• M.A בכלכלה יישומית
    בית הספר לכלכלה | המסלול האקדמי המכללה למינהל
  • נעים להכיר

תואר שני בכלכלה יישומית
    הצמיחה המהירה של המשק הישראלי והשתלבותו הגוברת בכלכלה העולמית יוצרות ביקוש גדול לעובדים בעלי ידע כלכלי ופיננסי, המסוגלים להפעיל מערכות מידע מתקדמות.
    בית הספר לכלכלה במכללה למינהל, מציג מגמה של פיתוח וצמיחה המתבטאת בקבלת אישור למסלול חדש וייחודי לתואר שני בכלכלה יישומית מטעם המועצה להשכלה גבוהה.
    התואר השני בכלכלה יישומית מעניק כלים מעשיים המאפשרים השתלבות בתפקידים בכירים בחברות לייעוץ כלכלי, במחלקות הכלכליות בחברות הגדולות במשק, בבתי השקעות ועוד.

מטרת התכנית
    תואר שני בכלכלה יישומית מכשיר כלכלנים בתחומים יישומיים. התכנית מקנה לסטודנט את "ארגז הכלים" הנדרש לניתוח כלכלי יישומי: ידע תאורטי רלוונטי, מודלים כמותיים לחיזוי התנהגות והערכת מדיניות, תרגום עלויות ותועלות לא מוחשיות לערכים מוניטריים, עבודה עם בסיסי נתונים גדולים, היכרות עם המשק הישראלי והמשקים הגלובליים ואנגלית כלכלית. בנוסף, תינתן לסטודנט הזדמנות לנתח באופן מעשי סוגיה כלכלית נבחרת, במסגרת סדנה המשולבת עם פרויקט גמר, בהדרכת מנחים מנוסים ובשיתוף גורם כלכלי במשק.

למי מיועדת התכנית?
    התכנית מיועדת למועמדים בוכרי תואר ראשון בתחומים כגון: .B.A בכלכלה וניהול / .B.A בכלכלה / .B.A במינהל עסקים / .B.E הנדסה תעשיה וניהול (בכפוף לבדיקת תכנית הלימודים).
    לבעלי תואר ראשון או שני בתחומים אחרים ממוסד אקדמי המוכר בארץ, הקבלה מותנית בבדיקת תכנית הלימודים וריאיון אישי.

מה התכנית כוללת?
    התכנית שמה דגש על לימודי כלכלה בהיבטים מעשיים ומעמיקה בתכנים שיקנו לסטודנטים ידע רלוונטי לניתוח כלכלי יישומי בתחומי הכלכלה השונים. לדברי פרופ’ ארז סיניבר, העומד בראש התכנית, מטרתה ללמד את הסטודנטים מודלים יישומיים, כדי להכשיר אותם לעבודה בשטח ככלכלנים בכירים וכיועצים בעלי ידע משמעותי להתמודדות עם סוגיות ייעוץ מורכבות בתחום הכלכלי.

משך הלימודים והיקפם
    הקורסים התיאורטיים ילמדו במשך שנה קלנדרית אחת בסמסטרים א׳, ב׳ וקיץ. הסמסטר האחרון, הרביעי יוקדש לפרקטיקום.

קורסים לדוגמא
    מבנה שוק ההון בישראל, מידע כלכלי-איסוף ניתוח והצגה, כלכלת ביטוח ואינפורמציה, תורת המשחקים ועסקים, ניתוח עלות-תועלת, אקונומטריקה שימושית ועוד.

פרויקטים מיוחדים
    בסמסטר האחרון ללימודיהם, הסטודנטים ישתתפו בפרקטיקום ויתמחו בעבודת ייעוץ כלכלית יישומית. הפרקטיקום נעשה בהנחיית פרופ' ארז סיניבר – ראש התכנית בכלכלה יישומית.
    הפרקטיקום נועד להכשיר את הסטודנטים להתנסות מעשית מול חברות גדולות או ארגונים וגופים ממשלתיים במשק הישראלי. הפרקטיקום והצגתו מביאים לידי ביטוי את כלל הידע שקיבלו הסטודנטים הן במשך לימודי התואר והן במהלך ההתנסות.

במה ניתן לעסוק בסיום התואר?
    תואר שני בכלכלה נדרש היום יותר מתמיד לתפקידים בכירים בתחום הכלכלי והייעוץ הכלכלי בעיקר במגזר הציבורי. מוסמכי התכנית  יכולים להשתלב בשוק העבודה בתפקידים כדוגמת: אנליסטים בכירים, יועצים כלכליים, מנהלים מסחריים, מנהלי מחלקות כלכליות, כלכלני מאקרו וכלכלנים בכירים.  אפשרויות התעסוקה הן רבות וניתן להשתלב בחברות, ארגונים או גופים ממשלתיים וציבוריים (בנקים, חברות מסחריות גדולות, חברות ביטוח, משרדי ממשלה או חברות רב-לאומיות), בחברות וארגונים במגזר הפרטי, בחברות לייעוץ כלכלי ובמשרדי רואי חשבון אשר עבודתם מחייבת יישום של תאוריה כלכלית ומודלים כמותיים ,הבנת מושגים, ניתוח מקרים, הסקת מסקנות, קבלת החלטות יעילה והמלצות באופן בהיר, מובן ומשכנע.בשנים האחרונות מסתמן ביקוש אדיר לשירותיהם של יועצים כלכליים והכנסותיהם ממוקמות גבוה מאוד בהתפלגות ההכנסות במדינות העולם המערבי.

בית הספר לכלכלה
    בית הספר נחשב לאחד מבתי הספר לכלכלה הגדולים והמובילים בישראל. בית הספר לכלכלה הוקם בשנת 1994 מתוך שאיפה לשלב מצוינות אקדמית יחד עם תפיסה יישומית, ומקיים שיתוף פעולה הדוק עם חברות ועם גופים מובילים במשק. תפיסה זו מובילה להשתלבות בוגרי בית הספר במגוון תפקידי מפתח ובעמדות מובילות במשק הישראלי. מאז הקמתו, מציג בית הספר מגמה של פיתוח וצמיחה המתבטאת אף בקבלת אישור למסלול לתואר שני בכלכלה יישומית מטעם המועצה להשכלה גבוהה ופיתוח מסלולי לימוד משולבים עם בתי ספר נוספים במסלול.

תואר שני בכלכלה יישומית במכללה למינהל

נבחרת המרצים

רונן בר-אל | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל
יבגני מוברמן | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל