתו השנייה והשלישית כמנהל בארגונים מגוונים דוגמת ערוצי טלוויזיה, מערכות עיתונאיות, חברות סטארט-אפ, חברות פרסום, משרדי יחסי ציבור, חברות הפקה, משרדי ממשלה ועוד.

קורסי הניהול מעניקים לבוגרי בית הספר לתקשורת בונוס נוסף: בית הספר למנהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למנהל, מכיר בקורסים הנלמדים בחטיבה, עובדה המאפשרת לבוגרי בית הספר לתקשורת להמשיך ישירות לתואר שני בבית הספר למנהל עסקים ולהשלים את לימודיהם בתוך שנה קלנדרית כאשר הם מצוידים בתואר שני במנהל עסקים (M.B.A).

המכללה למינהל| חטיבת הניהול

40% הנחה