דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

איך לנתח כל מסמך PDF באמצעות הצ'אט Chatgpt

נדב קידר, יזם ובוגר המכללה למינהל, מסביר כיצד עובד כלי הבינה המלאכותית ChatPDF ולמה חשוב לשים לב בעת השימוש בו

כלי הבינה המלאכותית ChatGPT נמצא בשימוש נרחב ונראה כי כבר אין צורך להסביר מה הן יכולותיו העיקריות. הכלי הזה, שיש לו שימושים בעולמות תוכן רבים, הולך ומשתפר כל הזמן ומתווספות לו יכולות נוספות, כאשר חלקן מגיעות כפלאגינים.

מה הם אותם פלאגינים ל-ChatGPT? במארס 2023 הודיעה חברת OpenAI, המפתחת של ChatGPT כי היא מאפשרת למפתחי צד שלישי להשתמש ביכולות של כלי זה על מנת ליצור לו שימושים נוספים. חלק מהיכולות האלו באות לידי ביטוי כפלאגינים - מעין תוכנות ש"מתלבשות" על הממשק של ChatGPT ומבצעות אינטגרציה המאפשרת להן להוסיף שימושים שונים ומעניינים לכלי הבינה המלאכותית.

אחד מהפלאגנים האלו הוא ChatPDF – כלי המאפשר ניתוח של מסמכי PDF. נדב קידר, שותף בחברת Framewrkx, בוגר הפקולטה למנהל עסקים המגדיר את עצמו כ"משתמש כבד ב-ChatGPT", מדגים כיצד ChatPDF פועל. קידר, המלווה חברות בבניית אסטרטגיות חדירה לשווקים שונים, נעזר רבות בכלי בעיקר לצרכים שיווקיים, ואף העביר הדרכה מצולמת על אופן השימוש בו לבוגרי המכללה.

לדייק את הפרומפטים

ברמה הבסיסית ביותר, ChatPDF הוא כלי המנתח מסמכי PDF ומפיק מהם תובנות שונות – על פי דרישה. זה כלי שעובד במספר שפות, ביניהן גם עברית. ל-ChatPDF ניתן להעלות קבצים בגודל של עד 10 מ"ב. זהו כלי שיש לו גרסה חינמית, אבל גרסה זו מגבילה את המשתמשים למספר מסוים של קבצים אותם ניתן להעלות מדי יום.

איך זה עובד? יש לכם דו"ח של עשרות עמודים שאתם חייבים לסכם לטובת מצגת שיווקית? קיבלתם חוזה ארוך ואין לכם כוח לקרוא את כולו ומפחדים לפספס משהו חשוב? את קובץ ה-PDF הרצוי מעלים ל-ChatPDF ומתחילים לייצר שאילתות – פרומפטים. קידר מדגים: "כך למשל, אם יש לי דו"ח של עשרות עמודים, ואני רוצה לייצר ממנו מצגת קצרה, אני אתחיל בלבקש מהכלי 'Give me 5 key insights from the doc', אם אני רואה שהניתוח שלו טוב מספיק אני אבקש – 'Give me 10 key insights from the doc'. אם חסר לי מידע על נקודה מסוימת או שאותה נקודה נראית לי חשובה ואני רוצה להרחיב לגביה אני אבקש - Tell me more about key insight number 2'"

לדברי קידר, חשוב לדייק את הפרומפטים בהתאם לתחום שבו עוסק המאמר, "למשל, אם הקובץ הינו דו"ח כלכלי, אבקש את המסקנות הכלכליות העיקריות, או שאשאל מה המסקנות העיקריות הנוגעות לכלכלת ארה"ב".

הפרומפטים יכולים להיות באנגלית או בעברית, אבל לדברי קידר העבודה מול הכלי באנגלית היא מדויקת יותר. עוד הוא מציין כי ChatPDF מציע שאלות לדוגמה שגם בהן ניתן להשתמש. דוגמאות נוספות לדברים שניתן לבקש מהכלי הן למשל - סיכום של פסקה מסוימת בקובץ, תקציר של המאמר כולו, מה הוביל למסקנות העיקריות במאמר ועוד. לדברי קידר אפשר לנסות לבקש מהכלי הפנייה למקורות דומים, או לנסות לבקש המלצה למסמכים משלימים שכדאי לקרוא, אבל לדבריו היכולות של הכלי בתחום הזה מוגבלות. "ניתן להעלות את המסקנות ל-ChatGPT ולבקש ממנו הפנייה למקורות נוספים", הוא מציין. כמו כן, לפחות כרגע לא ניתן לבקש השוואה בין מאמרים שונים, אבל ניתן לייצר מסמך PDF אחד של כלל הקבצים שרוצים להתייחס אליהם, ואותו להעלות ל- ChatPDF ולבקש מסקנות על בסיס הקובץ המאוחד.

כמו ב-chatGPT גם בכלי זה חשובה הבקרה על התוצרים

מה עושים עם המידע אותו מפיקים? השימושים בתוצרים שמספק ChatPDF הם רבים ומגוונים. כאמור, ניתן לבקש תקציר של מאמר חשוב שאותו אין למשתמש זמן לקרוא לעומק, מועמד שהתקבל לעבודה ורוצה להבין כי חוזה העבודה הארוך לא מכיל נקודות בעייתיות יכול אף הוא להיעזר בכלי, כמו גם איש שיווק שרוצה לייצר מצגת בהתבסס על דו"ח עב כרס המכיל נתונים רבים, שחלקם פחות רלוונטיים לצרכים השיווקיים.

קידר מדגים שימושים שונים שיש לכלי בתחום השיווק. "אחרי הפקת המסקנות העיקריות מהמסמך, או התקציר - אני יכול לבקש מ- ChatPDF שיכתוב מאמר של 500 מילה שאותו אעלה לבלוג שלי / של הלקוח. שימוש נוסף הוא לבקש ממנו שיכתוב עבורו פוסטים שיווקיים קצרים, בהתבסס על אחת המסקנות, לשימוש ברשתות החברתיות השונות". עוד שימוש הוא לבקש מ- ChatPDF לכתוב תסריט שיווקי, ולהפוך אותו לסרטון AI תוך שימוש בתוכנות שונות, דוגמת synthesia.

ומה המגבלות?

ל- ChatPDF יש מגבלות הדומות למגבלות המוכרות למי שמשתמשים ב- ChatGPT. המגבלה הראשונה ואולי הבעייתית ביותר היא אמינות הנתונים / ניתוחים. "חשוב לעשות ביקורת על התוצרים ולא לסמוך עליהם בעיניים עצומות", אומר קידר, "אני דוגם 10% מהתוצרים ובודק אם אין טעויות. כך, למשל, אם ביקשתי מהכלי שיפיק לי 10 מסקנות ממסמך מסוים, אני אבחר מסקנה אחת ואבדוק אותה מול המקור. אם אני רואה שיש טעויות אני מנסה אינטראקציות חדשות בפרומפטים". עוד נקודה שצריך לשים אליה לב קשורה להעלאת קבצי PDF המכילים חומרים סודיים או ייחודיים - ממהלך כזה עדיף להימנע, ממליץ קידר.

לסיכום, מציין קידר: "הדיוק של הפרומפטים חשוב מאוד בעבודה מול ChatPDF. יש בעבודה איתו הרבה משחק של ניסוי וטעייה עד שמגיעים לתוצאה הרצויה", הוא אומר, "זה כלי שמספק תוצאות מאוד טובות, ומקצר תהליכי עבודה רבים ואני מאמין שהוא עוד ילך וישתפר".

הכלים שחובה להכיר ואיך כותבים פקודה איכותית?