אורי וייס | מרצה | המסלול האקדמי המכללה למינהל

ד"ר אורי וייס

מרכז לימודי המתמטיקה ומרצה בבית הספר למינהל עסקים
פרטי קשר

בד בבד עם ההתנסות המקצועית הרבה שצבר בחיי הניהול של המגזר העסקי, החל מתפקידו כמנכ"ל אגודת הסטודנטים בטכניון כולל החברות הבנות שלה, דרך היותו סמנכ"ל חברת הייטק צעירה ושאפתנית בחיפה, ומנהל מערכות המידע של איזור חיפה והצפון בחברת הדיור הציבורי "עמידר", ועד כהונתו כיו"ר דירקטוריון פעיל של חברת התיירות איסת"א, במקביל לחברות פעילה במועצת המנהלים וועדת הכספים של האגודה למען החייל, שילב אורי לימודים גבוהים בכלכלה ולאחר מכן הוראה אקדמית של כלכלה במסגרות שונות כמו, האוניברסיטה הפתוחה, מכללות שונות כמו בראודה ואריאל ושלוחת אוניברסיטת בן גוריון באילת, עד שנחת במכללה למינהל בשנת 1993. אז החליט להקדיש את כל זמנו באקדמיה להוראה וחינוך. עד כה במשך 22 שנותיו במכללה, התמקד בהוראת לימודי הכלכלה בבית ספר למינהל עסקים, ובריכוז לימודי הכלכלה בבית הספר במשך 9 שנים. כעת משנת 2013, הוא בנוסף גם מרכז את לימודי המתמטיקה. שימת הדגש מבחינתו אינה רק על הוראה בלבד, היא גם בהענקת חינוך אקדמי ראוי, שכולל בין היתר, הקניית ערכים, לקיחת אחריות עם דגש על עצמאות. כשמאחוריו יותר מ- 30 שנות ניסיון בהוראה אקדמית, אורי מאמין שבחירת הסטודנטים בלימודים אקדמיים ברמה ובאיכות גבוהה, כמו אלה שמציעה המכללה, תשפיע בצורה מכרעת על הערכים שלאורם יפעלו ועל הדרך המקצועית הארוכה שבה יצעדו.

1991
תואר שלישי (.Ph.D) בכלכלה.
1984
תואר שני (M.Sc) מגיסטר למדעים בכלכלה.
1980
תואר ראשון (.B.A) בכלכלה עם התמקדות במערכות תחבורה וספנות.
כלכלה וניהול.