לימודי עיצוב פנים לתואר ראשון
עיצוב פנים הינו תחום מקצועי, מורכב ורב-גוני, העוסק בתכנון ועיצוב חללים במרחב הבנוי במטרה לשפר את איכות חייהם של השוהים והמשתמשים בו.
התוכנית לתואר ראשון בעיצוב פנים B. Design (interior) של המכללה הינה הוותיקה ביותר בארץ ועם בוגריה נמנים המעצבים והמעצבות המובילים בתחום. את התוכנית מלווים אנשי מקצוע מובילים הפעילים בתחומי העיצוב והאדריכלות בארץ.
תוכנית הלימודים לתואר ראשון בעיצוב פנים מציעה שני מסלולי לימוד: מסלול בעיצוב פנים ומסלול בתקשורת חזותית במרחבי פנים.
מסלול עיצוב פנים: התוכנית במסלול זה היא תוכנית מעמיקה המקנה כלים לפיתוח חשיבה יצירתית, חדשנות, ביטוי אישי, ידע תיאורטי ומיומנויות תכנון ועיצוב מקצועיות, ובכך מסייעת לבוגרים ולבוגרות שלה לגבש את הביטחון והיכולת לעסוק בתחום העיצוב באופן מקצועי.
התוכנית כוללת תכנים ייחודיים כגון: יזמות נדל"ן למעצבי פנים, מתודולוגיות חדשניות של טרנדים בעולם העיצוב, היכרות עם כלי בינה מלאכותית בשירות מעצבים, נגישות והסמכה מקצועית בתחום האקו-פנים, ואף היכרות עם כלי עבודה הכרחיים הכוללים עיצוב תאורה ופרטי גמר, עיצוב בטכנולוגיות מתקדמות, תכנון וייצור דיגיטלי, מודלים תלת ממדיים ועוד. בנוסף, כוללת התוכנית קורסים בתכנון העוסקים בעיצוב מציאות מדומה (Virtual Reality).
בוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים במגוון תחומים: עיצוב מגורים, עיצוב חללים מסחריים, עיצוב בתי מלון, עיצוב משרדים, עיצוב מבני ציבור, עיצוב "ירוק", עיצוב ריהוט, עיצוב תאורה, עיצוב מסעדות ועוד.
מסלול בתקשורת חזותית במרחבי פנים: מסלול זה הינו מסלול ייחודי בארץ, והוא משלב עיצוב פנים עם התמחות בתקשורת חזותית ודיגיטל. השילוב בין התכנים הופך את בוגרי ובוגרות התוכנית למעצבים ומעצבות בינתחומיים, המשנים את פני המרחב האנושי העכשווי והמתמחים בנישות עיצוב מבוקשות. הבוגרים והבוגרות נהנים מיתרון בשוק העבודה הנובע מיכולתם לעצב עבור הלקוח one stop shop. בוגרי ובוגרות המסלול זכאים לתואר ראשון בעיצוב פנים (B.Des. (int ותעודת הסמכה בתקשורת חזותית.
בוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים במגוון נישות עיצוב רב-תחומיות מבוקשות כמו: מיתוג במרחב (מתחמים מסחריים או חווייתיים, פסטיבלים, כנסים), עיצוב חנויות מותג, עיצוב אולפני טלוויזיה ואריזת ערוץ (Broadcast), עיצוב מרכזי מבקרים, עיצוב סביבות למידה, עיצוב תערוכות, חלונות ראווה, עיצוב מערכות שילוט והכוונה, עיצוב אריזות מותג, עיצוב חוויית משתמש, אימג'מייקינג ,עיצוב לסביבת WEB, עיצוב אינטראקטיבי, עיצוב למציאות מדומה (Virtual Reality) ועיצוב לווידאו.
