דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

מועדון מודל האו"ם

מועדון מודל האו"ם הוא פרויקט מנהיגות בין-לאומי בו הסטודנטים והסטודנטיות מדמים את פעולות האו"ם. החברים במועדון לומדים את חוקי הדיון הרשמי ואת נוהלי האו"ם. כמו כן הם לומדים להכיר לעומק את המדינות השונות ונושאים הנמצאים על סדר היום הבין-לאומי.

מועדון מודל האו"ם של המסלול האקדמי המכללה למנהל פועל מאז שנת 2011. המועדון נותן במה לסטודנטים לעמוד מול קהל ולייצג מדינות שונות בעלות אג'נדה לגבי נושאים שונים. אותן סוגיות אשר עולות לשיח בדיונים באו"ם, בתוך ועדות מקצועיות, ביטחוניות וכו'. חברי המועדון מקבלים חשיפה לעולם הדיפלומטיה, לומדים טכניקות בהתנסחות מול קהל, ושיפור השפה האנגלית.

המועדון שם לעצמו דגש על מקצועיות, תחרותיות וחתירה למטרה, כמו כן על חברות ותחושת משפחתיות. למועדון מערך שיעורים מקצועי אשר נועד להקנות לתלמידי המועדון את כל הכלים אשר דרושים להם על מנת להגיע לכנסים הארציים והבינלאומיים ולזכות בפרסים בוועדות השונות.

מה עושים במועדון מודל האו"ם?

חברי המועדון נפגשים אחת לשבוע למפגש של 3 שעות. בתחילת השנה לומדים חברי המועדון על יחסים בין-לאומיים וחוקי הדיון באו"ם. בהמשך השנה, כוללים המפגשים סימולציות של דיונים בנושאים אקטואליים, כאשר כל סטודנט מייצג מדינה אחרת. במסגרת זו, מקבלים הסטודנטים שבוע לפני הדיון הנחיות לגבי הסוגיה בה ידונו. במטרה לייצג את המדינה הנבחרת בצורה הנאמנה ביותר לאופן התנהלותה באו"ם, עליהם לעשות מחקר מעמיק וללמוד על היחסים הבין-לאומיים שלה, על האינטרסים ועל המניעים הפוליטיים, הכלכליים והדמוגרפיים. במסגרת הפרויקט מתקיימים 4-5 כנסים בשנה בארץ, וכנסים נוספים בחו"ל.

מה זה ייתן לי?

כל פעילות המועדון וחלק מעבודת התחקיר לפניהן מתנהלים באנגלית. זוהי הזדמנות חד פעמית עבור סטודנטים השואפים לעבוד בחברות בין-לאומיות להתאמן על כישורי השפה שלהם, ולהתנסות בדיבור באנגלית מול קהל. כמו כן, ההשתתפות במועדון מאפשרת לחזק את המיומנויות של עמידה מול קהל, הצגת טיעונים, ביצוע מחקר, ניתוח משפטי ולהרחיב את הידע באקטואליה. בזכות אופי הפעילות הסטודנטים מקבלים כלים מנהיגותיים ודיפלומטים חשובים כמו הקמת קואליציה, משא ומתן וחשיבה אסטרטגית.

החברות במועדון מקנה תעודת השתתפות יוקרתית מטעם התאחדות מודל האו"ם בישראל (IMUNA). על מנת לקבל את התעודה חייבים להגיע ל-80% מהמפגשים ולהשתתף בשני כנסים לפחות.

להרשמה לחצו כאן>>