אורן קפלן | דקאן | המסלול האקדמי המכללה למינהל

פרופ' אורן קפלן

דיקאן בית הספר למינהל עסקים
פרטי קשר

פרופ' אורן קפלן מכהן כיום כדיקאן בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למנהל וחבר הסגל האקדמי משנת 1990. מסלול חייו המקצועיים ניתן לחלוקה לשלושה פרקים: הראשון - סיום לימודי תואר ראשון ושני בכלכלה ובמנהל עסקים ובעבודות שונות בתעשייה בתחומי בנקאות, ביקורת פנים, עבודות ייעוץ וניהול פרויקטים. השלב השני ברצף הקריירה של פרופ' קפלן אירע כאשר הצטרף כחבר סגל לבית הספר למינהל עסקים בו התמקד בתחילת הדרך בהוראת סטטיסטיקה ומחקרי שוק, במקביל לתהליך הסבה מקצועית של עשר שנים שהיה אמור להובילו אל מחוץ לעולם העסקים לכיוון של עבודה קלינית-טיפולית. הוא סיים בתקופה זו תואר ראשון, שני ושלישי בפסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב והתמחות בפסיכולוגיה קלינית במחלקה פסיכיאטרית בבי"ח איכילוב, בסיומה עבר את בחינות משרד הבריאות, פתח קליניקה המתמחה בהפרעות חרדה והוסמך ב-2001 לטיפול ומחקר מדעי בהיפנוזה ע"י משרד הבריאות. לאחר סיום הדוקטורט בשנת 1999 הלכה והעמיקה מעורבותו של פרופ' קפלן במסלול האקדמי - במחקר מדעי, בכתיבה פרופסיונלית בעיתונות הכלכלית, ובתפקידים ניהוליים בבית הספר למינהל עסקים. הוא הקים בשנת 2003 את תכנית התואר השני במינהל עסקים המתמחה בפסיכולוגיה עסקית וניהולית, מונה בהמשך למנהל המחלקה לשיווק ופרסום וקיבל דרגת פרופסור חבר בשנת 2007. בשנת 2010 הוא מונה לתפקיד סגן דיקאן בית הספר למינהל עסקים, ובשנת 2012 נבחר לכהן כדיקאן. מחקריו בתחילת הדרך עסקו בפסיכולוגיה קוגניטיבית, בעיקר בתהליכי קשב ולמידה. בעשור האחרון מתמקדים מחקריו בפסיכולוגיה חיובית וחוסן והוא אחד מאנשי האקדמיה המובילים בארץ בתחום זה. פרופ' קפלן משלב לאורך כל הקריירה שלו את הפסיכולוגיה ויישומיה בניהול, בהוראה, במחקר ובתפיסת עולמו. פרופ' קפלן מאמין לפיכך ש"הבחירה במוסד אקדמי שבו תלמדו תשפיע בצורה מכרעת על דרככם המקצועית, על הכלים שבהם תצוידו ועל הקשרים התעסוקתיים שיהוו את הבסיס להשתלבותכם המוצלחת בתפקידי מפתח במקומות העבודה".

1995 - 1999
תואר שלישי (.Ph.D) בפסיכולוגיה קוגניטיבית, אוניברסיטת תל-אביב.
1993 - 1994
תואר שני (.M.A) בפסיכולוגיה קלינית של הילד (MA), סיום בהצטיינות, אוניברסיטת תל-אביב.
1989 - 1991
תואר שני (.M.B.A) במינהל עסקים, התמחות בשיווק, אוניברסיטת תל-אביב.
1991 - 1992
תואר ראשון בפסיכולוגיה (.B.A) חוג לאחר תואר, סיום בהצטיינות, אוניברסיטת תל-אביב.
1986 - 1988
תואר ראשון (.B.A) בכלכלה מורחב, אוניברסיטת תל-אביב.
פסיכולוגיה עסקית וניהולית, פיתוח מנהלים, פסיכולוגיה חיובית, התנהגות צרכנים, מחקרי שוק.