מידע חשוב
-
מתי מתחילים?03.11.24
-
מידע על ראיונות קבלהלמידע נוסף
-
מכינה בעיצובלמידע נוסף
תנאי קבלה
קבלה אוטומטית |
מסלול בגרות: זכאות לבגרות, הגשת תרגיל בית, תיק עבודות וראיון אישי. |
*מועמדים שאינם עומדים בתנאי של תיק עבודות יכולים להירשם למכינה 360 בעיצוב. |
*ההתמחות בתקשורת חזותית במרחבי פנים תצוין במסמך נלווה לתעודת התואר. |
AI בתואר ראשון בעיצוב פנים
-
תואר ראשון בעיצוב פניםבמהלך התואר תלמדו קורסים כגון: AR/VR, עיצוב למרחבי מטאוורס ואימג'מייקינג. בנוסף, תוזמנו להשתתף בכנסים שמקיים בית הספר לעיצוב שעוסקים בשילוב AI בעולם העיצוב, דוגמת הכנס שנערך לאחרונה בתחום "העיצוב הספקולטיבי".
-
כיתה חכמהבקרוב! כיתה חכמה המצוידת במיטב הטכנולוגיות המאפשרות יישום של שיטות למידה מותאמות לדור הדיגיטלי כגון: למידה בצוותים, למידה עם עמיתים בחו"ל, פתרון בעיות וניהול פרויקטים.
-
מרחבי למידה גמישיםמרחבי למידה גמישים לתצורות למידה חדשניות באמצעות מסכים אינטראקטיביים כגון: למידה אישית, עבודה בקבוצות קטנות, קבוצות חקר ועוד.
למה ללמוד אצלנו?
רוצה לדעת עוד?
בית הספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למינהל נמצא בסביבה אקדמית בין תחומית ייחודית לתחום העיצוב.
בית הספר מהווה מודל לאקדמיה יזמית המייצרת פלטפורמות חדשות המבססות את הקשר בין פרקטיקה ואקדמיה.
בגישה זו הקמנו תואר ראשון בעיצוב פנים, המסלול לתקשורת חזותית במרחב ותארים נוספים הנמצאים בתהליכי פיתוח.
החזון שלנו - לפתח תכניות אקדמיות חדשניות בעיצוב בין- תחומי, לייצר ולהמציא את מקצועות העתיד ולהמשיך להוביל מצוינות אקדמית.
לבית הספר רשת רחבה של בוגרים המובילים את תחומי העיצוב בארץ ובעולם, הן במישור המעשי והן במישור האקדמי.
התוכנית לתקשורת חזותית במרחבי פנים היא החזון שמתגשם לעולם עיצוב עכשווי, ללמוד להיות מעצב חדשני הנותן מענה לצורך הגובר במעצבים בינתחומיים בעולם שבו חללים ואנשים מקיימים אינטראקציה מתמדת אחד עם השני.
היכולת לשלב מידע חזותי, להביע רעיונות וליצור חוויות באמצעות התערבות ומעורבות במרחבים במונחים של שפה חזותית פיזית, גרפית וטכנולוגית - זה המעצב החדש.התכנית לתקשורת חזותית במרחבי פנים היא הראשונה מסוגה בישראל. תכנית הלימודים משלבת לימודי עיצוב פנים, תקשורת חזותית ועולמות הדיגיטל.
שילוב תחומים אלו מבטיח עיצוב עשיר וחוויה מקורית וחדשנית המבטאים רעיונות ומסרים באמצעות עיצוב חללי תוכן ועיצוב חוויות המבוסס על החוויה האנושית של כולנו. בוגרי התכנית הם זן חדש של מעצבים המשנים את פני המרחב החווייתי והחזותי העכשווי ומספרים את סיפורם של הרבדים השונים של החלל, תוך מיקום האנשים במרכז ושילוב התחומים ליצירת עיצוב כולל.
הסטודנטים יהיו מומחי תוכן בנישות עיצוב בינחומיות שונות, כגון: מסעדות, בתי קפה, חנויות מותג, מיתוג מתחמים מסחריים או חווייתיים, פסטיבלים, כנסים, מוזיאונים, עיצוב מלונות ומרחבי אירוח, עיצוב כיתות חכמות, עיצוב אולפני טלוויזיה ווידאו קליפים ופרסומות, עיצוב מרכזי מבקרים, סביבות למידה, עיצוב תערוכות, עיצוב חלונות ראווה, עיצוב מערכות שילוט והכוונה, עיצוב אריזות מזון, עיצוב חווית משתמש UX/UI, עיצוב לסביבת אינטרנט, עיצוב אינטראקטיבי, עיצוב מציאות מדומה, וכן עיצוב מציאות רבודה ומציאות מדומה וכמובן קורסים לעיצוב בעזרת Ai.
