אביב בניחוח בינלאומי

סדנאות האביב של בית הספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למינהל, המתקיימות מדי שנה, מספקות לסטודנטים אפשרות להיפגש עם מומחים בינלאומיים מובילים בתחומם, להיחשף לשיטות עבודה חדשניות ולהרחיב את מעגל הקשרים שלהם
סדנאות אביב הבין-לאומיות בית הספר לעיצוב
תומאס לנדרין, מהביו האקרים המפורסמים בעולם, העביר במכללה סדנה בשם "תכנות קודים גנטיים" , שעסקה בהנגשת כלים שאנשים שונים פיתחו במעבדות ביתיות, תוך שימוש בקודים פתוחים על מנת לייצר שיתופי פעולה טכנולוגיים

סטודנטים מבית הספר לעיצוב במסלול האקדמי  המכללה למינהל זכו באביב האחרון למפגש מרתק עם תומאס לנדרין, מהביו האקרים המפורסמים בעולם. המפגש היה במסגרת סדנאות האביב אותן מקיים בית הספר מדי שנה.
לנדרין , שפיתח עט שמגדל בעצמו את הדיו שלו, העביר סדנה שנקראה "תכנות קודים גנטיים", שעסקה בהנגשת כלים שאנשים שונים פיתחו במעבדות ביתיות, תוך שימוש בקודים פתוחים על מנת לייצר שיתופי פעולה טכנולוגיים.

החשיפה הזו, למומחה מוביל בתחומו בעולם, היא חלק ממגוון סדנאות המוצעות לסטודנטים בתואר הראשון והשני בבית הספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למינהל, במסגרתן הם נפגשים עם מומחים מתחומים שונים מהארץ והעולם. הגר צור מרכזת סדנאות אביב, אדריכלית ומרצה בבית הספר, מציינת כי למפגש עם מומחים בינלאומיים ולסטודנטים ממדינות שונות המשתתפים אף הם בסדנאות, יש מעבר לאפקט החווייתי גם תרומה משמעותית אדירה. "בעולם שהפך מזמן לכפר גלובלי יצירת הקשרים הרלוונטיים עוד במהלך התואר, הרחבת הידע המקצועי, היכרות עם שיטות עבודה ויצירה שונות - היא בלתי ניתנת לכימות", היא מציינת.

[summary]כך, יכלו הסטודנטים בסדנה שנקראה "אהבה במרחב הציבורי" לעבוד לצדה של אולחה רוסל, מעצבת אורבנית, מרצה באוניברסיטת דלפט ההולנדית. מטרת הסדנה היתה להפגיש אנשים בגילאים שונים במרחב הציבורי לפעילות יזומה תוך תיעוד ומחקר של מפגש זה. סדנה נוספת היתה עם המומחה לחדשנות בייצור יניב שטיינר, ישראלי שגר ועובד באיטליה. מטרת הסדנה, שנקראה "עצמים מחוברים לעצמם", היתה לספק לסטודנטים כלים בתחום החשיבה האינטרנטית המולטי-דיספלנרית, ולעצב מערכות העובדות ומתקשרות עם הסביבה הפיזית והווירטואלית.

תהליכים שמשפיעים על צורת החשיבה
צור מציינת כי במסגרת הסדנאות, להן יש תוצרים פיזיים, ניתנת לסטודנטים הזדמנות ייחודית לטעום ולהתנסות בתחומים שונים שהם מעבר לתכנית הלימודים הרגילה. "אנחנו מביאים מדי שנה כמרצים אנשים שהם לא לגמרי מתחום העיצוב אלא נושקים לעולם זה וכך הסטודנטים מרחיבים את אופקיהם ומקבלים הרבה מעבר לתכנית הלימודים הרגילה".
ההתנסות הזו, מאמינה צור גם נותנת לסטודנטים פרספקטיבה שונה על החיים, על התחום אותו בחרו וכיצד אותו תחום מתנהל. "הסטודנטים עוברים בסדנאות תהליכים שמשפיעים על אופן החשיבה שלהם ומקבלים אמצעים חדשים בהם הם יכולים להשתמש אחר כך בלימודיהם וגם בקריירה המקצועית שלהם".

מעיין מצר, שסיימה לאחרונה את לימודי התואר הראשון בעיצוב פנים, מציינת כי הסדנאות בהן השתתפה עזרו לה להבין מה התחום שבו היא רוצה להתמקד. מצר השתתפה בשנה ג' בסדנת סדנת רובוטיקה אותה העביר רמי חדד, עו"ד ובעל חברת רובוטיקס, האחראית לעשרות תכניות וקורסים לבתי - ספר היסודיים והתיכוניים המבוססות על התחום הרובוטי.  "בסדנה עסקנו בשילוב שבין הטכנולוגיה הזו לתחום עיצוב הפנים. זה שילוב מרתק שמרבית אנשים עדיין לא מודעים למגוון היכולות שלו, בעיקר בכל מה שקשור לבתים חכמים, ליכולות עיצוב מחדש של בתים באופן דינמי. הסדנה חשפה אותי לחשיבה אחרת שהיא הרבה יותר חכמה, שמתמקדת בלעזור לנו בשיפור חיינו".

בפרויקט שעשתה מצר במסגרת הסדנה היא עיצבה מודל לבית חכם עבור המשפחה הישראלית החדשה. "עיצבתי בית לזוג הורים הומואים שמגדלים ילד שחי בבית שלהם ובבית של אמו הביולוגית. המטרה היתה לעצב בית שהוא לופט תל אביב מגניב, שבלחיצת כפתור הקירות בו יכולים ליצור מחיצות שיוצרות חדרים נפרדים להורים לילד. פרויקט נוסף במסגרת הסדנה, למשל, היה מערכת מיזוג שעובדת על מסילה ומלווה את האדם בתוך הבית שלו וככה מסייעת בחיסכון בשימוש באנרגיה". למצר סייעה החוויה להתמקד במסלול שמעניין אותה, לדבריה. "עבורי זו היתה חוויה מדהימה כי אני מחוברת לעולם הרובוטיקה, וזה חיזק את ההבנה שזה העולם שבו אני רוצה לפעול וליצור – שזה הכיוון המקצועי שלי".

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום