ד"ר אסף טבקה

מרצה בפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס

אודות

ד"ר אסף טבקה מתמחה בסדר דין אזרחי, משפט ועוני, משפט ותרבות (בדגש על משפט וספרות), ופילוסופיה של המשפט. מזה שנים הוא מלמד בפקולטה קורסים בתחומי התמחותו. בשנת 2014 שימש היועץ האקדמי-מקצועי של מנהל בתי המשפט בדימוס, השופט משה גל, ושל צוות הרפורמה בסדר הדין האזרחי בהנהלת בתי המשפט, כמו גם חבר הצוות המנסח של טיוטת תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ה-2014. הוא זכה בפרסי הצטיינות שונים בגין מצוינות במחקר ובהוראה, ופרסם מאמרים ומחקרים בתחום התמחותו בארץ ובחו"ל. מחקריו מצוטטים בפסקי דין ובכתבי מלומדים, ובכלל זאת אף בפסקי דין של בית המשפט העליון.

השכלה ומחקר

• השכלה

תואר שלישי (Ph.D), הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים.

תואר שני (LL.M, בהצטיינות) מחקרי, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב. במסגרת זו: לימודי ספרות ופילוסופיה בפקולטה למדעי הרוח, אוניברסיטת תל אביב.

תואר ראשון (LL.B, בהצטיינות יתרה), בית הספר למשפטים, המסלול האקדמי של המכללה למינהל.

• מחקר

סדר דין אזרחי, פילוסופיה של המשפט, משפט ועוני, משפט ותרבות (בדגש על משפט וספרות).