.
בוגרי המסלול לעיצוב פנים יוכלו לעסוק בתחומים הבאים: עיצוב פנים לבתים פרטיים, עיצוב סביבות מסחריות, עיצוב בתי מלון, עיצוב מבני ציבור, עיצוב אירועים ותפאורות, ארט דיירקטור, עיצוב תאורה וריהוט, עיצוב לטלוויזיה, שימור מבנים ועוד.
שיתופי פעולה עם התעשייה
-
שיתוף פעולה ייחודי עם חברת "אדידס"שיתוף פעולה ייחודי וארוך שנים של המותג הבינלאומי "אדידס" עם המחלקה לשיווק בפקולטה למנהל עסקים,
בית הספר לעיצוב ובית הספר לתקשורת הוליד גם השנה פרויקט מעניין עבור צוותי סטודנטיות וסטודנטים שהתבקשו לתת ביטוי לשילוב של המותג עם העיר תל אביב על ידי עיצוב חולצות.קראו עוד -
חברת COSENTINOחברת קוסנטינו הינה חברה בינלאומית, המובילה מהפכה של ממש בתחום המשטחים והחיפויים בעולם האדריכלות והעיצוב. במסגרת סדנת מוצר וריהוט הציעו סטודנטים קונספטים חדשניים למרחבי רחצה על פי קולא'ז ניגודים אומנותי אותו יצרו בתחילת התהליך. הסטודנטים נתבקשו להשתמש במרבית החלל במשטחים אותם מייצרת ומשווקת חברת קוסנטינו.
-
חברת אלוניבמסגרת שיתוף הפעולה עם חברת אלוני המתמחה ומשווקת כלים סניטריים, חיפויים וציפויים לכלל הבית, חולקו הסטודנטים לתואר בעיצוב פנים לקבוצות, כל קבוצה עבדה על תרחיש דירה שונה, משלב הקונספט, דרך תכנון מלא, שרטוטים, הדמיות, כתבי כמויות ובחירת פריטים ממוצריה של אלוני. את ההשראה לעיצובים לקחו הסטודנטים מתוך מגזין אלוני שהציג 10 "מודים" (לוחות ההשראה) בשלל סגנונות, ומראות המייצגים את הקולקציות והטרנדים העכשוויים של המעצבים המובילים בעולם. הקבוצה שזכתה במקום הראשון קיבלה 5,000 ש"ח והעיצוב שלה הוצג באולם התצוגה של אלוני.
-
חברת זברה תערוכות ותפאורותבמסגרת קורס מוצר וריהוט, התמחו הסטודנטים לתואר בעיצוב פנים, בבנייתם של ביתני תערוכה. שיתוף פעולה זה נערך ביחד עם חברת זברה תערוכות ותפאורות, מהחברות המובילות כיום בארץ בבנייתם של סטים לטלוויזיה, ביתני תערוכות ותפאורות לבמות. סטודנטים בחרו מותגים מוכרים מחיי היום יום ונתבקשו לתכנן עבורם ביתן תערוכה שכל גודלו לא יעלה על 20 מ"ר. הסטודנטים תכננו את הביתנים לפרטי פרטים כולל סטים מלאים של תוכניות חתכים והמחשות באמצעות הדמיות וסרטונים אותם הציגו לבעלי החברה.
סדנאות
-
סדנת CAD CAMעולם היצור הדיגיטלי וחשיפה לטכנולוגיות CAM בתחומי העיצוב והארכיטקטורה. סטודנטים בסדנה נחשפים ומתנסים בפיתוח ויישום רעיונות עיצוביים בסביבת ייצור דיגיטליות על פי שיטות שונות, משלב הפיתוח הרעיוני ועד לשלב ייצור הדגמים השונים והצבתם במרחב.
