דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

תואר ראשון בפסיכולוגיה

תואר ראשון בפסיכולוגיה .B.A

תואר בפסיכולוגיה הוא אחד התארים המבוקשים בשוק ההשכלה הגבוהה;

אלא שבדרך כלל, התחום הזה נלמד במתכונת דו-חוגית, כלומר, לצד תחומי ידע אחרים, כך ששעות הלימוד נחלקות בין הפסיכולוגיה, שמעניינת אתכם.ן מאוד, לבין תחומים אחרים שאולי מעניינים אתכם קצת פחות... אצלנו מחכה לכם תואר שרובו ככולו: פסיכולוגיה

 

המיקוד הזה מאפשר לנו לא רק לחשוף אתכם למרכיבים החשובים ביותר של התחום - פסיכולוגיה קוגניטיבית, חברתית, התפתחותית, פסיכופתולוגיה - אלא גם לאפשר לכם התנסות מעשית, וממש לחשוף אתכם, כבר בכיתה, ואחר כך בשטח, לעשייה הטיפולית במרפאות וקליניקות. 

 

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון, לא פחות חשוב: לימודי פסיכולוגיה, מאופיינים ברמה גבוהה של לחץ ותחרותיות. לימודי פסיכולוגיה מגיעים מתוך ההכרח לעמוד בסטנדרטים גבוהים של מתודולוגיה מחקרית, לקראת מה שמכונה "בחינות המתאם" - הבחינות שיקבעו האם תוכלו להמשיך לתארים שניים בפסיכולוגיה (קלינית, שיקומית, חינוכית) - תארים שניים הכרחיים, כדי שתוכלו לא רק ללמוד פסיכולוגיה, אלא גם לעבוד כפסיכולוגים.

 

אל מול האתגר המשמעותי הזה, הצלחנו לבנות מענה מיטבי באמצעות סגל הוראה מעולה, שלא רק מלמד בצורה מובנית ומעמיקה עם המיומנויות המתודולוגיות, אלא גם מעניק ליווי אישי וקרוב, אינטראקטיבי ופנים-אל-פנים, ולא משאיר אתכם לבד בהתמודדות הלא פשוטה הזו. 

 

שני המאפיינים האלה של התכנית - המיקוד בעולם התוכן בפסיכולוגי (להבדיל מ"חלוקת קשב" בין שני תחומים, כמו ברוב המוסדות האקדמיים), והליווי האישי והקרוב בפיתוח מיומנויות מחקר בסטנדרט גבוה ביותר, יאפשרו לכם לפתוח דלת לתארים שניים בלימודי פסיכולוגיה, שניים כאלה, מצויינים, יש אגב, גם אצלנו: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית (עם התמקדות בצעירים) ותואר שני בפסיכולוגיה של הספורט- יחיד מסוגו בארץ.  

 

לצד אלה, תפתח בפניכם/ן, כמובן, אפשרות להתקבל לתארים שניים שהם לא בתחום הפסיכולוגיה, כמו ייעוץ ופיתוח ארגוני, ייעוץ חינוכי, שיווק ועוד. 

 

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

ממוצע בגרות בציון של 94 ומעלה, או מבחן פסיכוטמרי בציון 590 לפחות עם ממצוע בגרות של 85 לפחות. במידה והמועמדים אינם עומדים בתנאים אלו ניתן להיכנס למסלול מכינות.

 

מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה

בפני בוגרי ובוגרות התואר הראשון בפסיכולוגיה עומדות מגוון אפשרויות ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה במוסדות שונים ברחבי הארץ: פסיכולוגיה קלינית של המבוגר, פסיכולוגיה קלינית של הילד, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכולוגיה מחקרית, פסיכולוגיה של הספורט וכלכלה התנהגותית- יישומית.

כל מי מבין בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה שאינם רוצים להמשיך בפסיכולוגיה יכולים לפנות לעולמות מרתקים אחרים כגון: מנהל עסקים, ייעוץ ארגוני, לימודי משפחה, קרימינולוגיה יישומית, פרסום, שיווק וניהול משאבי אנוש. מי שאינם מעוניינים להמשיך לתואר נוסף יכולים להמשיך להשתלם ולעבוד במסגרות חינוכיות שונות העוסקות בטיפול בילדים והדרכת נוער, להשתלם ולעבוד בטיפול בעזרת תנועה, טיפול בעזרת בעלי חיים, לפנות לניהול משאבי אנוש, יזמות חברתית, חינוך ועוד.

