שילוב מנצח

מסלול הערב של בית הספר למדעי המחשב מאפשר לסטודנטים לשלב בין לימודים, עבודה וחיים פרטיים בצורה יעילה
לימודי ערב בבית הספר למדעי המחשב
חן פורסילן: "כמי שעובד במשרה מלאה, המסלול הנוכחי הרבה יותר מתאים לצרכים שלי. זה פשוט הרבה יותר נוח"
סטודנטים רבים משלבים בתקופת הלימודים גם עבודה, במשרה חלקית או מלאה - על פי נתוני אגודת הסטודנטים מדובר בכ-80%. כאשר מדובר בעבודה הקשורה לתחום הלימודים שילוב זה, למרות הקשיים הרבים, מספק יתרונות לא מעטים. הסטודנט צובר ניסיון רלוונטי, יוצר קשרים הכרחיים וגם יכול לבחון עוד במהלך הלימודים עצמם, האם המקצוע אותו בחר ללמוד אכן מעניין ומתאים לו.

[summary]אבל השילוב הזה אינו פשוט. הלימודים המאתגרים דורשים את מירב תשומת ליבו וזמנו של הסטודנט, ורבים מאילו שמשלבים לימודים ועבודה חשים כי הם אינם מגיעים למלוא מימוש הפוטנציאל שלהם - לא בלימודים ולא בעבודה. לכן, מסלולי הערב שמציע המסלול האקדמי המכללה למינהל מספקים פתרון אידיאלי.
סטודנטים יכולים לבחור במסלולי הערב, בתחומים שונים, המאפשרים להם לצמצם את ימי הלימוד לפעמיים בשבוע, כאשר יום אחד מתחילים הלימודים בשעות הצהרים ונמשכים עד הערב ויום הלימודים השני הוא בימי שישי. תכניות הערב מתפרסות על 3 סמסטרים במהלך שנת הלימודים.

"חשוב לי לשמור על מקום העבודה ולהמשיך להתפתח בו"
חן פורסילן מבית הספר למדעי המחשב של המכללה החליט לאחרונה לעבור למסלול הערב של בית הספר. פורסילן סיים את השנתיים הראשונות של התואר במסגרת הרגילה, וכעת הוא מתחיל את שנתו השלישית במסלול הערב. "כמי שעובד במשרה מלאה, המסלול הנוכחי הרבה יותר מתאים לצרכים שלי. זה פשוט הרבה יותר נוח. גם במהלך השנתיים הראשונות עבדתי, אבל זה היה יותר מסובך לשלב בין הלימודים והעבודה", הוא אומר.

פורסילן, שעובד בבנק לאומי, מתכנן בתקופה הקרובה לעבור הסבה פנימית במסגרת מקום עבודתו וכך להשתלב בתפקיד הרלוונטי לתחום לימודיו. "ההסבה הזו היא הסיבה העיקרית לכך שעברתי למסלול הערב, כי חשוב לי לשמור על מקום העבודה ולהמשיך להתפתח בו", הוא אומר.
פורסילן מוסיף עוד כי הכישורים הרבים שקיבל במסגרת הלימודים עד כה, תרמו לו רבות ומעריך כי עוד יסייעו לו בעתיד. "אני, אישית, לא מחפש כרגע עבודה, אבל הידע המעמיק בתכנות, ההכנה לראיונות עבודה, הקשר ההדוק עם התעשייה במסגרות שונות - כל אלו חד משמעית מספקים יתרון בשוק העבודה".

השאר פרטים וקבל 40% הנחה בדמי רישום