-
סדנת VRדמיינו את האפשרות לחוות עיצוב של מרחב חדש, כשהוא עוד "על הנייר" בשלב התכנון. לא להתבונן במודל, או בהדמיה - אלא להיכנס לתוך המתחם עצמו, שעדיין לא קיים, ולחוות אותו מנקודת מבט של משתמש. סדנת VR לוקחת את הסטודנטים לתואר ראשון בעיצוב פנים, לשלב הבא של תחום תכנון המרחב.קראו עוד
-
סדנת מאקדמיה לפרקטיקהסדנה זו מתנהלת במתכונת של משרד עיצוב כולל המבנה ההיררכי של משרד כזה. סטודנטים ללימודי עיצוב פנים בסדנה זו לומדים באופן מעשי את סביבת העבודה המאפיינת סטודיו לעיצוב ואת נהלי העבודה שבו, תוך מילוי דרישות מקצועיות ועמידה בלוחות זמנים. העבודה בסדנה מתנהלת מול לקוח ממשי ומול פרויקט הנדרש למימוש בחלל אמיתי ובמסגרת תקציב נתון. משתתפי הסדנא עובדים בצוותי עבודה ייעודיים ומבצעים את המשימות הנדרשות למימוש מטרות הפרויקט. הסטודנטים בסדנה מתנסים במרכיבים השונים של העבודה התכנונית, כל זאת תוך מחויבות ואחריות לתחומי העבודה שלהם ותוך חובת דיווח לאחראים עליהם.
פרויקטי גמר
-
תערוכת גמר 2023תערוכת הגמר של בוגרי ובגרות המסלולים לתקשורת חזותית במרחב ועיצוב פנים עוסקת השנה בשאלה "ומה אם?". במהלך השנה התמודדו הסטודנטים והסטודנטיות עם שאלת מפתח מורכבת בעולם העיצוב המאפשרת שאלות פתוחות, פרובוקטיביות ומעוררות מחשבה, אותן הסטודנטים והסטודנטיות ביקשו לבחון דרך כלים עיצוביים.קראו עוד
-
תערוכת גמר 2022התערוכה "אי נוחות זמנית" מציגה פרויקטים של סטודנטים וסטודנטיות שנה ד' בבית הספר, אשר יציגו עבודות מגוונות בהן פיצחו מצבי אי נוחות זמניים לכדי פתרונות מתחום עיצוב הפנים ומתחום התקשורת החזותית במרחב.קראו עוד
-
תערוכת גמר 2021תערוכת הבוגרים ללימודי עיצוב פנים מציגה שישים פרשנויות שונות ומגוונות לשאלה מהו הנורמלי החדש?קראו עוד
-
תערוכת גמר 2020נושא התערוכה הינו "מעצבים חינוך" אשר הוגדר כפרויקט ייחודי ומרתק, חינוכי וחברתי של בית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למינהל בשיתוף עיריית ירושלים.קראו עוד
-
תערוכת גמר 2019השנה, נושא פרויקט הגמר עסק ב'מרחבי הלילה' של העיר תל אביב. אל מרחבים אלו נחשפנו רבות דרך סיורי לילה, סיפורים, מיתוסים, תרבות ואומנות ובמהרה גילינו את הקונפליקט: הלילה כמרחב של פנאי, או מנוחה קונבנציונלית, שגרתית למול הלילה של הסכנה, האימה, החשכה שיוצרת טשטוש של ה'היגיון'. התבוננות מעמיקה במונח 'לילה' גילתה לנו במהרה כי הלילה הוא סוג של מקום, סוג של מרחב שבו אנו חיים, אוהבים, עובדים ומבלים. כי בלילה הכל נראה אחרת; בלילה המרחב הוא 'בלתי צפוי'. 'מרחבי הלילה' בהם תכננו, אירגנו ותיווכנו את המשמעויות והשימושים החברתיים של החושך, התעסקו בבלתי צפוי. איזו אינטראקציה יקיימו אנשים שונים? היכן יהיו ועם מי? כמה זמן? ולמה? מה יעשו במרחב? כיצד יעשו את זה? מה ינחה אותם? בתערוכה זו שאלנו האם אנחנו כמעצבים יכולים בעזרת עיצובים חדשניים 'לשלוט'
בחושך ולעצבו מחדש.
ואם כן, כיצד נייצר ונעצב מרחבים "בלתי צפויים" -מעוררי השראה. איך ניתן להפוך את המרחב הזה ליותר מרתק, מופעל, מקום של שמחה ואינטראקציה בלתי צפויות.
איך יכולה העיר לשנות זמנית את הקוד שלה כדי לאפשר את כל זה? בתקווה שתשובות לשאלות אלו יובילו לתכנון נכון יותר, מדוייק יותר, איכותי יותר.