תנאי קבלה

קבלה אוטומטית

מסלול בגרות: ממוצע בגרות בציון של 94 ומעלה.
מסלול בגרות ופסיכומטרי: מבחן פסיכומטרי בציון 590 לפחות עם ממוצע בגרות משוקלל מציון 85 ומעלה.
תואר ראשון בפסיכולוגיה לאקדמאים: זכאות לתואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בממוצע 85 ומעלה.
* מועמדים שאינם עומדים בתנאים שלעיל יכולים להירשם למסלול המכינה (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה למכינות).

AI בתואר ראשון בפסיכולוגיה

  • תואר ראשון בפסיכולוגיה

    במהלך התואר תלמדו קורסים כגון: בינה מלאכותית יוצרת בארגונים, פסיכודיאגנוסטיקה בעידן הדיגיטלי וטכנולוגיה בשירות הנפש. בנוסף, תלמדו כיצד שילוב היכולות החדשניות של מדע הנתונים במסגרת תחומי הפסיכולוגיה, ניהול ומשאבי אנוש, צפוי לשנות את אופן העבודה של פסיכולוגים ולשמש מקפצה הן בהיבט המחקרי והן בהיבטים של פיתוח כלים לאבחון, טיפול ומניעה וניהול אנשים.
  • כיתה חכמה

    בקרוב! כיתה חכמה המצוידת במיטב הטכנולוגיות המאפשרות יישום של שיטות למידה מותאמות לדור הדיגיטלי כגון: למידה בצוותים, למידה עם עמיתים בחו"ל, פתרון בעיות וניהול פרויקטים.
  • מרחבי למידה גמישים

    מרחבי למידה גמישים לתצורות למידה חדשניות באמצעות מסכים אינטראקטיביים כגון: למידה אישית, עבודה בקבוצות קטנות, קבוצות חקר ועוד.

למה ללמוד אצלנו?

ההכשרה שניתנת לסטודנטים במסגרת התואר נעשית בקבוצות קטנות ובעבודה פרטנית, כאשר תרבות הלמידה היא שיתופית ומפרה
רמת ההוראה והמחויבות הגבוהה של סגל החוג, מייצרים תרבות ורמת למידה המאפשרים הכשרה מיטבית ואיכותית באווירה תומכת וביחס וסיוע אישי
לבוגרינו הצלחה רבה במבחני הקבלה (המתא"ם) לתואר שני בפסיכולוגיה. כ- 50% בממוצע מבוגרינו ממשיכים לתואר שני במוסדות הלימוד המובילים בישראל החל מאוניברסיטאות ועד למכללות המאפשרות לימודי תואר שני בפסיכולוגיה
התנסות מחקרית - במהלך הלימודים עוברים הסטודנטים הכשרה מתודולוגית נרחבת וניסיון מחקר. הכשרה זו, מגיעה לשיא בשנה השלישית בה הסטודנטים מבצעים מחקרים בפועל במסגרת סמינרים. חלק מהסטודנטים אף משתלבים כעוזרי מחקר במעבדות בשלבים מוקדמים יותר של התואר

חווית לימודים ייחודית

  • ניהול ומשאבי אנוש

    מטרת החטיבה בניהול ומשאבי אנוש היא להעניק ידע מעשי ועיוני הניתן ליישום במגוון תפקידים של פיתוח וניהול משאבי אנוש בשוק הפרטי, בשירות הציבורי ובמגזר השלישי. התחום והמקצוע של ניהול משאבי אנוש שינו את פניהם בשנים האחרונות.
  • קורסי מיומנויות

