מכינת "שחקים" קדם אקדמית

מכינת "שחקים" קדם אקדמית, מיועדת למועמדים ללא בגרות בעלי פוטנציאל לימודי גבוה, אשר ברשותם 12 שנות לימוד וציון ממיין בבחינת מימ"ד/פסיכומטרי. מעבר המכינה בהצלחה מאפשר קבלה ללימודי תואר ראשון במכללה. המכינה מובנית ומפוקחת ע"י משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה.

תנאי קבלה:

• 12 שנות לימוד
  • ציון ממיין בבחינת מימ"ד / פסיכומטרי - 450 ומעלה
    *מועמדים שאין ברשותם ציון ממיין בבחינת מימ"ד/פסיכומטרי, נדרשים לעבור קורס הכנה לבחינת המימ"ד, אשר מתקיים בקמפוס המכללה

תאריך המכינה - מחזור אוקטובר:

אורך המכינה הינו 9 חודשים (לא כולל תקופת בחינות) והיא מתחלקת לשני סמסטרים (א'+ב') המתפרשים על פני 4 ימי לימוד בשבוע.

תכנית הלימודים במכינה כוללת את הקורסים הבאים:
- סמסטר א':
'אנגלית טרום בסיסי', 'מתמטיקה', 'קריאה וכתיבה אקדמית'
- סמסטר ב': אנגלית בסיסי', 'מתמטיקה', 'קריאה וכתיבה אקדמית', 'מבוא ליישומי מחשב'

יתרונות מכינת שחקים:

• קבלה ללימודי התואר הראשון - בוגרי המכינה הקדם אקדמית יוכלו להשתלב כסטודנטים "מן המניין" במסלול האקדמי המכללה למינהל, כבר בשנת הלימודים העוקבת.
  • טעימה אקדמית - במהלך המכינה, יוכלו התלמידים לבחון את בחירתם בתחום הלימודים, תוך התנסות במגוון קורסים.
  • תמיכה וליווי אישי - במכינה קיימת מדיניות של "דלת פתוחה". סגל המכינה מייעץ ומלווה את הסטודנטים במהלך לימודיהם.

תנאי מעבר:

מנהל עסקים / כלכלה - ציון שנתי 70 לפחות בקורס 'מתמטיקה', ציון 60 לפחות בקורס "אנגלית 'טרום בסיסי', ציון שנתי 60 לפחות בקורס 'כתיבה וקריאה אקדמית' וציון 60 לפחות בקורס 'יישומי מחשב'.

מדעי המחשב* / תקשורת וניהול** / מדעי ההתנהגות / חינוך / עיצוב*** - ציון שנתי 60 לפחות בקורס 'מתמטיקה', ציון 60 לפחות בקורס "אנגלית 'טרום בסיסי', ציון שנתי 60 לפחות בקורס 'כתיבה וקריאה אקדמית' וציון 60 לפחות בקורס 'יישומי מחשב'.

פסיכולוגיה - ציון שנתי 85 לפחות בקורס 'מתמטיקה', ציון 60 לפחות בקורס "אנגלית 'טרום בסיסי', ציון שנתי 60 לפחות בקורס 'כתיבה וקריאה אקדמית' וציון 60 לפחות בקורס 'יישומי מחשב'.

משפטים**** - ציון שנתי 60 לפחות בקורס 'מתמטיקה', ציון 60 לפחות בקורס "אנגלית 'טרום בסיסי', ציון שנתי 80 לפחות בקורס 'כתיבה וקריאה אקדמית' וציון 60 לפחות בקורס 'יישומי מחשב'.

-יתכנו שינויים בתנאי המעבר לבתי הספר השונים

שימו לב:

*תלמידי המכינה, המעוניינים להמשיך ללימודי מדעי המחשב, ידרשו לעבור מבדק של בית הספר טרם התחלת לימודי המכינה ובנוסף לסיים בהצלחה מכינה ייעודית במתמטיקה ברמה של 5 י"ל, לרבות עמידה בתנאי המעבר לצורך קבלתם ללימודי התואר בפקולטה.
**תלמידי המכינה המעוניינים להמשיך ללימודי תקשורת ידרשו לעבור ראיון אישי בביה"ס טרם התחלת לימודי המכינה לצורך קבלתם ללימודי התואר.
***תלמידי המכינה, המעוניינים להמשיך ללימודי עיצוב, ידרשו לעבור מבדק של בית הספר, לצורך קבלתם.
****תלמידי המכינה, המעוניינים להמשיך ללימודי משפטים, ידרשו בנוסף לסיים בהצלחה את מכינת "שחקים" למשפטים, לרבות עמידה בתנאי המעבר לצורך קבלתם ללימודי התואר בפקולטה.

שכר לימוד:

12,690 ₪ (מחיר מפוקח על פי משרד החינוך)*.
*תלמידים שיסיימו בהצלחה את המכינה ויחלו את לימודי התואר בשנת הלימודים העוקבת, יהיו זכאים לקיזוז שכר לימוד בסך 5,250 ש"ח, ובתנאי ששילמו שכר לימוד מלא עבור שנה א' של לימודי התואר.

לקבלת מידע נוסף ולקביעת פגישה תוכלו להשאיר פרטים בטופס מטה ונציג יחזור אליכם.
ייתכנו שינויים בתאריכי המכינות, במערכת השעות, בתכנית הלימודים ובתנאי המעבר.