דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

לימודי תואר שני בכלכלה יישומית

M.A בשנה קלנדרית + פרקטיקום במתכונת היברידית לראשונה בישראל

הצמיחה המהירה של המשק הישראלי והשתלבותו הגוברת בכלכלה העולמית יוצרות ביקוש גדול לעובדים בעלי ידע כלכלי ופיננסי, המסוגלים להפעיל מערכות מידע מתקדמות. תוכנית התואר השני בכלכלה יישומית מכשירה כלכלנים וכלכלניות בתחומים יישומיים, העונים על דרישות אלו.

התוכנית מקנה לסטודנטים את ארגז הכלים הנדרש לניתוח כלכלי יישומי: ידע תאורטי רלוונטי, מודלים כמותיים לחיזוי התנהגות והערכת מדיניות, תרגום עלויות ותועלות לא מוחשיות לערכים מוניטריים, עבודה עם בסיסי נתונים גדולים, היכרות עם המשק הישראלי והגלובלי ואנגלית כלכלית.


הקורסים התיאורטיים בתוכנית נלמדים במשך שנה קלנדרית אחת בסמסטרים א', ב' וקיץ. הסמסטר האחרון, הרביעי, מוקדש לפרקטיקום.


התוכנית מוצעת במתכונת היברידית המשלבת לימודים פנים אל פנים בקמפוס יחד עם למידה מקוונת. המבנה ההיברידי מייצר גמישות ומאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות ללמוד בדרך הנוחה להם.


התנסות מעשית משמעותית

במסגרת התוכנית ניתנת לסטודנטים ולסטודנטיות הזדמנות לנתח באופן מעשי סוגיה כלכלית נבחרת, במסגרת סדנה המשולבת עם פרויקט גמר (פרקטיקום).

הפרקטיקום משלב את החומר הנלמד ובחינת יישומו במציאות, ומנחי ומנחות הסדנה מלווים את הסטודנטים בביצוע הפרויקט, הכולל כתיבת דו"ח ביניים, דו"ח סופי ופרזנטציה.

הפרקטיקום מתבצע במגוון רחב של ארגונים, שאת חלקם מגייס בית הספר לכלכלה במסגרת שיתופי הפעולה הרבים שהוא מקיים, וחלקם הם גופים בהם עובדים הסטודנטים והסטודנטיות עצמם, כאשר הסטודנטים מציפים דילמות העולות במסגרת העבודה שלהם, ופועלים במהלך הפרקטיקום למציאת פתרון עבורן.

למי מיועדת התכנית?

התכנית מיועדת למועמדים בוגרי תואר ראשון בתחומים:
.B.A בכלכלה וניהול / .B.A בכלכלה / .B.A במנהל עסקים / .B.E הנדסה תעשיה וניהול (בכפוף לבדיקת תכנית הלימודים).

עבור בעלי תואר ראשון או שני בתחומים אחרים ממוסד אקדמי המוכר בארץ, הקבלה מותנית בבדיקת תכנית הלימודים וריאיון אישי.

תואר שפותח דלתות

מוסמכי ומוסמכות התוכנית מקבלים כלים מעשיים המאפשרים השתלבות בתפקידים בכירים בחברות לייעוץ כלכלי, במחלקות הכלכליות בחברות הגדולות במשק, במוסדות פיננסים שונים (בנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח), בחברות רב-לאומיות ועוד.

מידע חשוב

תנאי הקבלה

  • תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי המוכר בישראל בכלכלה, במנהל עסקים או בהנדסת תעשייה וניהול בציון ממוצע של 75 ומעלה.
  • תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי המוכר בישראל בתחומים אחרים בציון ממוצע 75 ומעלה: בכפוף לראיון אישי ולבדיקת התאמת תוכנית הלימודים הקודמים לדרישות התוכנית.