    מיומנויות וכישורים אינם מולדים, הם נרכשים. לכן, ולד הלמידה במסגרת קורסים עיוניים וכאלה עוסקים בשיטות מחקר, מקדיש בית הספר זמן ומשאבים, לפיתוח קורסי מיומנויות: קורסים שהנם חלק אינטגרלי מתכנית הלימודים, ומאפשרים לתרגם את הידע העיוני-אקדמי ל״ארגז כלים״, המקנה לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו, מיומנויות אישיות ובין-אישיות, התורמות לפיתוח הזהות האישית והמקצועית שלהם, כא/נשים הנמצאות ונמצאים בראשית דרכם בעולם הבוגר ובשוק העבודה. קורסים אלה, לכן, אינם עוסקים ב"מה" ו"למה", אלא ב"איך": הם מספקים כלים מעשיים למימוש הפוטנציאל האישי והמקצועי הטמון בכל אחד מאיתנו. הנה כמה מהם:
    I Have a Dream - המוטיבציה להגשים - מוטיבציה היא מפתח מרכזי בהצלחות שלנו בכל תחומי החיים, החל מלמידה ועבודה וכלה בקשרים חברתיים ובשמירה על הבריאות שלנו. במסגרת הקורס, הסטודנטים יפתחו את המודעות העצמית שלהם ואת יכולתם לניהול עצמי, ילמדו מושגים בסיסיים מתוך תיאוריות העוסקות במוטיבציה, כיצד ליישם אותם במסגרת ניתוח מקרי מבחן בהם באה לידי ביטוי, חוסר מוטיבציה, הן שלהם עצמם והן של אחרים, וירכשו כלים לקדם את המוטיבציה, זו שלהם עצמם וזו של אחרים.
    SPSS - בקורס זה הסטודנטים לומדים להשתמש בתכנה הסטטיסטית העיקרית המשמשת למחקרים בתחום. מיומנות זו גם באה לידי ביטוי בעריכת הניסויים בסמינרים בשנה ג', וכן בתארים מתקדמים.
    טראומה נפשית – היבטים של חוויה והתמודדות: מעבר ללמידת הגדרות ומאפיינים של טראומה והתמודדות, בקורס זה הסטודנטים רוכשים מיומנויות ויכולת יישום של התערבות "עזרה ראשונה נפשית" במצבי דחק אקוטיים.
    כישורים פסיכולוגיים ומושגים בסיסיים בפסיכותרפיה - בקורס זה הסטודנטים מתנסים בשדה, במסגרות טיפוליות שונות. הם רוכשים כישורים אישיים ובין-אישיים הנחוצים לעבודה כפסיכולוגים, בשילוב הדרכה וליווי. מיומנות נוספת היא בכתיבה והצגת תיאורי מקרה, על פי הדרישות המקובלות בתחום.
  • התנסות מעשית

    כבר בשנת לימודיהם הראשונה, נחשפים הסטודנטים למקרי בוחן מתוך הקליניקה, במסגרת הקורס: ״נפש הומייה: מאחורי הקלעים של המפגש הטיפולי״. באמצעות הצגת דיאלוגים בין אנשי ונשות טיפול לבין עצמם, ובינם לבין המטופלות והמטופלים שלהם, רוכשים הסטודנטים פרספקטיבה שמקורה במדעי החברה, להתבוננות רגישה וביקורתית, בדינמיקה המיוחדת הנרקמת בין זה המדבר לבין זה המקשיב ומפרש, בשנת הלימודים השלישית, ניתנת לסטודנטים אפשרות, ללמוד במסגרת קורס הבחירה: "כישורים פסיכולוגיים ומושגים בסיסיים בפסיכותרפיה". במסגרת קורס זה הסטודנטים לומדים להכיר מקרוב את עולם בריאות הנפש והטיפול. הקורס כולל התנדבות במוסדות טיפוליים כגון מרפאות ובתי חולים, תוך הדרכה צמודה. קורס זה יכול להיות בעל ערך משמעותי, עבור כל אותם סטודנטים השוקלים או שואפים להמשיך את לימודיהם בתארים עם אוריינטציה טיפולית.
  • תוכנית מצטיינות ומצטיינים

    תוכנית המצוינות בתואר הראשון הוקמה בבית הספר למדעי ההתנהגות והחוג לפסיכולוגיה בשנת 2017, במטרה לטפח סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים בעלי פוטנציאל למנהיגות בלמידה ובמחקר, תוך גיבוש רשת חברתית, הקניית כישורים אקדמיים והעלאת מודעות אזרחית.
  • סיפורי הצלחה

