ברכות לד"ר יבגני מוגרמן מבית הספר לכלכלה

מוגרמן זכה לאחרונה במענק מחקר משותף מטעמה של הקרן הלאומית למדע (ISF), בשיתוף עם פרופ' אורלי שדה ופרופ' אייל וינטר מהאוניברסיטה העברית.

רשות המחקר שמחה לברך את ד"ר יבגני מוגמן שזכה לאחרונה במענק מקר משותף מטעמה של הקרן הלאומית למדע (ISF), בשיתוף עם פרופ' אורלי שדה ופרופ' אייל וינטר מהאונברסיטה העברית. מחקר זה זכה גם במענק מיוחד במיון שת"פ אוניברסיטאות ומכללות.

נושא המחקר הוא:

הטיות התנהגותיות בהחלטות קיצבה מול הון בפרישה

Annuities and Behavioral Biases

This project is related to the worldwide debate regarding mandatory annuities and the possibility of proactive procedures that might influence a retiree’s behavior regarding annuities.

In this project we aim to test for the implication of a regulatory reform that was carried out in several countries (including Israel and the U.K.) via data, survey and lab experiment. We also aim to investigate via field experiment factors that influence annuity demand.

We expect this project to contribute both to better understanding the idea of annuities and the current empirical evidence that shows unwillingness of retirees to purchase them. We also expect this project to contribute to the debate regarding mandatory annuity laws in different countries.

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום