אבי בן בסט | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' אבי בן בסט

מרצה בבית הספר לכלכלה
פרטי קשר

אבי בן בסט הוא פרופסור לכלכלה במסלול האקדמי המכללה למנהל, כיהן בעבר באוניברסיטה העברית בירושלים (1996-2013), שימש כמנכ"ל משרד האוצר בין השנים 1999-2001, כמנהל בכיר של מחלקות המחקר ומטבע החוץ בבנק ישראל וכראש הצוות לתכנון ההיערכות לקליטת מיליון עולים חדשים (1987 – 1996). בין פעילויותיו במגזר הציבורי ניתן למנות השתתפות בקביעת המדיניות המוניטרית של בנק ישראל ומדיניות שער החליפין, תכנון המדיניות התקציבית, וניהול ועדות ציבוריות וממלכתיות רבות שעסקו בבניית רפורמות מבניות. הרפורמות התפרסו על מגוון תחומים כגון שוק ההון, בנקאות, מס הכנסה, מסי הקנייה, העובדים הזרים, קיצור שירות החובה בצה"ל ויצירת תחרות בתשתיות הנשלטות ע"י מונופולים כמו תקשורת, נמלים וחשמל. בן בסט ניהל את המשא-ומתן המוניטרי עם הרשות הפלסטינית, כתב את ההסכם הכלכלי שנבע מ'מזכר ואי' ועמד בראש המשא-ומתן הכלכלי בשיחות השלום בקמפ-דיוויד. פרופ' בן בסט היה חוקר אורח במכון הובר באוניברסיטת סטנפורד ובאוניברסיטת ברקלי. בשנים 2003-2004 היה נשיא האגודה הישראלית לכלכלה. ובשנת 2013 הוכתר בתואר אביר איכות השלטון. הוא משמש כחבר דירקטוריון בתזמורת הקאמרטה, במרכז המוסיקה בירושלים ובספריה הלאומית. הוא פרסם ספרים ומאמרים מחקריים רבים והוא מחברו של הרומן 'סחף'.

תואר ראשון בסטטיסטיקה וכלכלה, האוניברסיטה העברית.
תואר שני בכלכלה, האוניברסיטה העברית.
תואר שלישי בכלכלה, האוניברסיטה העברית.