    הבוגרות והבוגרים של התואר הראשון בפסיכולוגיה משתפים על חווית הלימודים שלהם בדרך לתואר.
  • הכנה לבחינת המתא"ם

    בכדי להתקבל לתואר שני בחלק מהמגמות בשדה הפסיכולוגי, ובעיקר במגמה הקלינית, הסטודנטים והסטודנטיות נדרשים לעבור את בחינת המתא"ם. ציוני המבחן מהווים מרכיב חשוב בתהליך הקבלה לתואר שני, בשילוב עם ממוצע ציוני התואר, מכתבי המלצה וראיון קבלה. בכדי להתכונן באופן מיטבי למבחן ולאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו למצות את הפוטנציאל שלהם, הם מקבלים אפשרות חשובה להירשם לקורס הכנה למתאם, המועבר על ידי חברת אופק מתא"ם. הקורס מתקיים בקמפוס המכללה, מתוך קשר קרוב וישיר בין הסגל המלמד את הקורס לבין הסגל המלמד במסגרת התכנית, ולסטודנטים שלנו ניתנת הנחה בדמי ההרשמה. שיתוף הפעולה בין חברת אופק מתא"ם לחוג לפסיכולוגיה מתקיים מזה מספר שנים בהצלחה רבה, והוא מסייע רבות לסטודנטים לממש את הפוטנציאל ולהתקבל לתארים השניים הנחשקים במוסדות השונים בארץ.

שאלות ותשובות

תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא תואר רחב היקף העוסק במגוון נושאים בהם עוסקים בתחום הפסיכולוגיה - החל מתיאוריות אישיות, התפתחות האדם והנפש, ופסיכופתולוגיה, דרך פסיכולוגיה חברתית, קוגניציה ותפיסה, נוירופסיכולוגיה וממשק למדעי המוח. עבור רבים התואר הראשון בפסיכולוגיה מהווה צעד ראשון בדרך לקריירה כפסיכולוגים בתחומים שונים, מטפלים, חוקרים, ואף כאנשי אקדמיה.

בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה יכולים להשתלב במשרות בעולם בריאות הנפש כמדריכים, חונכים שיקומיים, מלווים למתמודדים עם הפרעות נפשיות ו/או התפתחותיות, מאבחנים במכוני אבחון, ובמשרות שונות בתחום משאבי האנוש. כמו כן, על מנת להגדיל את אפשרויות התעסוקה בוגרים פונים לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה או בתחומים אחרים.

בשנה השלישית לתואר סטודנטים שיבחרו להשתתף בקורס המעשי "כישורים פסיכולוגיים ומושגי יסוד בפסיכותרפיה" יתנדבו במרפאות ובתי חולים לבריאות הנפש תחת הדרכה צמודה, ויכירו מקרוב את עולם בריאות הנפש והטיפול. בנוסף, במסגרת הקורס בשיטות מחקר, ובמסגרת הסמינרים המחקריים, הסטודנטים זוכים להתנסות מעשית בתכנון מחקרים ובהרצתם.

רבים מבוגרינו ממשיכים בלימודיהם לתואר שני הן אצלנו במכללה בתכניות כמו: פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה של הספורט, ייעוץ ופיתוח ארגוני, לימודי משפחה וייעוץ חינוכי, והן באונברסיטאות ומכללות במגוון תכניות כמו: פסיכולוגיה קלינית של המבוגר, פסיכולוגיה קלינית של הילד, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית, פסיכולוגיה מחקרית, מדעי המוח, וכלכלה התנהגותית-יישומית. בוגרי התואר יוכלו לפנות גם לתארים מתקדמים בייעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית ומשאבי אנוש. כמו כן, בוגרי התואר יוכלו להמשיך ללימודי תעודה בתחומים כמו טיפול בעזרת בעלי חיים, טיפול באומנות, טיפול בעזרת תנועה ועוד. כמו גם לימודי בחינוך, קרימינולוגיה קלינית ויזמות חברתית.

כל המידע שצריך לדעת על תואר בפסיכולוגיה

כניסה לבלוג