טעימה מהקורסים שלנו

  • ניתוח עלות תועלת

    ניתוח עלות תועלת בוחן את כדאיותם של מיזמים ציבוריים, אמצעי מדיניות ויוזמות חקיקה כגון: הקמת נמל תעופה, בניית רכבת תחתית, חיסון אוכלוסייה ועוד, מנקודת מבט של החברה כולה תוך הבאה בחשבון של כל העלויות והתועלות הכרוכות בהן לכל הפרטים והקבוצות המושפעים מהן, במישרין ובעקיפין.
  • אנליסט כלכלי

    הקורס יקנה היכרות וידע עם עולם הביג דאטה ויתמקד בתהליך המלא המאפשר מיצוי תובנות כלכליות ועסקיות ממאגרי נתונים. הקורס יקנה ידע באפיון ובניית בסיסי נתונים, הצלבת נתונים ממקורות שונים הכנה וארגון הנתונים לצורך עיבוד וניתוח.
  • ניהול סיכונים בחברות פיננסיות

    הקורס ידון בניהול סיכונים, יילמדו גישות שונות בניהול סיכונים, מתודולוגיות לעריכת סקר סיכונים תוך לימוד הפרקטיקה המקובלת . הקורס ישלב דוגמאות מהעולם האמיתי. הסטודנטים בקורס יישמו תהליך של מיפוי סיכונים, ייאמדו אותם כמותית ואיכותית וימליצו על דרכים להפחתתם.

AI בתואר שני בכלכלה יישומית

  • תואר שני בכלכלה יישומית

    במהלך התואר תלמדו סמינר העוסק בסוגיות כלכליות בעולם הביג דאטה, תבצעו עיבוד נתונים באמצעות AI ו-ML. במסגרת פרויקט הפרקטיקום תוכלו לעסוק בהשלכות השימוש ב-AI על העולם הכלכלי.
  • כיתה חכמה

    בקרוב! כיתה חכמה המצוידת במיטב הטכנולוגיות המאפשרות יישום של שיטות למידה מותאמות לדור הדיגיטלי כגון: למידה בצוותים, למידה עם עמיתים בחו"ל, פתרון בעיות וניהול פרויקטים.
  • מרחבי למידה גמישים

    מרחבי למידה גמישים לתצורות למידה חדשניות באמצעות מסכים אינטראקטיביים כגון: למידה אישית, עבודה בקבוצות קטנות, קבוצות חקר ועוד.

רוצה לדעת עוד?

הפרקטיקום (פרויקט הגמר) הינו שילוב של החומר הנלמד ובחינת ישימותו למציאות. מנחי הסדנה ילוו את הסטודנט בביצוע הפרויקט הכולל גם כתיבת דו"ח ביניים, דו"ח סופי והצגתו בפני הסטודנטים והמנחים בעל פה בסדנה. הפרקטיקום נועד להכשיר את הסטודנטים להתנסות מעשית מול חברות גדולות או ארגונים וגופים ממשלתיים במשק הישראלי. הפרקטיקום והצגתו מביאים לידי ביטוי את כלל הידע שקיבלו הסטודנטים הן במשך לימודי התואר והן במהלך ההתנסות. הדיון מאפשר לסטודנט ללמוד מהניסיון של הסטודנטים האחרים בפרויקטים שלהם. במסגרת הפרויקט יתקיים קשר ישיר עם נציגי הארגון שמולו הסטודנט מבצע את הפרויקט וכן עם מנחי הפרויקט.

התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון בכלכלה, אך גם לבעלי תארים ראשונים מתחומים אחרים, כגון: מינהל עסקים, מימון, מדעי המחשב, מדעים מדויקים, מתמטיקה ועוד.

 

תואר שני בכלכלה יישומית הוא תואר ייחודי לאנשים השואפים להגיע לתפקידים בכירים בתחום הכלכלי והייעוץ הכלכלי בעיקר במגזר הציבורי. התואר מספק כלים נרחבים הנדרשים לניתוח כלכלי יישומי: ידע תאורטי רלוונטי, מודלים כמותיים לחיזוי התנהגות והערכת מדיניות, תרגום עלויות ותועלות לא מוחשיות לערכים מוניטריים, עבודה עם בסיסי נתונים גדולים, היכרות עם המשק הישראלי והגלובלי ואנגלית כלכלית.

מוסמכי התכנית יוכלו לעבוד בגופים ממשלתיים וציבוריים, כגון: בנק ישראל ומשרדי ממשלה; בחברות וארגונים במגזר הפרטי; בחברות לייעוץ כלכלי ובמשרדי ראיית חשבון.

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני בכלכלה יישומית

כניסה לבלוג